Błyszczyki

MAC Clear Lipglass Błyszczyk

• 15 maja 2022 o 17:35
    Błyszczyk, który tworzy na ustach subtelny połysk, lecz niestety także lepką warstewkę.....
    Błyszczyk M.A.C. Clear Lipglass w wersji mini 7 ml dostałam w gratisie do zakupów. W jego składzie znajdziemy olejek jojoba, który zmiękcza, wygładza i pielęgnuje usta. Błyszczyk zamknięty jest w plastikowej, przezroczystej tubce zamykany czarną nakrętką. Posiada praktyczny, ścięty aplikator który dozuje idealną ilość produktu. Konsystencja produktu jest gęsta, lepka w transparentnym kolorze. Produkt jest bezzapachowy i bez smakowy. Używam go głównie na pomadki które są matowe, błyszczyk daje im dodatkowe przedłużenie trwałości , połysk i blask ( wtedy trzeba użyć pedzelka do ust). Użyty samodzielnie podkreśla naturalne piękno ust, dzięki niemu wyglądają zdrowo, są bardziej pełne i dodatkowo dobrze nawilżone. Niestety błyszczyk zostawia na ustach także dość lepką warstewkę, więc nie każdemu przypadnie do gustu. Mimo tak małych gabarytów błyszczyk jest bardzo wydajny. Dla mnie to bardzo fajny produkt, ale nie niezbędny.
    Zalety:
    • wygodny aplikator
    • działanie
    Wady:
    • zostawia lepką warstwę na ustach
  • 4 sierpnia 2020 o 15:19
    Przeciętny
    Błyszczyk daje ładny efekt tafli, także uwielbiam go nakładać na pomadki, którym brakuje blasku. Tafla ładnie optycznie powiększa usta. Szybko znika z ust, więc mało wydajny. Minimalistyczne opakowanie, które mi przypadło do gustu. Nie sprawia uczucia lepkości ust jak to błyszczyki z maca mają w zwyczaju, więc tu plus. Brak zapachu i smaku. Nie wart swojej ceny, taki sam produkt można kupić w drogeriach za 10zł max.
    Zalety:
    • Brak smaku
    • Efekt tafli
    Wady:
    • Szybko znika z ust, mało wydajny
    • Brak nawilżenia ust
  • 16 grudnia 2013 o 13:22
    całkiem niezły
    Jeśli ktoś lubi neutralny smak i zapach to jest to odpowiedni produkt. Nadaj super lustrzany blask jaki lubię. Super podkreśla matowe pomadki. Ma dość gęstą konsystencję ale nie jest lepki więc dość sporo utrzymuje się na ustach. Mnie się nic z opakowaniem nie działo i jestem z niego nawet zadowolona. Chociaż są tańsze błyszczyki nie odbiegające jakością od tego. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: zaczęte pierwsze
    kasicka
    18 stycznia 2013 o 17:20
    Wielkie rozczarowanie
    Byłam pewna, że dobra, światowa firma jaką jest MAC zagwarantuje rewelacyjną jakość...niestety nie. Błyszczyk kosztował 40 zł i prezentował się pięknie, aż do pierwszej aplikacji. Kompletnie nie trzyma się na ustach.Po paru dniach używania coś stało się z opakowaniem...w efekcie błyszczyk wylewa się - musiałam przelać go do innego opakowania. Zdecydowanie lepsze i w podobnej cenie są błyszczyki Sephory. A MAC\'owi mówię NEVER AGAIN! Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno duże
  • 2 maja 2008 o 11:24
    warto gto mieć
    Nie lubię błyszczyków w tubkach, ale dla tego postanowiłam przełamać opór. Błyszczyk daje lustrzany nieskazitelny połysk. Konsystencja jest w porządku, mój egzemplarz absolutnie się nie klei, od paru tygodni leży luzem w torebce i nic się nie wylało. Neutralny zapach i smak jest dodatkowym plusem. Po położeniu grubszej warstwy absolutnie sie nie lepi, pozostawia na ustach uczucie komfortu. Trwałość podobna jak w przypadku innych standardowych błyszczyków. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego