Peelingi do ust

Bell Lip Scrub Peeling do ust

• 30 sierpnia 2023 o 19:37
    Swietna pomadka
    Świetna pomadka, chyba nigdy nie miałam lepszej. Nawilża, ściera drobne suche skórki dzięki czemu szminka na ustach wygląda rewelacyjnie! To już moje drugie opakowanie i na pewno nie ostatnie!
  • 15 marca 2023 o 16:58
    Ratunek dla suchych ust przed makijażem!
    Nawet najpiękniejsza szminka będzie wyglądać źle, gdy nasze usta są niezadbane! Dlatego warto do swojego codziennego rytuału dołączyć peeling do ust. Ten pochodzi z firmy Bell. Ma proste opakowanie z grafiką ust. Podoba mi się fakt, że jest w formie tradycyjnej pomadki i nie brudzimy rąk, nakładając go. Peeling ma duże drobinki, które dokładnie usuwają martwy naskórek, a do tego pobudzają krążenie krwi, więc usta mają ładniejszy kolor. Nie ranią ich jednak, bardzo przyjemnie się go używa. Konsystencja jest tłuściutka, trochę masełkowa, więc nawet po zmyciu go z ust nasze usta są nawilżone. Bardzo dobrze przygotowują usta pod dalsze zabawy z makijażem, a do tego pomagają naszej pomadce pięknie wyglądać i trzymać się cały dzień. Jestem z niego bardzo zadowolona i cieszę się, że miałam okazję go przetestować.
  • 28 listopada 2021 o 21:12
    Dobry
    Spełnia swoje zadanie, peelinguje (scrub nie należy do drobnych), nawilża, do tego przyjemnie owocowo pachnie. Z minusów, to mógłby być bardziej oliwkowy w konsystencji bo po którymś tam użyciu zaczyna się kruszyć.
  • 25 maja 2021 o 17:54
    Bell lip scrub
    W okresie jesienno zimowym mocniej doskwierają mi suche usta. Poza tym mam nieznośna tendencje do nadgryzania skórek, przez co bardzo często robią mi się ranki na ustach. Ten produkt poleciła mi koleżanka. Postanowiłam go wypróbować. Opakowanie jest standardowe, jak w przypadku szminek czy pomadek. Forma sztyftu, wykręcana nie zacinała się i działała bez zarzutu. Nie uległo zniszczeniu przez cały okres użytkowania- nie pękło. (Co czasami się zdarza). Sam produkt jest w kolorze delikatnego różu z drobinkami w nieco ciemniejszym odcieniu. Jest dość mocno zbity. Zapach lekko owocowy z wyczuwalna chemiczna nuta. Działanie mogę ocenić na zadowalające. Scrub dość mocno trze usta. Jednak nie robi przy tym krzywdy. Po użyciu pozostaje dość tłusta warstwa produktu przez co usta jednocześnie są nawilżane. Działa na chwile. Przy dłuższym stosowaniu nie sprawia, ze skórki nie powracają. Jest to forma takiej doraźnej pomocy.
    Iwona_C
    14 maja 2021 o 19:49
    Lubię go bo na moich ustach się sprawdza, ale z pewnoscią jakimś super peelingiem to on nie jest.
    Moje usta rzadko ulegają przesuszeniom i nie wymagają jakiej szczególnie intensywnej pielęgnacji, mimo to peelingi stosuję systematycznie i z większości z nic jestem zadowolona. Lip Scrub od Bell dorzuciłam do zakupów z chęci przetestowania, bo nawet nie wiedziałam ze mają taki produkt w swojej ofercie. Opakowanie w postaci sztyftu zamkniętego w plastikowym etui z nadrukiem wypielęgnowanych ust. Zatyczka przy zamykaniu bezproblemowo wskakuje na swoje miejsce , wydając przy tym charakterystyczny odgłos klik i dobrze zabezpiecza wnętrze. Mechanizm wsuwania sztyftu działa bez zarzutu, nic się nie zacina, a samo opakowanie jest trwałe, nie pęka a napisy się nie ścierają. Konsystencja sztyftu jest zbita i twarda w różowym kolorze z widocznymi ciemniejszymi drobinkami ścierającymi. Zapach początkowo wydaje się przyjemny i truskawkowy, jednak po chwili wyczuwam w nim nienaturalną chemiczna nutkę. Nie jest on uciążliwy bo szybko znika podczas aplikacji. Smak słodki bez żadnej goryczki. Peeling jest łatwy w rozprowadzaniu na ustach wystarczy przejechać sztyftem kilkakrotnie po nich, ja następnie rozcieram pozostałości peelingu palcem, wykonując przy tym króciutki masaż. Podczas tego etapu czuć delikatne drapanie drobinek i rozpuszczanie się kryształków cukru. Drobinki peelingujace są małe i ostre ale nierównomierne zatopione w sztyfcie, są warstwy gdzie jest ich bardzo dużo, ale są również takie gdzie prawie wcale ich nie wyczuwam. Po zastosowaniu na ustach pozostaje wyczuwalna tłustawa warstwa ochronna , której ja nie zmywam tylko czekam na jej wchłonięcie. Po wykonanym peelingu usta są zmiękczone i gładkie, nie posiadają żadnych suchych skórek, wyglądają na zdrowe i zadbane. Dodatkowo są odpowiednio nawilżone i natłuszczone. W składzie Bell Lip Scrub oprócz cukru zastosowano emolienty,parafinę ,wosk mineralny, puder z łupiny orzecha włoskiego, wosk karnauba, olej z pestek morelii, zapach , konserwanty i barwniki. Sztyft wolno się ściera, jest również odporny na zmiany temperatury, i niezależnie od nich zachowuje odpowiednią strukturę. U mnie kosmetyk się sprawdza ale nie ukrywam że w takiej cenie miałam okazję stosować peelingi bardziej dbające o usta i przyjemniejsze w aplikacji. Wypróbowałam i większych zastrzeżeń nie mam, może jeszcze kiedyś do niego powrócę.
    Zalety:
    • łatwa aplikacja
    • wygładza usta, niweluje suche skórki
    • nawilża i natłuszcza
    • pozostawia warstwę ochronną na ustach
    • delikatnie nabłyszcza
    • ma słodki smak
    • duża wydajność, sztyft wolno się ściera
    • trwałe i wygodne w użyciu opakowanie
    Wady:
    • drobinki nierównomiernie zatopione są w sztyfcie
    • zapach lekko zalatuje chemicznie

Zobacz także inne Peelingi do ust