Wody perfumowane damskie

Jean Paul Gaultier Fragile EDP

Nasi użytkownicy zostawili 21 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

ofca133
    18 sierpnia 2014 o 11:26
    Tuberoza smutna i poważna
    Miniaturkę tego zapachu wylicytowałam zupełnie w ciemno, bo nigdy nie spotkałam Fragile w stacjonarnych perfumeriach. Trochę żałuję tego zakupu, bo za niby uroczy, a tak naprawdę ocierający się o tandetę mini-flakonik zapłaciłam dosyć sporo. Nie mogąc się doczekać tuberozowego cudu, niecierpliwie wyszarpnęłam flakonik z bąbelkowej koperty, zaaplikowałam i zrobiłam rozczarowaną minę. Po raz pierwszy nie podołałam tuberozie, za którą naprawdę przepadam, lubię również jej "gumowe" oblicze. Moim zdaniem tuberoza z Fragile nie jest upojnym kwieciem, "nie nastraja i nie podnieca" - że tak odwołam się do utworu Tuwima - jak to zazwyczaj bywa, nie jest też lekka, uroczo-zielona jak w Gucci Gracious Tuberose. Tuberoza we Fragile jest taka... poważna? Tak bym ją określiła. To tuberoza w gorzkawych objęciach goździka, anyżu i imbiru, gdzieś w tle wyczuwam też ylang-ylang i różę. Nie jest to brzydki zapach, ale do tego stopnia smutny i poważny, że po prostu nie pasujemy do siebie - ja i Fragile. Używam tego produktu od: trzech tygodni Ilość zużytych opakowań: miniaturka - 7,5 ml - w trakcie
    Dinulka
    21 maja 2013 o 22:54
    Miodowy
    Mam odlewkę podpisaną Fragile, bez dopisku edp czy edt, jednak po przeczytaniu recenzji wydaje mi się, że edp ;-) Ja również, jak niektóre poprzedniczki, czuję tu jakiś związek zapachowy przypominający miód, ale nie taki czysty, jakby wymieszany z czymś jeszcze słodszym i ulepnym. Przy głębszym zaciągnięciu się zapachem czuję w tle jeszcze jakieś kwiaty, być może są to owe białe, może jaśmin, również wspominane w innej recenzji. Byłam przygotowana na mały śmierdziuszek, bo z innymi zapachami pana Gaultiera mi nie po drodze, a Ma Dame to wręcz traumatyczne przeżycie. A tu zapach do noszenia w XXI wieku, nie kłóci się z moją naturą wesołej dwudziestokilkulatki, ja znam zapachy bardziej "moje", więc nie będę polowała na niego, ale było to dla mnie całkiem miłe spotkanie z tym zapachem ;-) Uwaga - może być migrenogenny. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: odlewka
    Delicia
    15 lutego 2012 o 1:07
    Ciezka artyleria...
    Do Fragile w wersji wody perfumowanej zabieralam sie jak pies do jeza - no bo jak tu odmowic sprobowania zapachu, ktory dostalam od ukochanego, ktory nie byl swiadom, iz chronicznie nie znosze obecnosci tuberozy???? Przelamalam sie i postanowilam przygotowac w lazience duza kostke mydla, pumeks i szczotke druciana na wypadek traumy po sprobowaniu zapachu, coby go jak najszybciej moc unicestwic w razie izby jego migrnogenne dzialanie nasililo sie po probie nadgarstkowej. I nastapilo dosc nieoczekiwane, acz niezwykle przyjemne doznanie - Fragile, pomimo ciezkiej artylerii w roli tuberozy zdalo sie mnie calkiwem oczarowac! Ba! Ja nawet nie rozpoznalam u siebie najmniejszych symptomow zwiazanych z migrena! Czy to mozliwe, ze po raz pierwszy w moim zyciu tuberoza zaprezentowala sie jak dumna ksiezna w pieknej sukni z tafty, a ja, chocbym nie wiem jak chciala, nie moge wydusic z siebie gorzkich slow krytyki, poniewaz zostalam calkowicie oczarowana, zeby nie powiedziec, zaczarowana... Tuberoza w EDP Fragile jest niezwykle elegancka i luksusowa, ale nie ciezka. Jej ilosc jest idealna i cudownie komponuje sie z garscia orientalnych przypraw. Fragule EDP jest zdecydowanie zapachem an wieczor, Boze bron nosic go do rozowych legginsow podczas joggingu w letni poranek! Jakosc swietna - trwalosc i moc bez zarzutu. Butelka praktyczna. W malej 25ml objetosci nigdy nam sie nie wyleje. (posiada blokade) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1 x 25ml, w trakcie drugiego
    Fleure
    4 października 2008 o 21:59
    "Delikatne" zaskoczenie
    FRAGILE w wersji edp jest dla mnie zaskoczeniem.Odbieram go jako zupełnie inny zapach niż wersję edt...aż sie dziwię jak to możliwie, a jednak.Jest słodki do bólu,może nawet odrobinę męczący.Początkowo pachnie nalewką miodową.Dopiero po dłuższym czasie oswjam się z nim i z przyjemnościa rozkoszuję się dużą dawką tuberozy.Owa słodycz jest jednak złamana pewnymi nutkami kwaskowym,ktore nadają później zapachowi pewnej pikanterii,a może wręcz charakteru. Zapach ogólnie dosyć ciężki i jak ktoś nie rozkoszuje się "słodziakami" to FRAGILE edp może przyprawić o zawrót głowy...I mimo,że chyba wolę edt to jednak dostrzegam wyjątkowość tego "pachnidełka",zamkniętego w naprawdę niebanalnym flakoniku .Czuję też,że szybko za nim zatęsknię. P.S.Jednak chyba sam diabeł coś tam majstrował przy flakonie,bo bardzo ciężko "uronić "choćby kropelkę:) Używam tego produktu od:miesiąca Ilość zużytych opakowań:w trakcie pierwszego
  • 19 września 2008 o 14:05
    Marzenie dziewczynki
    To zapach, który najbardziej utkwił mi w pamięci podczas pierwszych wizyt w drogich perfumeriach. Miałam niewiele lat i przechadzałam się razem z mamą wzdłuż perfumeryjnych alejek a naszą wspólną uwagę za każdym razem zwracał ten absolutnie zjawiskowy flakonik. Jak przez mgłę pamiętam zapach wyperfumowanych nim nadgarstków mamy, ale właśnie ten flakonik z operową divą, na którą po każdym potrząśnięciu kulą spadał deszcz ze złota utkwił w mojej dziecięcej główce na długo. Pamiętam doskonale pierwsze zdjęcia reklamowe tego zapachu rozwieszone we wnętrzu perfumerii oraz to, że przy kasie autorytarnie i głośno stwierdziłam, że modelka na zdjęciu jest brzydka, po czym zamilkłam siląc się na resztkę grzeczności pod naporem nieco karcącego spojrzenia mamy :D. Fragile EDP wydawało mi się wtedy największym możliwym skarbem, prawdziwym perfumeryjnym świętym Graalem ;). Po tylu latach zamarzyłam o zrealizowaniu tego dziecięgo marzenia aspirującej damy i noszeniu tego najpiękniejszego zapachu świata na własnej skórze ;) Byłam ciekawa jak ten zapach właściwie się zachowa i w sumie spodziewałam się czegoś w rzeczywistości nie do końca w moim stylu i guście. Ale jest inaczej. Mam małą odlewkę i za każdym razem kiedy wącham Fragile nie mogę uwierzyć, że w rzeczywistości te perfumy pachną tak pięknie jak sobie wymarzyłam. Są takie dorosłe i w stu procentach kobiece. Mają w sobie pewność siebie, zmysłowość i niezaprzeczalny sex appeal. Obrazują wszystko to, kim chciałam się stać jako ta dziewczynka spacerująca z mamą po drogiej perfumerii. To prawdziwie świadoma dojrzałość w otulającej, ciepłej kwiatowości bez krzty konwaliowego banału czy innego rodzaju oczywistości. Jaśmin, róża, irys, tuberoza i ylang-ylang - kwiatowe akordy nie uznające kompromisów. A cała ta kwiatowość skąpana w słodkiej wanilii i podkręcona skromną przyprawowością anyżu i cynamonu wyłagodzona nieco drzewnością bazy. To zapach prawdziwej uwodzicielki, która dosłownie emanuje swoim urokiem i budzi zachwyt. Kiedyś te perfumy będą moje - i to cały flakon. To jeszcze nie nasz czas, ale kiedyś nadejdzie ;) Oto zapach na komplet gwiazdek w moim prywatnym rankingu - nie mogło być inaczej. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: ...

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie