Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Vianek Seria Pomarańczowa, Odżywczy żel myjący do twarzy

Bodyland.pl
Vianek Odżywczy żel myjący do twarzy - 150ml
Vianek Odżywczy Żel Myjący do Twarzy 150ml

• 25 lutego 2025 o 20:55
    Bardzo lejący
    Żel do twarzy zamknięty jest w niewielkiej buteleczce o pojemności 150 ml z pompką. W moim egzemplarzu pompka działała bez problemu, można było też ją bardzo łatwo zamknąć przekręcając w prawo lub w lewo. Szata graficzna mojego kosmetyku delikatnie się różni od zdjęcia głównego na Wizaż, wydaje mi się, że jest to jakaś nowa wersja. Niemniej przypomina ona bardzo poprzednią pod względem kolorystycznym jak i samych zawartych na niej elementów. Kosmetyki Vianek znam od bardzo dawna wiec wiem, że mają ładne naturalne składy. Dawno jednak z nich nie korzystałam więc postanowiłam z powrotem wypróbować jakiś produkt. Żel ten ma bardzo lejącą konsystencję, co nieco utrudnia aplikację. W produkcie zostały zawarte bardzo delikatne substancje myjące w związku z czym nie będzie się on mocno pienił. Mnie osobiście to nie przeszkadza, ponieważ jestem przyzwyczajona do tego typu formulacji. Ja używałam go głównie podczas wieczornej pielęgnacji do zmycia olejku do demakijażu. Jedna pompka takiego żelu zwykle sobie radziła, czasem musiałam ponowić mycie jeszcze raz, ponieważ miałam wrażenie, że słabo poradził sobie z olejem. Jeżeli o mnie chodzi to produkt nie spowodował żadnego podrażnienia uczulenia ani pogorszenia stanu cery. Nie zauważyłam natomiast żadnych pielęgnacyjnych właściwości tego produktu ale trzeba pamiętać, że jest to żel, który pozostaje na skórze bardzo krótko i za chwilę go spłukujemy. Nie podobał mi się natomiast zapach, był on taki mocno ziołowy, nawet delikatnie miętowy. Jeśli miałabym ten żel jakoś podsumować to znam lepsze produkty, z lepszą ceną w stosunku do pojemności i wydajności, a także lepszą konsystencją i właściwościami myjącymi.
  • 4 grudnia 2024 o 13:24
    Świeży zapach
    Odżywczy żel myjący do twarzy z pomarańczowej serii Vianek to produkt, który dobrze sprawdza się w codziennej pielęgnacji. Ma delikatną formułę, która skutecznie oczyszcza skórę bez uczucia ściągnięcia. Dzięki odżywczym składnikom, takim jak oleje roślinne i ekstrakty, żel pozostawia skórę miękką i lekko nawilżoną. Jego zapach jest przyjemnie świeży, co sprawia, że stosowanie staje się małą przyjemnością. Dla osób z suchą lub wrażliwą cerą może być doskonałym wyborem na co dzień.
  • 24 lipca 2024 o 9:25
    Raczej średni
    Żel zamknięty jest w niewielkiej, bo o pojemności 150 ml, zgrabnej butelce z pompką, idealną do zabrania w podróż ale także zapewniającą higieniczną aplikację. Producent rekomenduje użycie 1-2 dozy żelu na wilgotną skórę, umycie i spłukanie. Kosmetyk ma dość rzadką, lekko oleistą konsystencję o pomarańczowym kolorze. Rozprowadza się dość przyjemne, jednak słabo się pieni, przez co należy użyć około 3 pompek produktu. Dokładnie się zmywa z twarzy, natomiast po osuszeniu nie ma się uczucia odświeżenia i dokładnego oczyszczenia, na skórze pozostaje delikatny film ochronny. Jednak jak się okazuje jest to tylko takie uczucie, ponieważ płatek kosmetyczny pozostaje czysty. Nieco gorzej radzi sobie z domywaniem pozostałości makijażu, który w ogóle nie łączy się z żelem, na ręczniku oraz twarzy pozostają jego resztki. Natomiast bardzo dobrze radzi sobie z domywaniem olejków do demakijażu, zatem jeżeli stosujecie takie połączenie, sprawdzi się idealnie. Samego odżywienia po użyciu żelu nie zauważyłam, natomiast nie oczekuje tego od produktów do mycia twarzy. Przyznam jednak, że produkt jest bardzo delikatny dla cery, nie powoduje jej wysuszenia oraz podrażnień. Delikatny film, który pozostawia na skórze, ma działanie ochronne. Reasumując, mam do niego mieszane uczucia, jednak gdybym stosowała do demakijażu olejki, z pewnością bym do niego wróciła.
    Zalety:
    • delikatne właściwości myjące,
    • doskonale domywa oleje,
    • nie wysusza cery,
    • przyjemny w aplikacji,
    • pozostawia ochronny film na skórze,
    • kosmetyk naturalny.
    Wady:
    • nie domywa pozostałości makijażu,
    • brak uczucia odświeżenia,
    • mało wydajny.
  • 21 sierpnia 2023 o 1:14
    Dobry
    Żel dobrze się rozprowadza, delikatnie pieni i zostawia skórę czystą, ale nie przesuszoną. Nie zostawia uczucia ściągnięcia na suchej i odwodnionej skórze, chociaż dla naruszonej bariery hydrolipidowej może być jednak "za mocny". Nie zauważyłam po nim żadnych podrażnień, nie szczypie, nie piecze, nie robi krzywdy. Jako drugi etap po olejku dobrze usuwa pozostałości makijażu oczu czy maskary oraz kremu SPF. Opakowanie jest ok, ale moja pompka trochę niedomagała - zdażyło mi się to już z kosmetykami Vianka. Wydajność dobra: ok. 2 miesiące codziennego użytkowania. 1-2 pompki zupełnie wystarczą, żeby umyć całą twarz. Generalnie produkt bardzo poprawny, ale nie jakoś wyjątkowy. Bez silnych emocji w żadną ze stron. Ot, dobry żel do mycia twarzy.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Komfortowy w użyciu
    Wady:
    • Pompka trafia się wadliwa
    • Dość wysoka cena regularna
  • 5 maja 2023 o 16:31
    Dobrze zmywa makijaż
    Żel dobrze radzi sobie ze zmywaniem nawet mocnego makijażu. Używając go, nie jest konieczne używanie innych kosmetyków do demakijażu. Produkt ma ładny zapach, gęstą, żelową konsystencję. Jest bardzo wydajny. Opakowanie z pompką sprawia, że łatwo się go nabiera. Jestem posiadaczką bardzo suchej skóry. Niestety pozostawia lekko spiętą skórę, nie nawilża.