Żele pod prysznic

Yves Rocher Les Plasiris Nature, Bain Douche Sensuel Vanille Bourbon Zmysłowy żel pod prysznic i do kąpieli 'Wanilia'

• 6 czerwca 2023 o 11:59
    Nie moje nuty zapachowe
    Żel o pojemności 200 ml sprzedawany jest w butelce wykonanej z przezroczystego tworzywa sztucznego. Transparentne opakowanie umożliwia bieżącą kontrolę ilości produktu, jaka została nam jeszcze do dyspozycji. Niestety butelka nie została doposażona w pompkę dozującą, przez co przebieg aplikacji jest dość utrudniony. Aplikacji nie ułatwia także trudna w obsłudze nakrętka oraz twardy materiał opakowania. Wielka szkoda! Żel charakteryzuje się wyrazistym, orzeźwiającym zapachem. Niestety kojarzy mi się z Balsamem Kapucyńskim, przez co mnie trochę odrzuca... Żel dobrze się pieni na gąbce/myjce, przez co jest bardzo wydajny. Stan skóry po umyciu oceniam na bardzo dobry: nie jest ani sucha, ani podrażniona, ani napięta. Czy kupię produkt ponownie? Raczej nie. Produkt spełnia swoje zadanie jako żel, jednak skutecznie zniechęca mnie horrendalnie wysoka cena i... zapach ;)
    Zalety:
    • nie podrażnia i nie wysusza skóry
    • po kąpieli pozostawia skórę miękką, gładką i nienapiętą
    • ładnie się pieni, przez co jest bardzo wydajny
    Wady:
    • mało praktyczne opakowanie (przydałaby się pompka dozująca)
    • wysoka cena
  • 17 maja 2023 o 18:53
    Polecam
    Kupiłam go razem z balsamem do ciała. Za 400ml żel zapłaciłam 23zł na notino.pl. Dostępna jest również wersja 200ml. Opakowanie to przeźroczysta, delikatnie przyciemniona butelka zamykana na zatrzask (widać ile produktu zostało), która nadaje się do recyklingu. Konsystencja żelowa, ale dość gęsta i przypomina syrop karmelowy. Wydajność na plus. Produkt wystarczy na ok.4 miesiące, a jest ważny 12 miesięcy po otwarciu. Zapach waniliowo-owocowy, bardziej rześki niż balsam. Skład w porządku - 91% składników pochodzenia naturalnego i jest biodegradowalny. Przyjemnie się nim myje, nie wysusza i nie podrażnia.
  • 11 grudnia 2022 o 11:54
    Duża dawka przyjemności
    Żele YR są ze mną bardzo długo, uwielbiam i chętnie do nich wracam. Wanilia należy do mich ulubieńców, zwłaszcza zimą, sprawia, że kąpiel jest niezwykle relaksująca. Zapach utrzymuje się na ciele, a łazienka długo pachnie słodko. Konsystencja żelu jest idealna, świetnie się pieni i spisuje zgodnie z przeznaczeniem. Oczywiście zbędnym jest wspominać o szacie graficznej, która przyciąga wzrok i kusi. Dodam, że żele może nie należą do super nawilżających, jednak nie wysuszają, nie podrażniają. Każdy wariant zapachowy jest godny polecenia. Wydajność również na plus.
  • 10 grudnia 2022 o 14:15
    Boski zapach!!!
    Ufam marce Yves Rocher,ponieważ zapachy ich kosmetyków są naturalne.Żel nie uczula,nie podrażnia ani nie wysusza.Wieczorny prysznic w oparach wanilii działa na mnie jak lampka wina.Bardzo mnie relaksuje oraz rozluźnia przygotowując na kolejny etap pielęgnacji.Aromat unoszącej wanilii przypomina olejek eteryczny.Jest miło,przytulnie i relaksująco po dniu w biegu.
    • działanie
    Szpaksa
    9 stycznia 2022 o 18:23
    Karmelek
    Tak słodkie zapachy w kosmetykach to zawsze ryzykowna opcja - albo zapach jest duszący i sztuczny albo pyszny i niezapomniany. W przypadku tego żelu, zdecydowanie jest to ta druga opcja. Mimo, że jest to turbo słodka wanilia, czuć w nim klasę, a nawet nutkę luksusu. Idealny na zimę. Dobrze się pieni i oczyszcza skórę. Nie wysusza i nie podrażnia. Polecam miłośnikom słodkich kosmetyków, zapach nie do podrobienia.