Balsamy do ciała

Clinique Deep Comfort, Body Butter Masło do ciała

• 30 października 2020 o 20:27
    Bardzo dobrze nawilża
    Kupiłam zestaw kosmetyków tej firmy zapakowanych do ładnej kosmetyczki za jakieś śmieszne pieniądze coś około £5 (taka cena dlatego, ze kosmetyki odkupiłam od Pani dla której był to nietrafiony prezent, ale wszystko było nowe i zapakowane). Było tam miedzy innymi to masło do ciała o pojemności 200ml. Jak dla mnie bomba, świetnie nawilża, przyjemna gęsta konystencja, ale mimo tego łatwo się rozprowadza, szybko się wchłania i jest wydajne, jedyny minus to cena regularna, przez która nie wiem czy skuszę się ponownie na ten produkt. Przeszkadza mi brak zapachu, czuć taką chemiczną nutkę, ale jest to raczej bardzo słabo wyczuwalne (chociaż z dwojga złego lepiej żeby nie pachniało niż miał by to być jakiś brzydki, albo zbyt intensywny zapach :P )
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Dobrze się wchłania
    Wady:
    bojulka
    20 czerwca 2014 o 14:01
    Warte grzechu!
    Masło dostałam od koleżanki (sama raczej bym nie kupiła, najdroższe które miałam - L\'occitan Shea Butter- kosztowało 130 i już uważam, że nie było tego warte). Ale do rzeczy - ładne opakowanie, zapach - niby brak, ale jednak wyczuwa się nutkę chemiczna w trakcie nakładania. I za to odejmuję pół gwiazdki. Nie lubię mocnych zapachów, Body shop odpada, ale brak też nie jest przyjemny. Poza tym - marzenie. Gęste, ale dobrze się wchłania, nawilża na dwa dni (z braku czasu balsamuje się zazwyczaj co drugi dzień). Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 4 stycznia 2013 o 10:34
    Clinique masło do ciała na 3- dobry nawilżacz
    Masło w przypadku mojej skóry sprawdziło się na 3. Dobrze nawilża. Ale nakładanie kosmetyku nie jest zbyt łatwe i przyjemne. Balsam jest treściwy i to dlatego. Niestety jest bez zapachu, a szkoda bo może bardziej bym go polubiła. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
    kabiel
    8 listopada 2012 o 15:35
    świetne
    Bardzo lubię masła do ciała a to w szczególności. Ma odpowiednią konsystencję (zwartą, nie lejącą jak mleczko) a mimo tego nie jest ciężkie dla skóry. Bardzo dobrze się wchłania. Lekki zapach w kierunku braku zapachu mi nie przeszkadza - przynajmniej nie kłóci się z perfumami. Radzi sobie z podrażnieniami po depilacji, które mi się ostatnio przytrafiły. Zabieram pół gwiazdki za cenę oczywiście :) Bardzo dobrze nawilża, masło jest wydajne ale mimo wszystko cena trochę zniechęca. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    koculek
    22 lipca 2009 o 20:44
    naturalny
    Masełko to koleny z produktów cliniqe który dołączył do mojej kolekcji. Bardzo lubię produkty tej firmy. Masło jest gęste, ale łatwo się wchłania. Jak dla mnie pachnie jak masło shea, tak delikatnie i naturalnie (nie maskując jednocześnie naturalnego zapachu skóry). Błyskawicznie się wchłania i nawilża skórę na całe 24h. Używam tego produktu od:miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1