Toniki i hydrolaty

Clinique 3-step Skin Care System, Clarifying Lotion 3 Tonik do cery tłustej

Clinique 3 Steps woda oczyszczająca do skóry tłustej i mieszanej Clarifying Lotion Clarifiante 3) 400 ml
notino.pl
Clinique Clarifying Lotion 3 Tonik do twarzy, 400 ml 400 ml
Sephora
Clinique - Clarifying Lotion - Płyn Złuszczający Skórę - لوشن التنظيف 3 - Dla Kobiet

• 9 marca 2025 o 22:49
    Mocny, klasyczny tonik
    To typowy alkoholowy tonik o mocnym działaniu. Wymaga umiejętnego i oszczędnego stosowania. Nie nadaje się do każdego typu cery. Przy cerze mieszanej dobrze sprawdzi się w okresie nadmiaru produkcji sebum lub okresowych wypryskach, jako produkt do dezynfekcji lub etap zabiegu oczyszczania. Podpowiem od razu, że nie sprawdza się wcieranie go wacikiem (wysuszy i sciągnie) i lepiej delikatnie, miejscowo dociskać do skóry nasączony nim wacik. Moje opakowanie wytrwało prawie rok przy używaniu sporadycznym. To droga marka i ten kosmetyk ma wysoką cenę, ale jest pewniakiem, jeśli szuka się klasycznego toniku.
    Zalety:
    • Pewniakiem w swojej kategorii
    • Bardzo wydajny
    Wady:
    • Wysoka cena
    W perfumerii
  • 13 stycznia 2024 o 14:44
    Nie polecam, mocno wysusza
    Spróbowałam z ciekawości tej marki. Cera moja mieszana, z zamkniętymi zaskórnikami, łuszczącą się. Tonik ma nieprzyjemny mocno alkoholowy zapach, co od razu wzbudziło moją wątpliwość. I tak miałam rację, mocno wysusza skórę. Wysusza przez co matowi ale jak wiadomo skóry tłuste i mieszane trzeba nawilżać a nie wysuszać. Nadmierne wysuszanie prowadzi do jeszcze większej produkcji sebum. Efekt złuszczania jest. Niedoskonałość wychodzą na wierz ale i też powstaje ich więcej…. Stosowałam wraz z żelem do mycia i żółtym kremem z tej serii. Nie polecam a ja sama już do niego nie wrócę.
    Wady:
    • Wysusza mocno
    • Alkoholowy zapach
    Drogeria Super-Pharm
  • 2 lutego 2022 o 17:24
    Jedyny na stałe
    Mam odwieczny problem z tym tonikiem. Z jednej strony jest genialny. Gdy używam go regularnie nie mam zaskórników, grud i innych niedoskonałości, cera jest oczyszczona i świeża natomiast lubi wysuszac zwłaszcza zima .. gdy tylko odstawiam go na rzecz czegoś bardziej delikatnego czy nawilżającego zaraz mam wysyp. Czuje się uzależniona ???? staram się stosować go naprzemiennie np rano clinique wieczorem coś innego albo odwrotnie i koniecznie krem nawilżający. Tak czy inaczej jest ze mną od wielu lat i kochamy się miłością nieidealną.
    Zalety:
    • zapobiega zaskórnikom i zmianom zapalnym
    • dogłębnie oczyszcza
    Wady:
    • może wysuszac
    • dość drogi
    • ostr alkoholowy zapach
    Ariessa
    12 lutego 2021 o 21:36
    Idealnie wygładza
    Lubię testować nowe toniki, płyny micelarne i rzadko się zdarza, że do któregoś wracam. To jeden z niewielu wyjątków. Przemyta nim skóra jest gładka, śliska (?), rozjaśniona, nie klei się i jest dobrze przygotowana do nałożenia kremu czy serum. Alkohol w składzie mnie nie zniechęca - chociaż moja tłusta cera zdradza czasem oznaki wrażliwości, to płyn Clinique nie robi jej żadnej krzywdy. Rzecz jasna nie nadaje się do przemywania oczu. Bardzo dobry produkt, daje uczucie idealnie oczyszczonej skóry.
    Darda2
    2 kwietnia 2020 o 20:35
    Cena nieadekwatna do jakości
    Tonik do cery tlustej to przede wszystkim alkohol, a przynajmniej w tym wypadku. Zapach alkoholu jest bardzo intensywny.. Ciężko efekt po nazwać odświezeniem z uwagi na ten fakt. Skóra jest faktycznie oczyszczona ale nie jakoś przesadnie. Skóra przy regularnym stosowaniu jest matowa i przesuszona. Nie zauważyłam rozświetlenia jakie obiecuję producent. Miałam duże opakowanie i długo je męczyłam. Miałam spore oczekiwania co do tego produktu a prawda jest taka że gdyby ktoś mi powiedział że to tonik isana za 10 zł, byłabym skłonna w to uwierzyć. Opakowanie byłoby na plus gdyby nie to że trafiła mi się uszkodzona "pompka". Nie zrobił mi szkody ale też nic więcej.. Ja do niego nie wrócę