Cienie do powiek

Tarte Cosmetics Tartelette in Bloom, Eyeshadow Palette Paleta 12 cieni do powiek

Nasi użytkownicy zostawili 29 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 lipca 2024 o 10:18
    Idealna paletka do codziennego makijażu
    Paletki używam od ponad roku. Kolory są idealne do codziennego makijażu, ale zarówno można nimi stworzyć mocniejszy makijaż. Jakoś jest bardzo dobra, trzymają się cały dzień. Niektóre cienie troszkę się osypują, ale mi to nie przeszkadza, można to łatwo usunąć. Opakowanie paletki jest solidne i bardzo efektowne. Po otworzeniu paletki wydobywa się piękny zapach. Cienie są dość wydajne.
    Zalety:
    • Kolory
    • Jakość
  • 16 lutego 2024 o 20:21
    Rewelacyjna paleta!
    Pelety cieni od Tartę używam już ponad rok i nigdy nie sprawiła mi problemu. Na początku uwagę przyciąga piękne opakowanie z lusterkiem w środku. W środku czekają na nas piękne 12 odcieni beży i brązów. Paleta posiada zarówno cienie matowe jak i te błyszczące. Wykonamy tą patela i makijaż dzienny i wieczorowy. Cienie cudownie się blenduja, współgrają z innymi kosmetykami na twarzy. Produktu stosowałam z bazą, korektorem i na sucho - wszystkie opcje się sprawdzają. Cienie nie osypują się nadmiernie. Produkt warty swojej ceny.
    Zalety:
    • Wygląd palety
    • Jakość cieni
    M_R_
    17 listopada 2023 o 10:40
    ♡ Zakochałam się ♡
    Już od dawna miałam na oku tą paletkę, jednak wysoka cena mnie odstraszała od zakupu - nie miałam wcześniej do czynienia z kosmatkami tej firmy i nie wiedziałam czy warto wydać tyle pieniędzy. Trafiłam na promocję -25% więc z chęcią zakupiłam w końcu paletkę. Po otworzeniu opakowania z miejsca zakochałam się w tym produkcie ♡ Opakowanie jest przepiękne i starannie wykonane z wysokiej jakości produktu. W środku paletki znajdziemy poręczne lusterko. Cienie nie są twarde jak kamień lecz są mięciutkie i z przyjemnością się je nabiera na pędzel. Kolory dobrze się transferują i blendują. Paleta zawiera cienie w odcieniach różu i brązu, idealne do codziennego makijażu. Formuła cieni została wzbogacona glinką amazońską, która zapewnia lepsze i dłuższe utrwalenie oraz naturalniejszy efekt oraz pigmentami mineralnymi – kojącymi i zmiękczającymi skórę. Paletki używam codziennie i jestem bardzo z niej zadowolona. Zakup tego produktu przekonał się do dalszego testowania produktów tej marki, zdecydowanie są warte swojej ceny.
    Zalety:
    • Jakość
    • Piękne opakowanie
    • Duży wybór odcieni
    • Cienie dobrze się blendują
    Wady:
    • Wysoka cena
  • 21 lipca 2023 o 12:18
    Podstawowa paleta do makijażu oczu
    Paleta posiada niemal wszystkie kolory potrzebne do wykonania makijażu dziennego. Mamy beż, czerń, kolory przejściowe idealne w załamanie powieki, trzy błyskotki i coś ciemniejszego do zewnętrznego kącika powieki. Paleta jest utrzymana w neutarlnej tonacji, przez co jest bardzo uniwersalna i będzie pasować prawie każdej karnacji. Cienie posiadają umiarkowaną pigmentację, są dobre dla osób początkujących i/lub posiadających "ciężką rękę". Trudno przy pomocy tej palety zbudować wieczorowy, dramatyczny look (przynajmniej ja nie potrafię). Nie jest to moim zdaniem paleta dla osób zaawansowanych w makijażu, które chcą stworzyć turbo intensywny look. Dla mnie to na plus, nie tworzę na powiekach dzieł sztuki, a szybkie makijaże użytkowe, które mogę wykonać w 5-10 minut. W tej roli paleta sprawdza się idealnie. Nadaje się również na większe wyjścia np. na wesele, gdy chcemy stworzyć lekki, upiększający makijaż. W palecie brakuje mi jasnego, szampańskiego odcienia, który mógłyby rozświetlić wewnętrzny kącik oka. Co prawda szampańsko wygląda cień "funny girl", jednak jest on za ciemny dla osób z bardzo jasną karnacją (jak moja) do rozświetlenia wewnętrznego kącika oka. Nadaje się na całą powiekę, jednak nie jest to blask z kosmosu. Brakuje w tej palecie jakiegoś mocniejszego błysku, który "zrobi robotę" i przyciągnie wzrok. Uwielbiam błyszczący cień "rocker", jest elegancki, subtelny, satynowy, idealny do makijażu dziennego, natomiast jest to delikatnie świetlisty cień, idealny właśnie do dzienniaczków. Błysk "firecracker" jest mocniejszy, ale nadal to perła/satyna, a nie turbo glow. Poza tym "firecracker" moim zdaniem lepiej komplementuje ciemne karnacje, jest zbyt ciepły i ciemny jako błysk na całą powiekę dla typowo europejskich, chłodnych/neutralnych karnacji. Oczywiście to tylko moje prywatne zdanie, żaden ze mnie make up artist :P Konsystencja cieni jest taka w sam raz. Nie są ani zbyt kremowe, ani zbyt kredowe. Makijaż wykonany paletą Tarte nie krzyczy, że został wykonany paletą z perfumerii za 200 zł :P Podobny efekt można uzyskać stosując cienie drogeryjne. Cienie nie uczuliły mnie, ani nie spowodowały wysypu prosaków oraz innych nieprzyjaciół. Wizualnie paletka jest piękna, idealna na prezent. Posiada duże, porządne lusterko, przy którym bez problemu można wykonać cały makijaż. Podsumowując, nie jest to paleta, nad którą pieję z zachwytu ;) Jest to po prostu poprawna paleta, która pięknie wygląda. Nie jest to must have, ale miło się z niej korzysta. Jeśli lubicie mieć coś droższego, co daje mały powiew luksusu i uprzyjemnia poranną toaletę, to jak najbardziej polecam. Natomiast jeśli interesuje was tylko efekt jaki cienie dają na powiekach i nie zwracacie uwagi na otoczkę, to nie jest to produkt top of the top, podobne lub nawet lepsze cienie można znaleźć w drogerii.
  • 24 maja 2023 o 21:16
    Boska ! Od zakupu moja ulubiona
    Długo zbierałam się z zakupem. Jednak jak na paletę z taką ilością cieni to drogi biznes. Ale jako kosmetolożka uwielbiam nowości kosmetyczne. Skusiłam się i to nie był błąd. Przepiękna paleta. Zaczynając od opakowania. Pięknie i porządnie wykonane. Pigmentacja jest rewelacyjna. Trwała j wydajna. Cienie się nie osypuja. Idealna na codzień. Oczywiście jeśli się ktoś maluje.
    • Lusterko
    • Pigmentacja
    • Konsystencja
    Wady:
    • Cena !!