WIZAŻ logo
Pasty do zębów

Ecodenta Multifunctional Toothpaste Wielofunkcyjna pasta do zębów z ekstraktami z 7 ziół

4,8 (5)
1 hit!

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
  • 30 sierpnia 2021 o 5:01
    Delikatna i miętowa
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW marketplace Allegro, Amazon
    Ulubiona od lat. W składzie płynne szkliwo , fluor, a także bogactwo ziół: ekstrakt z brzozy, krwawnika, skrzypu polnego, pokrzywy, rozmarynu, szałwi, lipy. Nie podrażnia moich wrażliwych dziąseł. Aktualnie opakowanie jest zielone z fioletowymi akcentami. Kolor pasty także jest zielony. Nadaje miętowy odświeżenie, które jest rześkie, a nie słodkie. W połączeniu ze szczoteczką soniczną wystarczy jej niewiele, przez co jest wydajna. Tania i dostępna chociażby w aptekach.
    Zalety:
    • Skład
    • Brak podrażnienia
    • Miętowe odświeżenie
    • Dostępność
    • Szata graficzna
    • Wydajność przy stosowaniu szczoteczki sonicznej
  • 15 sierpnia 2021 o 16:38
    Naturalna pasta do zębów
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Na pastę Ecodenta natknęłam się podczas zakupów w jednej z drogerii. Zaciekawił mnie jej naturalny skład, bo jeszcze nigdy nie używałam tego typu pasty do zębów. Produkt ma delikatny, ziołowy zapach. Pasta skutecznie oczyszcza i odświeża jamę ustną. Na plus brak podrażnień, co często zdarza mi się przy klasycznych pastach. Na pewno wypróbuję też inne wersje zapachowe. ZALETY Delikatny zapach Skutecznie oczyszcza i odświeża Naturalny skład Wydajność WADY Brak
  • 15 grudnia 2019 o 9:48
    Super!
    Od kiedy używasz produktu2 tygodnie
    Gdzie został kupiony produktW marketplace Allegro, Amazon
    Zawsze miałam problem z krwawiącymi dziąsłami, nadwrażliwością zębów. szyjek i dziąseł. Większość "popularnych" past niestety nie pomaga na ten problem, a często go wręcz pogłębia. Ta pasta zdecydowanie pomaga na wszelkie bólowe problemy w jamie ustnej - łagodzi podrażnienia, nie powoduje bólu. Dodatkowo po prostu dobrze spełnia swoje zadanie, czyli dokładnie oczyszcza zęby i jamę ustną, pozostawiając uczucie odświeżenia po umyciu. Często takie nietypowe, rzadziej spotykane pasty ziołowe mogą mieć specyficzny smak czy zapach - i właśnie kolejnym plusem tej pasty jest fakt, że ona go nie ma :) To znaczy ma zwykły, miętowy, delikatny smak, który nie powinien nikogo zaskoczyć. Zdecydowanie polecam, choć faktem jest, że raczej znajdziemy ją głównie w Internecie lub sklepach specjalistycznych.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza zęby
    • Łagodzi podrażnienia
    • Pomaga w problemie z nadwrażliwością zębów, szyjek i dziąseł
    • Smak i zapach
    • Uczucie odświeżenia
    Wady:
    • Dostępność
  • konto usunięte
    8 lipca 2019 o 4:26
    Bardzo dobra pasta.
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Skład pasty to połączenie fluoru i płynnego szkliwa z ekstraktami ziołowymi, czyli wszystko czego potrzeba zębom dla utrzymania ich zdrowia (histeria anty-fluorowa w pastach do zębów jest zdecydowanie przesadzona, podobnie jak nagonka na gluten, który większościom ludzi nie szkodzi). Gdyby ktoś był ciekawy jej RDA wynosi 90, kolor pasty jest zielony. Używam w połączeniu ze szczoteczką soniczną i płynem do płukania 2-3 razy dziennie. Skład pasty (2019): woda, gliceryna, hydratyzowana krzemionka (substancja ścierna), hydroksyapatyt wapniowy (kalident, ma wzmacniać szkliwo i likwidować mikropęknięcia, tak wypada w badaniach), glutaminian sodowy kokoylu (łagodny detergent), guma celulozowa (zagęszczacz), pirofosforan sodu (substancja zapobiegająca odkładaniu się kamienia), zapach, wyciąg z brzozy, krwawnika, skrzypu polnego, pokrzywy, rozmarynu, szałwi, lipy (zioła o generalnie działaniu bakteriobójczym, przeciwzapalnym i zapobiegającym krwawieniom), benzoesan sodu, sorbinian potasu, fenoksyetanol, etyloheksylogliceryna (konserwanty), sacharyna sodowa (substancja słodząca), fluorek sodu 0,025% - 1136 ppm F- (substancja przeciwpróchnicza).
    Zalety:
    • Moje dziąsła mają tendencje do krwawień, a przynajmniej dotychczas tak było. Używając tej pasty, udało mi się ten problem całkowicie wyeliminować. Nie odczuwam również bólu przy jedzeniu bardzo zimnych pokarmów, co mi się zdarzało.
    • Moje dziąsła cechują się też wrażliwością; nie mogę sobie pozwolić na użycie pierwszej lepszej pasty z mocnymi detergentami bo po nich zaczynają mi krwawić. Z kolei po miętowym olejku eterycznym robią mi się w nich rany. Pod tym względem również pasta nie wyrządziła mi krzywdy.
    • Natomiast nie jestem w stanie się wypowiedzieć nt tego czy zęby się wzmocniły.
    • W pastach o bardziej naturalnym składzie istnieje problem słabego odświeżenia, jest to w pewnej mierze subiektywne, ale moim zdaniem ta pasta bardzo dobrze odświeża oddech (ma miętowy zapach) co spowodowało, że kupię ją kolejny raz. Zdecydowanie lepiej odświeża niż Elmex Sensitive. Mam poczucie, iż zęby są po niej dobrze domyte.
    • Jest też tania, a jej opakowanie ładnie się prezentuje.
    Wady:
    • Dostępność, chciałabym móc kupować ją stacjonarnie.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    29 grudnia 2016 o 11:28
    Rewelacyjna pasta.
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Kupiłam ją bo czasem używam past naturalnych . Pasta ma bardzo fajną konsystencje i całkiem dobrze sie pieni. Zapach i smak delikatny ale odświeżający ( ziołowo- miętowy). Podoba mi sie teź to, źe pasta ma zbawienny wpływ na szkliwo i chyba rzeczywiście je wznamacnia ponieważ odąd jej używam nie dokuczają mi moje wrażliwe zęby. Niestety największy minus to dostępność.... U mnie w zielarniach jej niema, zostaje tylko internet.

szukaj