Skład, opakowanie, cena, wydajność, dostępność
Prawda jest taka, że jeśli komuś z problemem na opakowaniu producent trzaśnie napis ,,med", to chociażby nie wiem, jak trzeźwo ta osoba myślała, pewnie i tak się skusi. To dobry wabik na klienta- nie ma, co się oszukiwać, jednak zawsze budzi u mnie jakiś wewnętrzny opór, więc zakup tego produktu zaczęłam od dokładnego przestudiowania składu i no, stety albo niestety, nie ma się czego przyczepić. Alkoholu nie stwierdzono, alergenów i parabenów- podwójnie dziwi, więc fakt, że jednak uczulił. Chociaż początkowym problemem okazał się w ogóle zakup. Gdzieś wcześniej przewinął mi się ten produkt na wizażu, zainteresował mnie i zaczęłam polować. Polowanie trwało nieprzewidzianie długo, ponieważ nie znalazłam go w żadnym Rossmannie w moim mieście, dopiero w Poznaniu. Raczej nie narzekam na zaopatrzenie w tamtych sklepach, więc nie wiem, co tutaj się stało. Na plus tego produktu działa cena, naprawdę śmieszna, jeśli brać pod uwagę skład. Zwykle produkty, które na opakowaniu wyglądają tak dobrze, są jednocześnie droższe. Te wszystkie zalety niweluje opakowanie. Niby ok, wygląda estetycznie, bez zbędnych elementów graficznych, ale kulka cały czas mi się zacina, a kiedy już się ,,odetnie" nawala tyle produktu, że skóra ma problem, żeby to w ogóle wchłonąć. Niestety wpływa to również na wydajność.
Działanie
Początkowo byłam zadowolona. Przed okresem upałów zarówno chronił przed przykrym zapachem potu, niwelował potliwość, nie uczulał, potem zaczęło się już robić nieprzyjemnie. Przy większym wysiłku lub po prostu wyższej temperaturze, nie daje sobie już tak dobrze rady z potem. Nie jest to raczej produkt do zadań specjalnych. Z czasem również nawet po nim skóra pod pachami zaczęła mnie swędzieć- fakt, że zlikwidowałam to żelem aloesowym, ale miałam większe nadzieję związane z tym produktem. Niestety, kilka dni po depilacji smarowanie nim pachy powoduje dodatkowe podrażnienie.
Podsumowanie
Właściwie radzę sobie z faktem, że większość kosmetyków z przedrostkiem ,,med" nie sprawdza się u mnie. Nie wiem, może mój organizm reaguje tak z czystej złośliwości? Trochę mi przykro, bo nastawiałam się na znalezienie dobrego produktu na stałe- głównie ze względu na świetne opinie.
Z pewnością nie kupię ponownie.
Zalety:
- Dobry skład.
- Niska cena.
- Neutralny zapach.
- Radzi sobie z potem-niweluje jego zapach i potliwość, przy mniejszym wysiłku fizycznym i wiosennej temperaturze.
Wady:
- Dostępność.
- Zacinająca się kulka.
- Wydajność.
- Nie radzi sobie z potem przy wysokich temperaturach i wysiłku- ani nie na lato, ani nie dla sportowców.
- Niestety w ostatnim okresie używania podrażnił.
- Nie nadaje się używania po depilacji.