Pudry do twarzy

My Secret Face Matt Powder Wypiekany puder matujący

• 21 grudnia 2024 o 17:35
    Poprawny średniaczek
    Nosiłam go w torebce do poprawek w ciągu dnia i do tego się sprawdzał całkiem dobrze. Wydajności wybitna, nie dało się go wykończyć. Nie był jednak demonem trwałości i za długo matu nie utrzymywał, dlatego najlepszy był do poprawek na 2-3h max. Puder jest rzeczywiście lekki i ładnie wyglądał na twarzy po uprzednim ściągnięciu nadmiaru sebum. Stosowany nie do poprawek niestety nie wytrzymywał zbyt długo i szybko się wyświecał, przy czym należy zaznaczyć, że nie robił "ciastka" na twarzy. Opakowanie całkiem solidne, nie rozwaliło się przez miesiące noszenia go w torebce. Niestety po pewnym czasie na powierzchni pudru tworzyła się skorupka, co często pojawia się przy wypiekanych produktach. Ogólnie uważam, że warty wypróbowania bo tani i całkiem spoko.
    Zalety:
    • trwałe opakowanie
    • lekki na twarzy
    • nie tworzył ciastka
    • miękki mat
  • 26 marca 2024 o 10:55
    Mój ukochany przyjaciel
    Mój ulubieniec puder matujący od mysecret wypiekany , zapewnia delikatne krycie świetnie wykańcza makijaż i utrwala go na wiele godzin pracuje na nim od lat i często do niego wracam
  • 1 sierpnia 2022 o 21:56
    Niezły
    Puder niestety nie jest zbytnio wydajny, bo szybko mi się skończył. Nie wybiela twarzy, ładnie ją matuje. Jako puder na co dzień nadaje się idealnie, mieści się w torebce lub w kieszeni, ogólnie fajna opcja do przypudrowywania się w trakcie jakiejś imprezy. Wytrzymuje kilka godzin, chociaż kilkunastu już nie wytrzyma. Po spryskaniu fixerem przeżyje całą noc :) Dobrze go wspominam, jeden z moich pierwszych pudrów.
    • matowienie
    • trwałość na pierwsze kilka godzin
    • wygodny w uzyciu
    Wady:
    • mało wydajny
    xazyc
    12 listopada 2018 o 15:15
    Bardzo średni
    Kupiłam ten puder, ponieważ akurat był na przecenie w Naturze i pomyślałam, że to dobra okazja, żeby przetestować coś nowego. Niestety zawiodłam się. Puder jest BARDZO jasny. Po nałożeniu na twarz można by się zastanowić, czy on tam w ogóle jest.. Mogę go dokładać i dokładać, a efektów ciągle nie widać. Mam cerę tłustą i, pomimo użycia tego pudru, po ok. 2/3 godzinach cała moja twarz się świeci.
    Zalety:
    • jest wypiekany więc wystarcza na długo
    Wady:
    • brak efektu matowienia
    • zbyt jasny
    • zupełnie niewidoczny na skórze
  • 24 sierpnia 2018 o 19:22
    Dziwie się, że ma tak niską ocenę...
    Natrafiłam, na niego przypadkiem podczas promocji w drogerii i gdyby nie chęć przetestowania czegoś nowego pewnie bym go nie kupiła. Był to zdecydowanie trafiony zakup. Ponieważ na co dzień używałam pudru z rimmel stay matte w kolorze 001 transparent w pierwszej kolejności zależy mi na odpowiednim matowieniu mojej skóry, która jest mieszana z tendencją do szybkiego przetłuszczania się. Pozwoliłam sobie na krótkie porównanie tych dwóch produktów i poza różnicą w kolorze (dwóch najjaśniejszych tych produktów) różnice się kończą. Na pierwszy rzut oka i po pierwszej aplikacji wydaje się nieco pomarańczowy, chociaż odniosłam wrażenie, że po chwili ładnie wtapia się w skórę, nadając jej koloru "lekko muśniętej słońcem", nie ma jakiegoś specyficznego zapachu, co moim zdaniem też jest na plus. Uważam, że dobrze matowi (biorąc pod uwagę, ze mam cerę mieszaną z tendencją do świecenia się) i utrzymuje ten mat równie długo jak puder z rimmela, który do tej pory w mojej ocenie był niezastąpiony. Podczas całego dnia wymagał jednego przypudrowania i wciąż wyglądał tak samo, nie dając efektu maski ani nie zbierał się bardziej w niektórych punktach na twarzy. Ma delikatne krycie, które powoduje, ze skóra wygląda zdrowo i daje naturalne wykończenie. Uważam, że jak za taką cenę, naprawdę nie ma się do czego przyczepić.
    Zalety:
    • kolor, który nadaje efekt "lekkiej opalenizny", nie jest zbyt pomarańczowy
    • brak specyficznego zapachu,
    • matowi spokojnie na pare godzin, jak dla mnie wymagał jednej poprawki w ciągu dnia, na cerze mieszanej,
    • cena,
    • delikatne krycie i naturalne wykończenie.
    Wady:
    • jedyną wadą może być brak lustereczka w opakowaniu, jednak biorąc pod uwagę jego niską cenę nie jest to znaczący minus