Wody perfumowane damskie

Alexander McQueen My Queen EDP

Alexander Mcqueen My Queen Woda Perfumowana 50ml

Nasi użytkownicy zostawili 48 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Finka2L
    9 stycznia 2018 o 10:42
    Fiołki dla kochających fiołki
    ´´ Och, nie mów w ten sposób! - zawołała biedna Królowa, załamując ręce w rozpaczy. - Pomyśl, jaką jesteś świetną osobą. Pomyśl, jak długą przeszłaś już drogę. Pomyśl, która jest godzina. Pomyśl o czymkolwiek, tylko nie płacz!´´ To słowa Białej Królowej z mojej ukochanej Alicji w Krainie Czarów i My Queen to zapach dla niej, nie wyobrażam go sobie na Czerwonej Królowej, ponieważ ona potrzebuje perfum z przytupem. Bezczelnych, krzykliwych i ogoniastych, a My Queen to totalne przeciwieństwo. Jest miękki miękkością pudrowych fiołków i irysów, które przysypał bielutki niczym śnieg puder. Migdałowa nuta to również drobny puszek. Zapach nie ma kantów, jest ´´okrągły´´, bardzo intymny i bliskoskóry. Tak pachnie Biała Królowa, uosobienie dobroci, grzeczności, dobrych manier. Pachidło wydajer się wręcz leniwie oplatać skórę. Dużo tu pudru, bieli zmieszanej z liliowymi fiołkami i spokoju, ale też kobiecości. Biała Królowa napewno tak pachnie!
    Zalety:
    • zapach dzienny, na praktycznie każdą okazję
    Wady:
    • dość słabe parametry
    • Flakon
    W perfumerii
  • 9 stycznia 2017 o 14:33
    mój hit 2005 r.
    kupiłam zaraz po polskiej premierze, jesienią 2005 r; jednakże nie udało mi się go kupić ponownie, właśnie patrzę na iperfumy, dostępne jest 5ml o zapachu-pierwszy mój zapach, który był na dużą skalę komplementowany zarówno przez kobiety i mężczyzn, zapach mało znany, bardzo trwały, ciężkawy, elegancki, dla odważnych i lubiących się wyróżniać kobiet, z bardzo silnymi nutami pieprzu i fiołka; zapach, który pokochasz, albo znienawidzisz. chociaż minęło sporo czasu, od kiedy go używałam sam widok buteleczki przywołał wspomnienia, poznam go wszędzie! idealny na zimowe wieczory! kupię, jak tylko dostanę gdzieś 100 ml
    • Flakon
    W perfumerii
  • 28 maja 2014 o 0:08
    Mała Księżniczka
    Królowa kojarzy nam się raczej z kobietą wyniosłą, władczą, dominującą, wydającą rozkazy i dostającą dokładnie to, czego oczekuje. Jednak perfumy Alexandra McQueen\'a takie nie są. To miękki, iście bajkowy aromat. W przepięknym, niebanalnym flakonie z porządnego, grubego szkła ukryta jest niewinność, słodycz i ciepło przeplatane ze zdecydowaniem i odwagą. Zapach jest pudrowy, wyraźnie czuć w nim połączenie fiołka i migdałów, w tle grają sobie irys, cedr i wetiwer. To słodycz przełamana czymś ostrym, odrobinę męskim - mimo to jest to zapach ujmująco kobiecy, niezwykle romantyczny. Przenosi nas w krainę fantazji, gdzie dobro zawsze wygrywa i wszystko kończy się szczęśliwie. Na mnie niezwykle trwały i dobrze wyczuwalny. Zakochałam się. Mam go od kilku dni, a już wiem, że zostanie ze mną na dłużej. Używam tego produktu od: Krócej niż miesiąc Ilość zużytych opakowań: Mniej niż 1
  • 16 maja 2014 o 15:40
    Królowa królestwa na obrzeżach
    Na zapach McQueena skusiłam się jakoś w zeszłym roku - cena dość przystępna, recenzje pozytywne, fiolet w zapachach zawsze mnie intrygował. No to bach, 50 ml trafiło do mnie. Przyznam, że zużyłam ok 3/4 buteleczki przez jesień i zimę i w sumie... Miłości nie ma ale źle też nie jest. Pierwszy psik tego zapachu i pierwsze wrażenie - właśnie tak pachniałoby powietrze, gdyby rozbić przyczepę ciężarówki wiozącej kilogramy pudru. Takiego trochę starodawnego pudru czy zasypki w klimacie Yardleya. Ten pierwszy niuch powala mocą, czuję się trochę tak, jakby do mojego nosa dostało się sporo cukru pudru. Po tej fazie bardzo szybko pojawia się dużo białych kwiatów, jest i irys, są mocno rozkwitnięte, trochę też jakby po deszczu. Tak mogłyby pachnieć płatki namoczone w wodzie, leżące gdzieś na ziemi. Do kompletu dochodzi piżmo, zapach się uspokaja, nie dusi a jedynie przyczepia się do skóry. U mnie całość przechodzi w migdały i tak już trwa do końca. Zapach jest silny, zostawia ogon. Jest wyczuwalny przez otoczenie i zebrałam za niego kilka komplementów. Dość ładnie układa się na mojej skórze, niestety zupełnie nie ma nuty pieprzowej, która występuje u kilku recenzentek - mogłaby mi ładnie skontrastować ten zapach. Zapach raczej na chłodniejsze pory roku - normalnie nie klasyfikuję zapachów w ten sposób ale ten najładniej rozwija się na mnie w zimne dni, w ciepłe jest ulepkiem. Trwałość dobra, na ubraniach wyczuwalny do prania. Flakon dyskusyjny - niby ładny (mi te łuki nieodparcie kojarzą się z katedrą, z monumentalnym budynkiem kościelnym) ale brakuje mu jakiegoś sznytu, czegoś, co czyniłoby go pięknym. Jest po prostu całkiem ładny. Sam zapach też jest dla mnie w sumie ładny - ale nie piękny. Również brakuje mu tego grama wyrafinowania, czegoś, co czyniłoby z niego klasę samą w sobie. Tak, mogłaby go używać np. Zła Królowa z Królewny Śnieżki. Czy inna pani z królestwa oddalonego od centrum świata - w Kings Landing raczej byśmy go nie wyczuli ale w Winterfell mógłby być całkiem popularny. Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: 3/4 z 50 ml
    Dinulka
    20 marca 2014 o 21:19
    szamponik
    Dostałam odlewkę, więc przetestowałam. Ale tylko w domu, jakoś nie miałam ochoty wychodzić z tym zapachem do ludzi ;) Nie jest może aż tak odrzucający, jednak mi bardziej przypomina jakiś perfumowany żel pod prysznic niż markowe perfumy. Trochę mydalany, trochę szamponowaty, kojarzy mi się ze świeżością spod prysznica ;) Gdy czytam opis producenta, to wydaje mi się, że nie myślimy o tym samym zapachu ;) Na szczęście trwałość i moc słabe, więc udało mi się zużyć całą odlewkę ;) Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: odlewka

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie