Mydła

Green Pharmacy Mydło toaletowe `Róża damasceńska i masło shea`

agam93
    12 stycznia 2025 o 18:11
    Bywają lepsze
    Mydło kupiłam, przyciągnęła mnie szata graficzna opakowania. Pomimo ładnych kwiatów róż foliowa torebeczka do niczego się nie nada ( np. jakby ktoś chciał zabrać takie mydło w podróż). Mydło jest białe, prostokątne dość grube. Na początku unosi się ładny zapach róż, który z czasem się ulatnia. Przy użytkowaniu; szczególnie na początku; niewygodnie się trzyma w dłoni. Z czasem, gdy kostka traci na objętości ten problem znika. Nie zauważyłam, by mydło miało właściwości nawilżające czy pielęgnujące skórę. Po prostu zwykłe mydło.
    Zalety:
    • Ładna szata graficzna opakowania.
    • Nie wysusza skóry.
    Wady:
    • Nie zauważyłam pozytywnych efektów użytkowania na skórze.
    • Niepraktyczne opakowanie.
    • Ulatniający się zapach.
    KardiaM
    17 maja 2024 o 13:19
    Miałam gorsze, miałam lepsze
    Często testuję nowe mydełka, a to przykuło mój wzrok ładnym opakowaniem i tytułem. Zapach na początku jest dość intensywny, ale mi się podoba. Niestety z upływem czasu robi się bardzo słabo wyczuwalny. Mydełko ma postać kwadratowej kostki i początkowo użytkowanie nie jest zbyt wygodne. Wraz z ubytkiem kosmetyku coraz lepiej leży w dłoni. Pienienie jest średnie, ale dość dobrze oczyszcza skórę i przy tym jest delikatne. Mydełko nie spowodowało u mnie podrażnień i uczulenia. Nie wiem, czy kupię ten sam wariant, ale dam szansę i wypróbuję inne propozycje tej Firmy.
    Ann_ek
    17 sierpnia 2023 o 22:17
    Dość dobrze myje, ale ma parę irytujących cech
    Lubię sięgać po mydełka w kostce jako bardziej eko alternatywę do tych w płynie czy piance. Przyznam, że do zakupu skusiła mnie róża, którą w kosmetykach uwielbiam. Bardzo często myję dłonie oraz je dezynfekuję, więc do mycia potrzebuję czegoś delikatnego. Opakowanie to klasyczna folijka, która łatwo rozerwać, by dostać się do środka. Szata graficzna przyjemna dla oka. Kostka ma kwadratowy kształt i waży 100 gramów. Zapach tego mydełka to dziwną sprawą. Początkowo, zaraz po otwarciu jest bardzo mocny (ale przyjemny), czuć go od razu po wejściu do łazienki. Z czasem słabnie, a po kilkunastu dniach w ogóle go już nie czuć. Nie podoba mi się taka nierównowaga. Ponadto kształt jest dość uciążliwy, bo kwadratowy. Po jakimś czasie oczywiście wygodniej leży w dłoni, bo robi się coraz mniejsze. Ale pojawia się kolejny problem- staje się śliskie. Parę razy z dłoni mi wyleciało i musiałam szukać go po kątach. Poza tym z czasem coraz słabiej się pieni. Często używam kostek i w tej jest to problem wyjątkowo uciążliwy. Lubi też pękać. Mnie osobiście to jednak nie przeszkadza. Pozostawione w mokrej mydelniczce rozmięknie, tak jak każda kostka. Wydajność w porządku, dość wolno się zużywa. Dostępność bardzo dobra, ja kupiłam online w drogerii Rossmann. Co do mycia już żadnych większych uwag nie mam. Bardzo dobrze radzi sobie nawet z tymi uporczywymi czy tłustymi zabrudzeniami. Nie jest agresywne dla dłoni. Owszem, odrobinkę wysusza, ale w stopniu umiarkowanym, do przyjęcia. Trzeba co jakiś czas pamiętać o aplikacji kremu i jest ok. Niemniej jednak ze względu na jego właściwości, które opisałam wcześniej nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • dokładnie oczyszcza
    • wydaje
    • dobra dostępność i cena
    Wady:
    • początkowo ma dość nieporęczny, kwadratowy ksztalt
    • po jakimś czasie używania staje się bardzo śliskie
    • słabo się pieni
    • lubi pękać
    Kaisja
    11 stycznia 2022 o 19:42
    Za słabo oczyszcza skórę normalną, a piękny zapach ulatuje tuż po rozerwaniu owijki
    Bardzo lubię mydła w kostkach, nabywam je seriami, i nie inaczej postąpiłam natknąwszy się na linię prześlicznie opakowanych mydeł Green Pharmacy. Pora na opinię o różanym – w naprawdę pięknej foliowej owijce, różowo-kremowej, w stylistyce retro, z piękną czcionką, i dopracowaną grafiką róż. Śliczna, a faktu, że nie jest papierowa, czyli "eco", nie krytykuję, ponieważ niektóre mydła (zwłaszcza naturalne) zbyt szybko by się w zwykłym papierze utleniły. Oczarowana tym opakowaniem spodziewałam się... sama nie wiem czego, ale na pewno co najmniej supermydła, więc tym mocniejszy przeżyłam cios rozczarowania, kiedy rozerwałam owijkę. Na pewno liczyłam na upojny aromat róż, a poczułam woń owszem, ładną, różaną, ale ledwo, ledwo uchwytną. Słabiutka i ulotną. Szkoda, gdyż zapach mydła zawsze jest dla mnie bardzo istotny, a wieczorny prysznic traktuję jak niemal aromaterapię. Minus za ulotność zapachu, w ogóle nie odczuwalnego w trakcie mycia. Co do działania mydełka – nie nadgoniło niestety innymi walorami. Nie mam skóry suchej, a normalną, i mydła raczej nie czynią mi krzywdy, ani nie uczulając, ani nawet nie ściągając jej, ale ten kosmetyk o naturalnym składzie, bazującym na ekstrakcie z róży damasceńskiej i maśle shea – choć jest bardzo łagodny dla skóry, i nawet ładnie się pieni, to – za słabo oczyszcza skórę, i dla poczucia świeżości, mydła należy użyć sporo. Do tego mokre zaczyna dość szybko rozmiękać, i na mojej skórze się rozmazuje, co jeszcze bardziej niweluje jego wydajność (choć drogie nie jest – ok. 2 zł). Reasumując zatem... nie. Nie wrócę już do niego, i naprawdę, choć mydło delikatnie myje, nie podrażnia skóry, a teoretycznie powinno pięknie pachnieć różą damasceńską, to osobiście nie mogę go polecić. Szkoda.
    Zalety:
    • skład – naturalny – wyciągi roślinne – ekstakt z róży damasceńskiej, masło shea,
    • nie uczula,
    • nie podrażnia,
    • nie wysusza skóry,
    • zapach – róży damasceńskiej – byłby piękny, gdyby był choć trochę intensywniejszy,
    • opakowanie – chyba największy atut mydła – prześliczna foliowa owijka, z piękną, trochę retro grafiką róż,
    • cena – przystępna – nawet niecałe 2 zł za kostkę
    Wady:
    • działanie oczyszczające - dla mojej skóry normalnej – za słabe (być może mydło jest dobre dla Osób ze skórą suchą),
    • konsystencja – kostka pod wpływem wody szybko nasiąka, mięknie i rozmazuje się na skórze,
    • poręczność – kształt kostki (nieduży kwadrat), i fakt, że mydło szybko się rozmazuje, czyni je nieporęcznym,
    • wydajność – bardzo słaba – dla poczucia czystości, mydła należy jednorazowo zużyć sporo,
    • nietrwałość zapachu na skórze
    Summer
    9 grudnia 2021 o 10:53
    Dobry zapach
    Mydełko naprawdę pachnie różą, nie mam pojęcia, czy damasceńską, ale różą na pewno. :-D Do tego zapach ten czuć jeszcze przez chwilę po wytarciu skóry. Przyjemnie się nim namydla dłonie, wytwarza miękką, kremową piankę. Nieporęczny natomiast jest kształt kostki, taki kwadrat, wygodniejsze są te owalne. Trochę skórę wysusza, ale u mnie to praktycznie norma. Opakowanie jest bardzo estetyczne, zwraca uwagę na półce w sklepie.