Poza książką , Netflixem, gotowaniem, nordic walking … uwielbiam testować kosmetyki. Przez ostatni miesiąc testowałam Nashi argan szampon nawilżający z olejkiem arganowym i lnianym do wszystkich rodzajów włosów.
Ma właściwości: nawilżające, oczyszczające, odświeżające, odżywiające,wygładzające.
Zakochałam się w tym produkcje. Szampon delikatnie oczyszcza włosy i skórę głowy, zapewnia maksymalne nawilżenie i miękkość. Zapobiega elektryzowaniu się włosów. Włosy układają się cudnie. Są podane na stylizacje, pięknie pachną jeszcze długo po myciu . Zapach określiłabym na orientalno- kwiatowy z delikatną nutą drzewa sandałowego. Konsystencja to forma bezbarwnego, gęstego płynu. Bardzo dobrze się pieni. Ja potrzebuje dwóch ruchów dozownika na umycie swoich włosów- mam krótkie włosy. Nie ma problemów z jego usunięciem. Jest niesamowicie wydajny – u mnie korzystają z niego trzy osoby, a jeszcze nawet do połowy nie doszliśmy. Mam opakowanie rodzinne- wersja XL- 500 ml.
Mimo iż butelka ma kolor ciemnej czekolady , delikatnie można śledzić zużycie produktu. Naklejka z przodu i z tyłu, boczki odsłonięte. Etykieta wykonana z bardzo dobrego jakościowo papieru, odporna na wodę, delikatny, estetyczny, nowoczesny wzór, brak informacji w języku polskim. Dozownik bezawaryjny. Lubię tę formę aplikacji kosmetyków, jest zdecydowanie higieniczna.
Jeśli chodzi o skład, to jest on bardzo bogaty i wszechstronny. Skupie się na kilku z nich:
Aqua (Water)- woda
Sodium C14-16 Olefin Sulfonate- silna substancja myjąca, w większym stężeniu może podrażniać. Dobrze oczyszcza.
Hydroxycetyl Hydroxyethyl Dimonium Chloride- środek antystatyczny, kondycjonujący włosy
Cocamidopropyl Betaine- popularna substancja myjąca, pianotwórcza, łagodzi potencjalne działanie drażniące anionowych substancji myjących.
Quaternium-22- substancja antystatyczna, kondycjonuje, wygładza, zmiękcza skórę i włosy, zapobiega również elektryzowaniu się.
Glycerin- silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca.
Argania Spinosa Kernel (Argan) Oil- olej arganowy. Emolient tłusty, tworzy na powierzchni skóry i włosów natłuszczającą, wygładzającą, odżywczą i zmiękczającą warstwę ochronną, która zapobiega odparowywaniu wilgoci i działa ochronnie.
Sodium Pca- substancja nawilżająca, występuje naturalnie w ludzkiej skórze. Odpowiedzialna za właściwe nawilżenie i elastyczność warstwy rogowej naskórka, zapobiegająca elektryzowaniu się włosów.
Bardzo, bardzo dobry szampon.
Polecam serdecznie.