Cienie do powiek

Maybelline New York The Rock Nudes Palette Paleta 12 cieni

• 6 stycznia 2023 o 17:28
    Fajna paleta cieni
    Tą paletkę otrzymałam w prezencie i właściwie użytkuję ją na zmianę z wersją nude. Obie paletki mają dość podobne właściwości tzn. dobrze napigmentowane, o średniodobrej trwałości (po kilku godzinach cienie lekko zbierają się w załamaniach), łatwe do rozprowadzania i blendowania. Plusem jest natomiast to, że nie spowodowała u mnie uczulenia.
    Zalety:
    • duży wybór kolorów, bezproblemowa aplikacja
    Wady:
    • trwałość powinna byc lepsza
  • 16 lutego 2020 o 12:33
    Zmarnowany potencjał
    Ta paletka zwróciła moją uwagę ze względu na ładne opakowanie i ciekawe, fajnie dobrane kolory. Niestety, jakość tych cieni jest słaba, przez co nie używam ich w ogóle. Korzystam z jednego cienia do podkreślenia brwi, ten kolor akurat jest bardzo trafiony i pasuje do mojego typu urody. Zacznę od największej wady tej palety, mianowicie słabej pigmentacji. Najgorzej jest z cieniami jasnymi i brokatowymi. Nieźle wyglądają w opakowaniu, natomiast na skórze praktycznie ich nie widać, strasznie się mażą, przez co oko wygląda jakby było po prostu brudne. Kolejny minus to osypywanie się i kruszenie. Czarny cień jakimś cudem wypadł z paletki i zabrudził mi całą kosmetyczkę :/ Opakowanie w porządku, estetyczne. Jednak cienie są umieszczone zbyt blisko siebie i kolory nie są czyste (zabrudza je pył z sąsiadujących odcieni). Z dołączonego pędzelka nie korzystam, bo jest niskiej jakości, jak to często bywa przy takich akcesoriach "w zestawie". Podsumowując, jest to bardzo kiepska paleta, a szkoda, bo potencjał był duży. Dałabym jedną gwiazdkę, ale daję dwie ze względu na ten jeden cień który fajnie mi się sprawdza do brwi.
    Zalety:
    • Gama kolorystyczną
    • Odcień ciemnobrązowy idealny do brwi
    Wady:
    • Słaba pigmentacja
    • Osypywanie się i kruszenie
  • 5 listopada 2019 o 16:44
    Nie polecam.
    Zakupiłam paletę The Rock Nudes skuszona promocją w Rossmannie (oczywiście w cenie połowę niższej). Żałowałam tego zakupu już po powrocie do domu. Cienie po prostu się poruszyły. Z 12 w całości zostało 5. Cienie są dodatkowo bardzo słabo napigmentowane, wręcz niewidoczne. Pędzelek dołączony również jest słabej jakości. Nie polecam i sądzę, że standardowa cena jaką trzeba zapłacić za tą paletę jest dość wygórowana jak na jakość produktu.
    Wady:
    • słabo napigmentowane,
    • łatwo się kruszą.
  • 29 października 2019 o 15:32
    Taka sobie
    Paletkę cieni kupiłam z ciekawości przez internet, ponieważ była bardzo tania. Posiada ładne kolory, które niestety są słabo napigmentowane. Nałożenie cieni jest bardzo łatwe, chociaż trzeba uważać, bo trochę się osypuje. Plusem jest dołączony pędzelek w zestawie, którego używam do kącików oka. Pudełko jest średnio wykonane. Jednak największym minusem jak dla mnie jest to, że po jakimś czasie cienie zaczynają się łamać i po prostu wypadają ze swojego miejsca. Nie jest to moja jedyna paleta z Maybelline i w każdej dzieje mi się to samo. Ogólnie nie polecam.
    Zalety:
    • ładne kolory
    • niska cena
    • pędzelek w zestawie
    • duża dostępność
    Wady:
    • osypuje się
    • cienie się łamią, dzięki czemu po jakimś czasie zostajemy z pustym pudełkiem
    • słaba pigmentacja
    mnmn
    1 stycznia 2019 o 23:54
    Przeciętnie minus
    Cienie otrzymałam jako prezent świąteczny i byłam bardzo zadowolona, bo mi samej ciężko byłoby zapewne zdecydować się na ciemne odcienie, które w tej paletce przeważają. Próbowałam (i ostatecznie się udało) wykonać makijaż sylwestrowy z użyciem cienia granatowego z drobinkami. Jakie było moje zdziwienie, gdy po aplikacji na powiekę okazało się, że w praktyce nie ma on żadnych błyszczących drobinek - jedynie wierzchnia warstwa na sprasowanym cieniu jest nieco opalizująca. Trochę lepiej przedstawia się sytuacja w przypadku cienia grafitowego, jednak i tak w mojej ocenie te cienie są słabo napigmentowane. Dodatkowo, dość mocno się osypują. Trwałość oceniam za to jako przyzwoitą (mimo osypywania - jednak głównie przy aplikacji). Przy ich używaniu proponuję najpierw wykonanie makijażu oka, zanim zajmiemy się cerą. Nic ciekawego, a cena nie jest przecież wyjątkowo niska. Nie są najgorsze, ale uważam, że w tej cenie (i taniej) można znaleźć zdecydowanie ciekawsze propozycje.
    Zalety:
    • duży wybór kolorów
    Wady:
    • słabe napigmentowanie
    • osypywanie się
    • brak efektu błyszczenia (drobinek) pomimo takiego oczekiwania po widoku cienia w paletce