Peelingi do rąk

Lirene Dermoprogram Rękawiczki regenerujące 'Aksamitne dłonie', dwustopniowy zabieg wygładzający

• 20 lutego 2025 o 17:11
    Może być
  • 2 marca 2023 o 22:38
    Nawet okej
    Ten dwuetapowy zabieg testowany był na męskich, dość zniszczonych dłoniach, więc miał spore wyzwanie. Peeling delikatnie złuszczył martwy naskórek i wygładził dłonie. Natomiast rękawiczki które były mocno nasączone, a ich aplikacja raczej prosta delikatnie odżywiły skórę, która po ich ściągnięciu była miękka i gładka. Efekt nie utrzymał się długo, bo po około 2 dniach ręce znowu były szorstkie ale pamiętajmy, że testowałam je na facecie, a oni nie dbają o regularną pielęgnację tak jak my ????
    patsiek
    28 lipca 2019 o 14:07
    zmiękczają, wygładzają i przesuszają
    Zabieg wykonałam wieczorem. Najpierw peeling (pachnie owocowo), który znajduje się w osobnej saszetce, wydaje się bardzo płynny i pozbawiony drobinek, natomiast po kilku chwilach masowania preparat (naskórek?) zaczyna się rolować, po spłukaniu zostawiając dłonie bardzo przyjemnie gładkie i delikatne. Rękawiczki (pachną ostrzej niż peeling, ale nadal przyjemnie) są dość solidne z wewnętrzną wyściółką nasączoną płynem, gdyby posiadały jakąkolwiek formę zamknięcia/zaklejenia to ich gabaryt nie przeszkadzałby, tymczasem jeśli ich nie podwiniemy i nie przytrzymamy albo nie nałożymy gumek recepturek to połowa dłoni nie dotyka rękawicy i nie korzysta z produktu. Efekt po zdjęciu: skóra jest są nieco zdrętwiała, preparatu nie da się całkowicie wmasować, nawet jeszcze rano jest wyczuwalny. Efekt następnego dnia: miałam wrażenie lekkiego opuchnięcia dłoni, nie było podrażnienia ani zaczerwienienia, raczej minimalne, ale jednak wyczuwalne usztywnienie. Do tego mimo wyraźnej gładkości, miękkości i rozjaśnienia zauważyłam też przesuszenie skóry, zwłaszcza między palcami. Być może produkt jest za mocny dla moich dłoni i obok efektów naprawdę dobrych daje też trochę gorsze, nie wykluczam, że kupię ponownie i po prostu nie zostawię preparatu na całą noc. Polecam uważać przy bardzo suchej i/lub wrażliwej skórze.