Wody toaletowe damskie

Chanel No 5 L'Eau EDT

Chanel No.5 L Eau 100ml woda toaletowa

• 13 czerwca 2023 o 13:42
    Delikatne kwiatowo-cytrusowe perfumy z lekką domieszką aldehydów
    Perfumy dostałam w prezencie od mojego faceta i przyznam, że nie od razu je polubiłam. Po pierwszym psiku pomyślała: co to jest? Hmmm. Flakon wydawał mi się taki piękny, że jakoś z czasem zaczęłam używać tych perfum i ku memu zaskoczeniu bardzo mi się spodobały. Całą zimę ich używałam, ale jakoś wiosną, gdy przyszły cieplejsze dni, naszło mnie na inne zapachy. Po jakimś czasie wróciłam do tych perfum. Tymy razem w porze letniej. Nadal mi się podobały i dobrze działały z chemią mojej skóry. Zapach jest równy: pachnie tak samo zimą jak i latem. I tak samo dobrze pasuje do obu tych jakże różnych od siebie pór roku. Wszystkie noty, których producent użył do stworzenia tego zapachu są wyczuwalne ale delikatne i to jest sukces tych perfum. Mimo, że zapach jest delikatny to zdecydowany. W dodatku ma całkiem przyzwoitą trwałość. W nutach głowy podano aldehydy jako dominujące w tych perfumach z czym nie mogę się zgodzić. Aldehydy są wyczuwalne ale jest ich niewiele. Ten zapach jest jak ulubiona para jeansów do których wraca się przez lata czy torebka, która pasuje do wszystkiego.
  • 17 listopada 2022 o 20:08
    Fizjologiczny smrodek
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Niezmiernie rzadko zdarza mi się mieć do czynienia z zapachem, o którym mogę się wyrazić zdecydowanie negatywnie. Jeżeli narzekam, to przeważnie w związku z relacją cena/trwałość albo po prostu nuty zapachowe nie do końca mi pasują. Wiadomo, świat perfum jest niezwykle subiektywny. Chanel No 5 L’Eau to jeden z najgorszych zapachów. Nawet przedpotowe klasyki typu Kobako nie wywołują u mnie tak negatywnych emocji. Chanel No 5 L’Eau to dla mnie autobusowa trauma i olfaktoryczną masakrą jest, jeżeli pani- przeważnie starsza- usiądzie koło mnie uperfumowana tym smrodkiem (i nic nie mam do starszych pań absolutnie, bo sama jestem w średnim wieku i dzięki temu zapachowi wiem, czego nie używać, żeby dodać sobie lat), ale 5 to zapach kojarzacy sie mi z cukrzycą, nieleczoną prochnicą, ordynarnym, chamskim, mydłem toaletowym, które było kiedyś dostępne w toalecie PKP, jesionką natartą naftaliną i smętną etolą z lisa. W jednej z recenzji była mowa, że jest to zapach subtelny, ale jest to taka trująca, podstępna subtelność, może nie odór, ale podejrzanie tani smrodek kojarzący mi się osobiście z posunięciem się w latach, smutkiem i niestety nieświeżym zapachem ciała. Być może niektórym wydaje się, że jak używają Chanel, to wyjdzie szykowny efekt, dla mnie to straszna starość. Ta jedna gwiazdka to jest za fajne w sumie cytrusowe musujące otwarcie, ale ten efekt przeradza się w mgnieniu oka niczym Xenomorph w fizjologiczne wyziewy i nikt i nic mnie nie przekona, że L’Eau to wysublimowane perfumy. Moja opinia znacznie odbiega od pozostałych, więc dodam, że dostałam próbki w butiku marki.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie, zapach masakra
    Wady:
    • Nic mi się w tym zapachu nie podoba
  • 6 czerwca 2021 o 14:01
    Świetliste i skrzące, idealne na upalne lato!
    Mocno unowocześniona i lekka wersja klasyka. Subtelnie dodają uroku, świetliste i radosne. Bez ograniczeń wiekowych. Idealnie sprawdzą się latem. W nienachalny sposób podkreślą kobiecość. Nie pchają się na pierwszy plan. Chanel No 5 L'eau EDT są idealnym przykładem na to, że każdy może znaleźć 5tkę dla siebie. ZALETY: - Dostępność. - Piękny, Chanel'owski flakon. Wspaniale prezentuje się pełen jak i z pewnym ubytkiem. Świetny atomizer. - Zapach świetlisty, świeży, aldehydowy. Bardzo radosny w odbiorze, jednoczenie nie jest tanim "psikadełkiem". Dostojny na swój sposób ale na luzie. - Rewelacyjnie sprawdza się w upalne lato, kiedy jest gorąco i ulepnie. Działają jak butelka doskonale schłodzonego prosecco. - Niesamowicie kobiece i zmysłowe. - Mało ekspansywne. Pozostawiają osobę, która je nosi na pierwszym planie. - Aldehydy, cytrusy, odrobina piżma i słodkich kwiatów, przełamane kroplą cedru. Zbalansowane. Pachną czystością. Ekskluzywną czystością. WADY: - Cena. - Trwałość mogłaby być nieco lepsza.
    Kaisja
    1 marca 2021 o 23:45
    "Znasz mnie... i nie znasz"
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Flagowe hasło kampanii reklamowej tej odsłony Chanel No 5, idealnie oddaje aurę perfum, ponieważ L'eau - o akordach cytrusowych, aldehydowych, świeżych i drzewnych, pachną lżej, bardziej słonecznie, przestrzennie, cytrynowo, jednak wciąż pachną, rozmyślnie nawiązując i kojarząc się z klasykiem. Również roztaczają woń aldehydów, i złociście, nektarowo wonnych kwiatów – jaśminu, ylang-ylang oraz słodkiej wanilii, i wprost nie można się pomylić, lub nie dostrzec podobieństwa do starszej, bliskiej "krewnej" tych perfum. Dał o sobie znać wielki kunszt Projektantów. To wciąż "Piątka" Chanel, ale przejrzysta, lekka, wakacyjnie wdzięczna, doskonale orzeźwiająca nawet w upalne dni, i choć skierowana do młodszej grupy Użytkowniczek, znajdzie Miłośniczki wśród wszystkich Fanek "No 5", bo też – lubią celebrować lato. "L'Eau" pokochają również nowe Wyznawczynie wśród Pań i Dziewcząt - lubiących woń cytryn, bo to wybitnie udana – elegancka i sensualna, perfumeryjna odsłona aromatu tych owoców – pozbawiona przesadnej kwaskowatości, lekka, subtelna i świetlista. Gorąco polecam.
    Zalety:
    • kompozycja – przepiękna – lżejsza, cytrusowa, aldehydowa, świeższa odsłona klasycznej No 5 – idealna również na gorące dni, i dla wszystkich Miłośniczek nuty cytryn w eleganckich, ultrazmysłowych perfumach,
    • trwałość – delikatne, ale bardzo trwałe perfumy,
    • projekcja – świetna, magiczna, jakby... falująca – perfumy z upływem czasu na zmianę, płynnie, bardziej lub mniej przypominają klasyka w lżejszej wersji,
    • flakonik – piękny, analogiczny, jak w przypadku klasycznej No 5, ale jaśniejszy
    Wady:
    • cena – bardzo wysoka – choć uzasadniona pięknem i walorami kompozycji, a perfumy funkcjonują też w wersji o zwiększonej pojemności (200 ml!), która jest bardzo droga, natomiast relatywnie – bardziej ekonomiczna od mniejszych flakoników
    dq38d
    7 lutego 2020 o 22:52
    Piękny zapach, niestety-krótkotrwały
    Kwiatowo-aldehydowa kompozycja wydana w 2016 roku. Zapach składa się z zapachu cytryny, mandarynki, pomarańczy, neroli, aldehydów, bergamotki, limy, róży (majowej), jaśminu, ylang-ylang, cedru, białego piżma, wanilii oraz korzenia irysa. Chanel No5 L’eau jest elegancką, klasyczną propozycją. Mi pachnie cytrusami, jaśminem i pudrem. Zapach nie jest drażniący. Nie dominuje Nas, nie daje o sobie znać. Po prostu ładny zapach. Bardzo uniwersalny. Ładna, droga mgiełka zapachowa, bo trwałość bardzo znikoma. Po godzinie, max 2 już ich niestety nie czuję.
    Zalety:
    • piękna, elegancka kompozycja,
    Wady:
    • trwałość.