Wody perfumowane damskie

VERSACE Pour Femme Dylan Blue Woda Perfumowana dla Kobiet 50ml
Versace Dylan Blue Pour Femme 50ml woda perfumowana
notino.pl
Versace Pour Femme Dylan Blue woda perfumowana 50ml

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 czerwca 2022 o 22:22
    Świeżo i kobieco
    Miniaturkę tych perfum znalazłam w jednym z boxów kosmetycznych. Opakowanie i kolorystyka jest nieco staromodna ale wyróżniająca się. Zapach bardzo mnie zaskoczył bo jest taki niby zwykły ale nie do końca. Na początku wydawał mi się delikatny ale potem okazało się, że w tej swojej delikatności jest całkiem mocny :D Wiem, że to dziwnie brzmi ale ciężko mi to lepiej opisać. W tej swojej delikatności jest wyraźnie wyczuwalny i długo utrzymujący się na skórze. Na początku intensywnie wyczuwamy owoce - czerwoną porzeczkę i jabłkowa. Potem zapach odkrywa swoją kwiatową naturę i w grę wchodzi róża i jaśmin. To wszystko gdzieś tam z tyłu podszyte jest akordem drzewnym i paczulą. Ta kompozycja jest świeża ale jednocześnie kobieca. Jak dla mnie świetna propozycja dzienna na lato w zasadzie dla każdego. Na skórze utrzymuje się spokojnie kilka h. Jeśli lubicie świeże, kwiatowo-owocowe kompozycje to warto się nim zainteresować.
    Zalety:
    • Kompozycja
    thequre
    9 czerwca 2022 o 8:43
    Niby ładny, a jednak czegoś brak...
    Zapach subtelny, ładny, utrzymuje się na mojej skórze, ale mam wrażenie, że nie "ciągnie" się za mną, pozostaje tak jakby tylko dla mnie. Na ubraniach zostaje, wyczuwam go, ale jednak brakuje tego czegoś... brak efektu wow i pytań: "czym tak ładnie pachniesz?" Na początku w nutach głowy wyczuwalna jest czarna porzeczka z zielonym jabłkiem, serce zapachu należy do bogatych kwiatowych akordów z nutą soczystej brzoskwini, zaś podstawę stanowi kombinacja piżma, styraka, paczuli i delikatnych drzewnych tonów. Woda perfumowana ma zatem wszystko co lubię, czyli akordy kwiatów, owoców i drzewa, a jednak mi czegoś brak... Zapach bardziej na wiosnę-lato
    Zalety:
    • Ładny flakon
    Wady:
    • Zapach wyczuwalny tylko na skórze, nie "ciągnie się"
  • 16 sierpnia 2021 o 16:52
    Zaskoczenie "zapachowe"
    Perfum Versace Dylan Blue to zapach z tych, których opakowanie mnie bardzo zmyliło i jest to przykład, że nie należy oceniać produktu po opakowaniu, a przynajmniej nie tylko. Jestem wielką fanką perfum. Uwielbiam, kupuję namiętnie, używam z wielką przyjemnością i to chyba jeden z 3 moich ulubionych rodzajów kosmetyków. Sama jestem miłośniczką ciężkich, słodkich, mocnych, kwiatowych lub orientalnych zapachów i to bez względu na porę dnia i roku. Po prostu ma być intensywnie, słodkawo (ale nie muląco), wyraziście. Zapach ten bardzo mnie zaskoczył bo spodziewałam się właśnie tego typu produktu, a jednak taki nie jest. Perfum był prezentem. FLAKON Flakon należy do tych nietuzinkowych, dla jednych to połączenie kiczowatego złota i granatu, dla innych coś awangardowego, nieklasycznego. Dla mnie jest oryginalny, wpada w oko, skojarzył się z orientalnymi krajami, greckimi wyspami, czymś antycznym, z jednocześnie dużym przepychem bo flakon na pewno nie jest z tych zwykłych, oklepanych, prostych. Ja sama przyznam wolę te bardziej eleganckie, minimalistyczne flakony choć bywają też fikuśne, które łapią mnie za serce. Ten jednak jakoś mojego oka na kolana nie powalił, ale jest nieźle. ZAPACH Zapach Versace to niespodzianka. Cóż to było za zaskoczenie. Spodziewałam się mocnego, ciężkiego, otulajacego, a zarazem tajemniczego zapachu, a okazało się, że jest to jak dla mnie totalne przeciwieństwo. Zapach jest świeży, orzeźwiający, lekki i zwiewny, idealny na lato i wiosnę. Nie przytłacza, jest pobudzający, ale w ten delikatny, a nie ciężki sposób. Pierwsza myśl po psiknięciu - jest owocowy. Mi na pierwszy plan wybija się soczyste jabłuszko, a nie o dziwo porzeczka, która potrafi zdominować zapach. Jest rześko, naprawdę, lekko, przyjemnie, letnio, nawet wiosennie. Z czasem zaczynam wyczuwać brzoskwinię, która należy już do serca tak samo jak i jaśmin, który bardzo lubię, czy też róża, oba te składniki, które tutaj są niestety jak dla mnie słabo wyczuwalne, co jest dla mnie zaskakujące. Generalnie zapach jest określany jako kwiatowo- owocowy, ale dla mnie jest to przede wszystkim owocowy miks rześkości. W bazie jest i piżmo i paczula. Lubię oba, ale dla mnie ich intensywność jest tu niewielka, nie wybija się jakoś mocno tak by dawały o sobie często przypomnieć. Bardzo ciekawym składnikiem, dość nietypowym jest obecna tu Rosyfolia i przyznam, że nie bardzo wiem, która nuta zapachowa to właśnie to. Także styrax jest czymś niezbyt popularnym co może przywołać myśl "kiedy się pojawi w zapachu ta nowinka". Bądź co bądź mieszanka tych wszystkich składników daje świeży, letni koktajl. I gdybym miała swoim nosem określić ten perfum to powiedziałabym, że to zielone jabłuszko tutaj króluje, jest mocno przeze mnie wyczuwalne, to takie jabłuszkowe orzeźwienie. Zapach jest świetnym wyborem na lato, nie przytłacza, nie męczy. Niestety trwałość moim zdaniem jest słaba. Porównując do ulubionego bucika czy klasyka od Lancome to jest po prostu ta trwałość przeciętna, ulotna. Zapach też nie zostawia jakiegoś ogona, a to uwielbiam w perfumach. No po prostu kocham bardzo mocne zapachy, a ten do takich nie należy. Także jeśli ktoś szuka czegoś lekkiego na wakacje, czegoś co nie przytłacza to myślę, że warto zobaczyć, czy raczej poczuć, jak ten zapach zachowuje się na skórze. Ja sama tylko tak sprawdzam zapachy, na skórze nie blotterze, czasami kilka razy, w różne dni by sprawdzić jak się zachowuje, rozwija, jak jest z trwałością. I być może ten zapach u kogoś innego bedzie bardziej trwały, wyrazisty i intensywny, niemniej u mnie tak nie jest, a szkoda, bo o ile nie jest to zapach z gatunku tych, które preferuję o tyle jest naprawdę ciekawy, mi się podoba i chętnie bym latem do niego wróciła gdyby dłużej moja skóra go "trzymała". NIEPOŻĄDANE Mnie zapach nie podrażnia, nie uczula skóry, żadne reakcje alergiczne się nie pojawiły, żadne krostki czy zaskórniki. WYDAJNOŚĆ Dla mnie 30 ml starcza spokojnie na kilka(naście) miesięcy bo przyznam, że mam wiele perfum w domu i używam zamiennie. CENA Przyznam szczerze, że w tej cenie mam o wiele intensywniejsze zapachy i wybrałabym coś innego. Dla mnie raczej przeciętnie niska, przeciętnie wysoka, ale za ta trwałość raczej sama na zakup bym się nie zdecydowała.
  • 26 października 2020 o 19:38
    Komplementowane
    Bardzo podobają się otoczeniu . Są to owocowe perfumy, których zapach zmienia się mam wrażenie pod wpływem ph, czasem pachną inaczej niż zwykle więc coś w tym jest. Ja je bardzo lubię bo mają chłodne owocowe nuty, zapach idealny na dzień mimo że flakon może sugerować coś innego. Kiedy je kupiłam nie byłam przekonana, ale później je pokochałam. Piękny kobiecy zapach.
    Zalety:
    • piękny owocowy chłodny zapach
    • flakon
    • na każdą porę roku
    • trwałe
    Sabi01
    3 sierpnia 2020 o 11:22
    Piękny zapach
    Perfumy dla kobiet lubiących nie tylko kwiatowe, swieże, ale i intensywne zapachy. Jestem od dawna zauroczona jego wyjątkowym charakterem i obecnie posiadam już drugi flakonik. Ten zapach wyróżnia się zdecydowanie na tle pozostałych perfum. Jest zniewalającą mieszanką owocowo kwiatową. Na samym początku można poczuć bardzo mocny i przenikliwy zapach jabłka i porzeczki, następnie cudowna mieszanka nut kwiatowych. Orzeźwiający, mocny i wyrafinowany. Ma w sobie tajemniczy magnetyzm, nie do opisania... Nadaje się moim zdaniem na każdą porę roku. Posiada elegancki flakonik o pieknym intensywnym chabrowym odcieniu z elementami złotego. Opakowanie jest w postaci tuby z podstawką, która mogłaby być jednak solidniej wykonana. Zapach utrzymuje się kilka godzin, ale jego subtelną esencję można także wyczuć na ubraniach pod koniec dnia. Polecam...
    Zalety:
    • cudowny zapach
    • flakonik
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie