Olejki do kąpieli i pod prysznic

Isana Oil & Care, Pielęgnujący żel pod prysznic z olejem makadamia

• 28 kwietnia 2025 o 22:17
    Pewniak w dobrej cenie
    Super produkt! Często mam problem z przesuszeniem po żelach pod prysznic. Ten zostawia skórę nawilżoną, pięknie pachnie, jest dostępny i tani. Nawet bliska osoba z AZS na ciele sobie go chwali! Największym minusem jest wydajność - niewielka pojemność i łatwe wylewanie z opakowania sprawiają, że trzeba go często kupować. Ale przy takiej cenie i jakości nie jest to problemem! Powiedziałabym jednak, że jest to produkt do delikatnego mycia, jeśli ktoś uprawia sport albo nakłada grubą warstwę dezodorantu, tym żelem nie pozbędzie się zanieczyszczeń od razu.
    Zalety:
    • nawilżanie, zapach, cena, dostępność
    Wady:
    • mała butelka, łatwo go za dużo wylać z opakowania
  • 12 września 2024 o 8:30
    Nie wywołał efektu woow...
    Produkt jest po prostu poprawny. Jak na żel pod prysznic za około 5 zł, a na promocji około 3 zł, myślę ,że dla naszej kieszeni jest to naprawdę dobry wybór. Więc cena jest adekwatna do jakości. Zgodność z opisem producenta nie jest tutaj w 100% prawdziwa, producent skierował ten produkt do osób z bardzo suchą skórą, a ten żel ma tendencję do lekkie przesuszania ciała, więc tutaj to akurat się nie zgadza. Zapach jest dosyć słodki, przyjemny. Wizualnie klasycznie dla tej marki, piękne i kolorowe grafiki. Produkt jest ogólnodostępny w rossmannie, tani, średnio wydajny, ale za taką cenę uważam ,że dla posiadaczek skóry normalnej warto. Ogólnie żel pod prysznic jest okej, domywa, dobrze się pieni, ale nie jest moim zdaniem do bardzo suchej skóry :)
  • 7 września 2024 o 21:38
    Olej w perłowej masie
    Bardzo lubię kupować różne warianty zapachowe żeli pod prysznic, nie wiem czy to tylko moje zboczenie? Ale przejdźmy do konkretów Opakowanie: Żel pod prysznic ISANA Olejowa Pielęgnacja jest dostępny w białym, nietransparentnym opakowaniu o pojemności 300 ml. Grafika na opakowaniu, przedstawiająca olej makadamia, jest estetyczna i przyciąga wzrok. Opakowanie zamykane jest na klik, co jest wygodne i zapobiega przypadkowemu wylaniu produktu. Wydajność: W porównaniu do innych żeli pod prysznic marki ISANA, ten produkt wyróżnia się nieco większą wydajnością. Żel starcza na dłużej, co jest pozytywną cechą, biorąc pod uwagę jego niską cenę. Mimo że wydajność nie jest spektakularna, to w swojej kategorii cenowej wypada całkiem dobrze. Konsystencja: Żel ma gęstszą, perłową konsystencję, która sprawia, że produkt łatwo się rozprowadza i dobrze pieni. To zapewnia przyjemne wrażenia podczas kąpieli, a gęsta formuła sprawia, że wystarczy niewielka ilość produktu na jedno użycie. Zapach: Zapach żelu jest lekki, słodkawy, z wyczuwalnymi nutami olejku makadamia. Jest subtelny i nie przytłacza. Dostępność i cena: Żel jest dostępny w drogeriach Rossmann, a jego cena wynosi około 4 zł, co czyni go bardzo przystępnym produktem. Biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny, jest to atrakcyjna oferta. Skład: Choć formuła zawiera detergenty takie jak SLS skład jest wzbogacony o składniki nawilżające i pielęgnujące (olej makadamia i masło shea), co minimalizuje ryzyko przesuszenia skóry. Odczucia: Mimo że produkt jest dedykowany dla skóry suchej, sprawdził się również na mojej skórze, która nie jest bardzo sucha, ale ma tendencję do przesuszania się w niektórych miejscach, jak ramiona. Żel dobrze się pienił, skutecznie zmywał zanieczyszczenia, a co najważniejsze, nie pozostawiał uczucia napiętej i ściągniętej skóry. Czy oczekiwałam dużej dawki nawilżenia? Za mniej niż 5 zł nie miałam wygórowanych oczekiwań, ale fakt, że produkt nie zaszkodził mojej skórze, jest już dużym plusem. Po kąpieli użyłam balsamu nawilżającego, co jest standardową praktyką w mojej pielęgnacji.
    Zalety:
    • Przystępna cena
    • Gęsta, perłowa konsystencja, która dobrze się pieni
    • Przyjemny, lekki zapach oleju makadamia
    • Nie powoduje uczucia napiętej i ściągniętej skóry
    • Większa wydajność w porównaniu do innych żeli ISANA
    Wady:
    • Nieco mniejsza wydajność w porównaniu do innych produktów na rynku
    • Brak wyraźnego efektu nawilżenia, co może być problemem dla bardzo suchej skóry
  • 10 sierpnia 2024 o 19:57
    Ma pielęgnować bardzo suchą skórę, której sam jest winowajcą. Przezabawne
    Tak w ramach wstępu - nie mam wygórowanych oczekiwań wobec żeli pod prysznic, ale tylko pod jednym warunkiem, tzn. kiedy producent nie wciska nam kitów o ich magicznych działaniach pielęgnacyjnych. Moja recenzja może mieć lekko agresywny wydźwięk, ale trochę się zezłościłam. :> ten żel dobrze myje, odświeża nawet ok, ale koszmarnie wysusza skórę. Moje pytanie jest takie - czy Isana tutaj nie pomyliła znaczenia słowa "pielęgnacja"? Opakowanie Akurat to najmocniejsza strona tego produktu. Nowa wersja graficzna bardziej mi się podoba. Napisy są czytelne, wszystko jakoś perfidnie się nie zlewa w jedną całość. Butelka jest biała, z żółto-złotymi akcentami, oddaje charakter produktu - olejowy, luksusowy. O wiele bardziej podoba mi się nowa koncepcja od starszych wersji. Bardzo fajnie, że Isana wykonała butelkę w 100% z plastiku z recyklingu. To się zawsze ceni. Zamykanie typowo na klik. Żelu używam głównie na siłowni, przyznaję bez bicia - nigdy nie zaliczyłam z nim wpadki w postaci wylania w kosmetyczce. Konsystencja i zapach Żel jest kremowy, dość lejący, ale nie jakoś wybitnie. Zużywam go całkiem sporo podczas jednej aplikacji, bo jednak nie pieni się jakoś tak mocno jak inne produkty tego typu. Czasem część produktu skapie między palcami, wiadomo - zawsze żal, ale przez działanie, jakie zapewnia to tak sobie myślę, że chyba jednak aż tak płakać nie będę. Myślę, że spokojnie wystarczy mi jeszcze na 2 tygodnie regularnego stosowania. Zapach jest chemiczny, ale ładny. Przypomina mi słodycze Kinder, czuć lekką domieszkę orzecha. Nie utrzymuje się długo na skórze po umyciu, trochę szkoda. I jest to dla mnie dość dziwne, bo on sam pachnie mocno, ale jak już go zmyjemy wodą to magicznie to ucieka. Jak do tego doszło - nie wiem. Za brak mikroplastiku w formule plus. Działanie Isana, poleciałaś grubo z opisem tego żelu. Uwaga, cytuję "zapewnia intensywną pielęgnację bardzo suchej skóry. Bogata formuła z wartościowym kompleksem olejów i delikatnym zapachem rozpieszcza skórę i chroni ją przed przesuszeniem". Dobrze, że ludzie wymyślili balsam do ciała/krem do rąk, które mogą być ochroną przed tym żelem, hehe. Moja skóra jest normalna, z czego nogi akurat zawsze najgorzej wypadają z przesuszeniem. Aha no i po dłoniach to od razu widzę, co mi nie służy. Jak już wcześniej napisałam, używam tego żelu głównie po siłowni. Jak z reguły po powrocie do domu nie mam już sił na nałożenie balsamu/olejku, tak tutaj muszę. Czuję się jak wysuszony wiór. A dłonie? Panie, zlitujcie się i od razu wylejcie na nie tonę mocno natłuszczającego kremu do rąk. W składzie oczywiście na pierwszych miejscach mocne detergenty, po środku penthanol i dopiero w sinej dali oleje/ masło makadamii. Podejrzewam, że tych "pielęgnujących" składników jest tu jak na lekarstwo. Żel sam w sobie dobrze domywa. Jest ok do odświeżenia skóry po ćwiczeniach, czy nawet do zmycia antyperspirantu (co często rodzi jakieś tam problemy). Może mam za duże wymagania na produkt za 5 zł? One nie wzięły się z niczego. Isana sama twierdzi, że skóra sucha ten żel powinna pokochać. No i po co to. Kłamczuszki.
    Zalety:
    • niska cena i bardzo łatwa dostępność w stacjonarnej drogerii
    • interesujący zapach, przypominający słodycze kinder, wyczuwam tam orzechowe nuty. Jest jednak dość chemiczny
    • ładna i czytelna etykieta
    • butelka wykonana z recyklingu, jest bezawaryjna. Zamykanie na klik, żel nie rozlał mi się ani razu w kosmetyczce (będąc na siłowni)
    • formuła bez mikroplastiku
    • dobrze domywa skórę, zmywa antyperspirant, odświeża
    Wady:
    • nie pieni się jakoś wybitnie
    • lekko lejąca się formuła, przez co żel traci na wydajności
    • wysusza skórę i to piekielnie (u mnie dłonie i nogi najbardziej), nie nadaje się do mocno przesuszonej skóry jak to twierdzi Isana
    • zapach nie utrzymuje się długo po zmyciu żelu wodą
  • 24 czerwca 2024 o 12:23
    Na prawdę przyjemny żel z olejkiem
    Po kilku miesiącach regularnego stosowania mogę śmiało powiedzieć, że jest to jeden z moich ulubieńców. Jedną z największych zalet tego żelu pod prysznic jest jego zdolność do pozostawiania skóry nawilżoną i miękką. Dzięki zawartości oleju makadamia, żel skutecznie nawilża skórę, co jest szczególnie ważne dla osób z suchą skórą. Po każdym użyciu skóra jest przyjemnie gładka i odżywiona, bez uczucia ściągnięcia czy przesuszenia. Kolejnym plusem jest wydajność produktu. Nawet przy codziennym użyciu żel wystarcza na długi czas, co w połączeniu z jego niską ceną czyni go bardzo ekonomicznym wyborem. Jest to produkt, który można znaleźć w drogerii Rossmann, często dostępny w atrakcyjnych promocjach, co jeszcze bardziej zwiększa jego atrakcyjność. Żel pod prysznic ma przyjemną, kremową konsystencję, która dobrze się pieni i łatwo spłukuje. Jego delikatny, ale przyjemny zapach sprawia, że codzienne prysznice stają się małą chwilą relaksu. Opakowanie jest wygodne w użyciu i dobrze zabezpiecza produkt przed wyciekaniem.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • delikatny zapach
    • bardzo tani
    • wydajny
    Wady:
    • Brak wad :)