Maseczki klasyczne

Etude Bubble Tea, Sleeping Pack Maseczka na noc

Shastaa
    5 lutego 2020 o 11:43
    Fajny „bajer”.
    Trzeba przyznać, że maseczka wygląda przepysznie i przyciąga swoim wyglądem. Ja wybrałam wersję różową (truskawkową), która miała być nawilżająca i rozświetlająca. Zanim nałożymy ją na twarz, trzeba nabrać dodaną do maseczki łyżeczką trochę maski i jedną żelową kuleczkę. Kuleczkę rozdrabniam łyżeczką na dłoni, mieszam z maską i nakładam na skórę. Pod palcami, wmasowując ją w skórę, kawałki kuleczki jakby rozpuszczają się. Niby troszkę dłuższy etap ale dla mnie niesamowicie przyjemny. Zapach prześliczny. Jest też bardzo wydajna- mam ją już rok a jeszcze mi się nie skończyła. Co do działania... Powiedziałabym, że tak pół na pół. Jeśli chodzi o nawilżenie, to jest bardzo słabe. Na mocno przesuszoną skórę nie działa. Daje skórze chwilową ulgę ale szybko ten efekt znika. Jeśli jednak chodzi o rozświetlenie, to faktycznie, rano skóra jest nawet rozświetlona i świeża. Ale spektakularnych efektów nie daje. Za tą cenę totalnie nie jest warta. Może gdyby była trochę tańsza...
    Zalety:
    • Wyjątkowe, przyciągające i przesłodkie opakowanie.
    • Przyjemne używanie.
    • Jako ozdoba, „bajer” na toaletkę.
    • Lekko rozświetla skórę.
    • Bardzo wydajna.
    Wady:
    • Nie nawilża.
    • Bardzo słabe efekty na skórze.
    • Cena.
    Sersza
    2 stycznia 2019 o 21:34
    Ladnie wyglada, ale to tyle.
    Ogółem mówiąc lubię ten produkt (Black Tea), ale mam do niego kilka uwag. Głównie dotyczą one samego nakładania. Nie wiem jak wy, ale ja nie lubię "babrać" się, wolę jak kremy czy maski są raczej łatwe w użyciu, niż jak masz wszystkiego wszędzie pełno. Ten sleeping pack jest taki właśnie "messy", samo grzebanie łyżeczką tych kuleczek jest dość irytujące, następnie cała łyżka jest z żelu i tak naprawdę trzeba go z niej zdejmować, aby go nie zmarnować. Generalnie - szalu nie robi. Zapraszam do recenzji: https://silver-wolfie.blogspot.com/2016/11/recenzja-review-etude-house-bubble-tea.html
    Wady:
    • Opakowanie, aplikacja
  • 2 lipca 2018 o 14:38
    Truskawkowy kisiel a'la kiepski krem...
    Któregoś razu widziałam ich reklamę i bez zbędnego zastanawiania uznałam, ze muszę je mieć! Powiedziałam chłopakowi, że jak zużyję wszystkie swoje maseczki to kupuję truskawkę i... nie zdążyłam, bo dostałam ja w prezencie :) Opakowanie z grubego, przezroczystego plastiku z różową zakrętką i do tego wpinana w otwór łyżeczka do nakładania. Wygląda niepowtarzalnie i trochę bajkowo, pięknie się prezentuje :) Mimo upadków nic nie pękło, choć łyżeczki już przyczepić nie mogę, bo się urwała. Zapach to truskawkowy kisiel z torebki... Niestety świeżych truskawek to ta maseczka nie wąchała i na oczy nie widziała. :( Delikatny, czuć ja podczas nakładania i chwilę po, ale bez szału, dość szybko się ulatnia (albo ja się po prostu przyzwyczajam). Maseczka składa się z dwóch części - różowej, kisielowato-żelowej konsystencji i galaretkowatych kuleczek. Cały ubaw polega na połączeniu 1 kuleczki z jedną łyżeczką żelu i dopiero wtedy maseczka jest gotowa do nałożenia. Na początku sprawiało mi to mega trudność, ponieważ kuleczka tak łatwo się nie gniecie spodem łyżki, jest dość elastyczna, przez co ucieka na boki. Później już nauczyłam się ugniatać ją głębszą jej częścią, jakby nakrywałam łyżeczką kulkę i dopiero naciskałam by się rozwaliła, a dzięki ściankom nie miała drogi ucieczki - polecam ten patent ;) Mimo wszystko długo trzeba ją miziać by połączyła się w jedną całość z żelem i czasem można stracić cierpliwość. Nakładam ją na noc, jak producent nakazał, więc nie jestem w stanie wypowiedzieć się czy zostawia film na skórze i jak szybko się wchłania. Rano nie ma po niej śladu na skórze - nic się nie klei, nie ma plam, ale być może wycieram ja po prostu w pościel? Co do działania, to po kilku nałożeniach pomiędzy standardowym kremem na noc, stwierdziłam, że nie robi nic. Kompletnie żadnej różnicy po nałożeniu kremu, a tej maseczki nie zauważyłam, wiec nie byłam przekonana do korzystania z niej, wszak zajmuje więcej czasu niż nałożenie kremu, a efekt ten sam, to po co dłużej zajmować tę łazienkę? Dlatego sporo czasu po prostu zbierała kurz na półce, jednak jej termin ważności (12 miesiecy od otwarcia) zbliżał się nieubłaganie, a wyrzucać kosmetyków nie lubię, więc zaczęłam ją stosować codziennie. Używałam jej regularnie przez ponad miesiąc i jest słabo... Zdecydowanie gorzej nawilża niż zwykły krem, mam cerę mieszaną w kierunku suchej i widzę małe suche placki na policzkach, które uwydatniają się zwłaszcza po nałożeniu makijażu. Według obietnic producenta skóra miała stać się gładka i świetlista - to niestety tez nie wypaliło. Wręcz przeciwnie, mam wrażenie, że stała się mniej promienna niż przed jej regularnym stosowaniem... No niestety, jest to przyjemnie wyglądający bajer, który nie poprawi stanu nawilżenia czy ogólnego wyglądu naszej twarzy. Szkoda pieniędzy, zdecydowanie lepiej zainwestować w dobry krem na noc, niż w ładne opakowanie z dość słabym produktem. PS. Odpieram obserwacje jednej testerki, jakoby kuleczek było za mało :) Maseczkę skończyłam i zdecydowanie nie zabrakło mi żelu. Przez opakowanie wydaje się, że kuleczek jest bardzo mało, ale to właśnie 5 kulek mi zostało, a żelu ni ma, wrażenie więc nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, choć przyznaję, ze na początku sama byłam przerażona ich ilością. ;)
    Zalety:
    • fajne, ciekawe i wytrzymałe opakowanie
    • wydajna
    Wady:
    • długo się "tworzy" produkt do użycia
    • bardzo słabe działanie (kiepsko nawilża, nie dodaje blasku)
    szelkam
    1 czerwca 2018 o 19:14
    dla mnie super
    Posiadam wersję green tea i jak na razie jestem bardzo zadowolona. Konsystencja oraz działanie są takie jak się spodziewałam. Jedynie zapach mógłby bardziej przywodzić na myśl zieloną herbatę
    Klio24
    28 lipca 2017 o 11:00
    Truskawkowe rozczarowanie...
    Kupiłam truskawkową bubble tea, skuszona videorecenzją z Koreańskiego Sekretu. Miała rozświetlać cerę, nawilżać, pachnieć prawdziwą truskawką. Rozczarowałam się po całości. Oprócz pięknego opakowania, produkt nie spełnił u mnie żadnej z obietnic producenta. Pachnie stęchłą łubianką, która truskawek nie widziała od kilku dobrych lat, za to ktoś próbował ją czyścić chemicznie. Nie rozświetliła, ciężko mi nawet powiedzieć, czy miała jakieś działanie nawilżające, ponieważ po pierwszym użyciu zafundowała mi uczulenie, dzięki któremu chodziłam ponad tydzień z czerwoną twarzą. Dodam jeszcze kilka słów o konsystencji. Produkt jest podzielony na kulki i żel, które dopiero po wymieszaniu tworzą pełną maseczkę. Ciężko je zmieszać, kulki nie chcą się rozgniatać i pomimo długiego mieszania wciąż widać ich cząsteczki w żelu. Dodatkowo jest ich w porównaniu z żelem niewiele. Przy systematycznym używaniu, skończą się szybko, za to zostanie żel, który sam w sobie nic nie robi. Mało wydajne rozwiązanie. Kosztuje ponad 50 zł, i żałuję KAŻDEGO grosza na nią wydanego. Stoi u mnie na półce i się kurzy. Ot, fajny gadżet, nic więcej. Nie kupię nigdy więcej i osobiście odradzam.
    Zalety:
    • wygląd
    Wady:
    • chemiczny zapach, mało przypominający truskawki
    • mało wydajna
    • nie rozświetla
    • mnie osobiście uczuliła