Szampony do włosów

L'Oreal Professionnel Serioxyl 1 Shampoo, Natural Hair Szampon do włosów przerzedzonych

shewild
    14 grudnia 2023 o 21:02
    Obietnice bez pokrycia
    Szampony do wypadających włosów to "niestety" kategoria, do której wracam co jakiś czas, bo mam cienkie i delikatne włosy, z tendencją do przetłuszczania, co w konsekwencji prowadzi do swędzenia, wrażliwości i też wypadania. Na przestrzeni ostatnich lat zdecydowanie zbyt dużo włosów łamało się i wypadało, więc co jakiś czas sięgam po kosmetyki dedykowane do wypadających włosów z nadzieją, że uda mi się zatrzymać problem na stałe i przywrócić dawną gęstość. Marka L'Oreal, do tego jej "profesjonalna" odnoga, kusiła mnie już od dłuższego czasu i co jak co, ale sądziłam, że za marką stoi wysoka skuteczność i spełnione obietnice. Myliłam się. Szampon Serioxyl to bardzo przeciętny produkt, już nasze rodzime ziołowe szampony lepiej sobie radzą. To nie jest tak, że szampon nie ma żadnych zalet. Jest w nim kilka rzeczy, które mi się podobają, ale niestety nie są to te najważniejsze czyli działanie. To co jest fajne to na pewno opakowanie, które jest wyposażone w wygodną pompkę. Wiele razy miałam za sobą szampon w podróży i nigdy nic nie wyciekło, więc opakowanie jest solidne, a mechanizm działania pompki również solidny. Na plus także konsystencja szamponu. Jest to rzadki żel w intensywnie niebieskim kolorze, ale doskonale się pieni i tworzy przyjemną pianę, która dokładnie myje skórę głowy. Szampon jest bardzo wydajny i niewielką ilością da się wytworzyć spora pianę, więc produkt wystarcza na długo. Ja używam go w zasadzie od wakacji i dopiero się kończy, ale przeplatałam go wraz z innym szamponem nawilżającym, żeby dawać też ulgę wrażliwej skórze głowy. Zapach jest mocno miętowy, całkiem przyjemny, odświeżający i nawet dający lekko chłodzący efekt na skórze głowy. Szampon super odświeża i też bardzo dobrze myje. Skóra głowy jest czysta, włosy świeże, a przy tym nie plącze i nie wysusza. Moc oczyszczania jest według mnie wyważona - można używać go na co dzień, nie odczułam, żeby był przesadnie mocny. Po prostu solidnie oczyszcza, ale nie jest agresywny. No ale niestety w mojej opinii nie robi nic w kwestii ograniczenia wypadania. Jestem na końcówce szamponu i ostatnie 2 miesiące używałam go naprawdę regularnie. Nie zauważyłam jednak totalnie żadnego wpływu na wzmocnienie włosów i zahamowanie ich wypadania. Nawet najmniejszego efektu, żeby np. wypadanie się widocznie zmniejszyło albo żeby w zamian włosy zaczęły szybciej się zagęszczać i wyrastać nowe. To taki o zwykły szampon myjący, który wiele deklaruje, ale działaniem nie różni się od większości szamponów za kilka złotych z drogerii (gdy sam kosztuje kilkadziesiąt...). Mocno się zawiodłam na tym produkcie, bo marka sporo obiecuje, m.in. efekt pogrubiający na cienkich włosach, uniesienie u nasady i oczywiście działanie wzmacniające. Nic z tego niestety nie dostałam. Wykończę resztkę, ale na tym poprzestanę. Nie ma w tym szamponie nic co by mnie przyciągnęło na dłużej. Jest przyjemny w użyciu, fajnie chłodzi i dobrze oczyszcza, a do tego skóra głowy jest przy nim naprawdę spokojna i nie reaguje podrażnieniem. No ale nie taki było założenie z jakim go kupiłam, oczekiwałam czegoś znacznie więcej.
  • 5 września 2020 o 19:52
    Duży zawód
    Na wstępie dodam, że jestem olbrzymią fanką profesjonalnych, fryzjerskich serii Loreala. Używałam już chyba wszystkiego, poczynając od Absolut Repair, a na serii Serioxyl kończąc. Swego czasu ampułki Aminexyl z Loreala rewelacyjnie zagęściły mi włosy. Jednak linia Serioxyl nie tylko mi nie pomogła, ale jeszcze moim zdaniem- wyrządziła sporo szkód. Otóż włosy zaczęły wypadać mi garściami. Używałam tej serii od początku czerwca 2019 do sierpnia 2019. Cały sierpień i jeszcze wrzesień włosy dosłownie sypały mi się z głowy! Z początku nie skojarzyłam tego z działaniem tej serii, bo w tym okresie miałam jeszcze trochę stresów w pracy, wiec zrzuciłam wzmożone wypadanie włosów na karb tych stresów, aczkolwiek na wszelki wypadek wolałam też odstawić Serioxyl. Postanowiłam natomiast dać szansę tej serii jeszcze jeden raz po upływie roku- i wtedy to właśnie zyskałam stuprocentową pewność. Już po pierwszym użyciu szamponu moje włosy (których wypadanie zatrzymało się około października- listopada) zaczęły na nowo wypadać! Jestem wstrząśnięta- i nieźle wkurzona, bo mając zaufanie do sprawdzonego Loreala zainwestowałam w większe opakowanie tych kosmetyków. Seria, która miała sprzyjać zagęszczeniu włosów, nie tylko ich nie zagęściła, ale doprowadziła do większego wypadania, a na miejscu utraconych włosów bynajmniej nie zauważyłam by pojawiły się jakieś nowe babyhairy. Włosy powypadały, a nowych brak. Gdyby nie fakt, że jestem osobą, która wcześniej cieszyła się dość grubymi i gęstymi włosami, to aż strach pomyśleć jak bym teraz wyglądała. Będę pracować nad tym aby moje włosy wróciły do dawnej gęstości ale na pewno nie z pomocą tego kosmetyku. Duży zawód.
    Zalety:
    • NIC.
    Wady:
    • WYPADANIE WŁOSÓW
    • Kosmetyk nie tylko ie spełnia swojej funkcji zagęszczającej i pogrubiającej, ale jeszcze sprawia, że włosy zaczynają mocniej wypadać!
    • Brak nowych babyhair
  • 8 listopada 2016 o 18:27
    Bardzo dobry produkt.
    Szukałam czegoś co faktycznie pomogłoby poprawić kondycję moich włosów. Ten szampon pomógł mi to osiągnąć. Ma fajną, gęstą konsystencję i świeży, miętowy zapach. Doskonale oczyszcza włosy, pozostawia je błyszczące, zdrowe i co zazwyczaj się nie udawało - gęściejsze i mocniejsze. + ładny, świeży zapach + działa tak jak zapewnia producent + nie plącze włosów podczas mycia, co jest dużym atutem + jest wydajny + wygodne opakowanie z pompką - trochę wysoka cena - ciężko go nabyć stacjonarnie - brak pośredniej pojemności ( albo 250 ml albo 1000 ml) Szczerze go polecam !