Szampony do włosów

Balea Pure Frische, Shampoo Szampon do codziennego stosowania

Nasi użytkownicy zostawili 26 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 13 kwietnia 2025 o 21:14
    Jest okej
    Posiadam szybko przetłuszczającą się skórę głowy i ten szampon był okej ale nie udało mu się wygrać z moim problemem. Na drugi dzień głowa musiała być ponownie umyta. Ale ogólnie jest to fajny szampon, dobrze się pieni i czyści, ma ładny zapach no i ta cena na pewno zasługuje na uwagę. Przy częstym myciu głowy starczył mi na ponad miesiąc więc według mnie jest wydajny.
  • 24 listopada 2024 o 12:34
    Czysta świeżość zielonego jabłuszka
    Wstęp dla cierpliwych, generalnie do pominięcia: „NIE TYLKO DLA... SOCJOPATEK” Pamiętam, że będąc młodziutką dziewczyną (mogłam mieć wtedy nie więcej niż 14 lat) oglądałam słaby thriller, z którego zapamiętałam kilka scen, m.in. tą, gdzie trójka bohaterek wspomina zabawę sprzed lat, z pewnym chłopakiem; polegała ona na podaniu dwóch prawdziwych informacji i jednej fałszywej; chłopak musiał zgadnąć, co jest prawdą, a gdzie go okłamuja. Ta z wyraźnym antyspołecznym rysem osobowości (akurat tę żmiję lubiłam najbardziej, bo była najmocniejsza z nich wszystkich i najbardziej charyzmatyczna) podała trzy informacje na swój temat, wśród których padło, że używa jabłkowego szamponu do włosów. Poczułam się zainspirowana i szukałam takiego samego dla siebie - szczególnie, że ta dziewczyna miała piękne lekkie długie proste lśniące i gładkie włosy. Nie znałam wtedy na jabłkowej Balei, tylko H&S, którego zaczęłam wtedy używać, ale po latach, gdy już dobrze znam "Pure Frische", wspomnienia wróciły i ten wydaje mi się dużo bardziej jabłeczny, niż wyżej wspomniany H&S. • Poziom jabłeczności: Balea > Head&Shoulders • Przyjemność używania: Balea > Head&Shoulders • Opakowanie: Balea > Head&Shoulders • Konsystencja: Balea > Head&Shoulders • Wydajność: Balea > Head&Shoulders • Gęstość piany: Balea < Head&Shoulders • Skuteczność: Balea > Head&Shoulders • Opłacalność zakupowa: Balea > Head&Shoulders • Dostępność: Balea < Head&Shoulders W tym krótkim rankingu Balea wygrywa z Head&Shouldersem 7:2 Jest jabłkowa - i to bez dwóch zdań! Już opakowanie nawiązuje do tego owocu. Szata graficzna mi się nawet podoba, taka charakterystyczna dla linii szamponów od tej marki: motyw przewodni i złoty pukiel włosów. Odcień zieleni na butelce być może trochę zbyt toksyczny, ale w przypadku kosmetyków naprawdę nie zwracam na to uwagi. Butelka wykonana z dobrej jakości plastiku - jeszcze żaden egzemplarz (a miałam ich dobre kilka) nie zrobił mi kłopotu. Nic się nie wygina, nie odkształca, nie odłamuje. Mechanizm otwarcia w postaci klapki jest dość toporny, ale ma to swoje plusy - nie ma możliwości, by sam z siebie się otworzył. Konsystencję szamponu nazwałabym kremowym żelem, ponieważ jest lekka, a jednocześnie ma w sobie coś takiego żelkowato-puchatego. Przezroczysta z perłowym połyskiem. Rozprowadza się po głowie idealnie, tworzy gęstą pianę, którą łatwo spłukać. Skutecznie i długotrwale odświeża skórę głowy, a czystość włosów po użyciu tego szamponu utrzymuje się przez ok. tygodnia w przypadku włosów normalnych, suchych, natomiast 4 dni - w przypadku włosów przetłuszczających się. Uważam, że to dobry wynik. Cena za ten szampon jest... "wow!" dosłownie kosztuje on parę złotych. Nawet jeśli musielibyście myć nim głowę codziennie, to i tak uważam, że warto go kupić. Jest stworzony do codziennego stosowania, bo nie podrażnia ani nie wysusza skóry głowy, nie powoduje świądu, ani łupieżu - zamiast tego... wygładza i dodaje blasku włosom! <3 bardzo lubię ten efekt i bardzo lubię ten szampon. Jeśli borykacie się z nadmiernym wydzielaniem sebum przez skórę głowy, do tego wasze włosy są na długości smętne i pozbawione blasku, a przy tym darzycie sympatię zapach zielonego jabłuszka, to zainteresujcie się propozycją od Balei. Dostępna w drogeriach DM, wydatek w okolicach... 4 złotych?
  • 16 września 2024 o 0:15
    Hit za grosze
    To jest chyba mój najlepszy szampon oczyszczający jaki kiedykolwiek miałam okazję użyć. Przepięknie pachnie, jak i oczyszcza i się pieni a na dodatek zostawiła po sobie uczucie odświeżenia, zresztą przekonajcie się sami o co mi chodzi. Na pewno kupię ten szampon ponownie ????
    • Działanie
    Wady:
    • Nie ma ich
    Mvjaaaa
    1 września 2024 o 14:34
    Fajny produkt
    Szampon pięknie pachnie zielonym jabłkiem, bardzo łatwo się pieni, dobrze domywa skórę, a także łatwo się zmywa nie zostawiając uczucia niedomytych włosów. Jest bardzo wydajny, jedno opakowanie starcza na bardzo długo. Produkt jest bardzo przystępny cenowo.
    • Dostępność
  • 13 czerwca 2024 o 20:47
    Fajny produkt
    Bardzo fajny szampon do codziennego stosowania, pachnie kwaśnym jabłkiem, który utrzymuje się nawet po zmyciu. Szampon bardzo łatwo się pieni oraz spłukuje. Bardzo fajnie domywa włosy pozostawiając je świeże.