Wody perfumowane męskie

Giorgio Armani Eau de Nuit Oud EDP

• 23 września 2017 o 21:26
    Oud grzeczny, a woda nocy gorsza niż pierwowzór
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Brakuje mi irysa, który tak bardzo umilał Eau de Nuit... Ale to nie jedyny powód dla którego Eau de Nuit Oud nie zdobyło raczej mojego serca. Nie podoba mi się jak zapach żyje na skórze. Czy raczej nie żyje. Najpierw był blotter i pozytywne wrażenie. Potem odlewka, nadgarstek, ubrania, skóra, ubrania, skóra i... czar prysł. Bardzo ładny, wyraźny kardamon, ale gdzieś ,,zapodziała się" reszta aromatycznych przypraw, co już jest strzałem w kostkę, bo razem z nim zniknął nastrój. Wyobraźcie sobie, że macie nadzieję na ciepły miły wieczór, przygodę, przyjemnie spędzony czas (cokolwiek wolicie), a tu dzwoni teściowa, że potrzebuje pomocy przy malowaniu, natychmiast. Może przesadzam, ale tak właśnie jest według mnie - mamy charakterny kardamon ze słodkawą, aromatyczną bergamotką, ciepłe, milutkie tło, pojawia się świeżość i miękkość irysa, robi się przyjemnie, tajemniczo, obiecująco... a tu bach! Z szafy wyłazi woreczek różany do odświeżania ubrań, ktoś przypomina, żebyś podlała setki pelargonii na parapecie (geranium:/, a gdzieś czają się stare, pokryte białym nalotem słodycze (tonka). Kompozycja jest zaburzona, płaska, natrętna w swojej stagnacji. Oud jest bardzo przypiłowany, słabo wyczuwalny, ginie pod tym wszystkim. Do tego średnia projekcja (czyli najgorsza możliwa na wieczór) i średnia trwałość (ze 3-4 godziny?) Może przesadzam z marudzeniem, ale i tak Klasyk Eau de Nuit bije ją na głowę.
    W perfumerii
  • 22 lipca 2017 o 23:22
    Woda na wieczór?
    Testowałem te perfumy ponad pół roku temu, dostałem sporą próbkę. Mam ją zresztą do dziś. Najciekawszy z całej linii, to na pewno. Jednak nie jest absolutnie, niczym nowym. Jak dla mnie - połączenie dwóch zapachów z linii Prive - Rose Alexandrie i Oud Royal. Nie ma irysa, więc z jednej strony brak związku z Eau de Nuit, a z drugiej - koniec kopiowania Diora Homme w tym przypadku.
    Zalety:
    • Nietypowe perfumy jak na standardową linię Armaniego
    Wady:
    • oklepany wątek róża+oud
    Ola-zz
    9 stycznia 2017 o 14:13
    Zapach mężczyzny z klasą
    Nie powinnam oceniać tego zapachu bowiem jest męskim ale to co stało się sprawiło, że mogę to uczynić. Próbkę jego Eau de nuit oud dostałam gdy kupowałam perfum unisex. Byłam pewna, że to też unisex zatem całą próbkę wykorzystałam na sobie. W między czasie mąż stwierdził: Nie to musi być męski zapach. Podebrał mi je i bardzo mu się spodobały. Sprawdził i niestety wygrał. Obecnie sam je używa jest nim zachwycony. Szkoda :( Bo ja ich nie powinnam używać. Co można powiedzieć? Zarówno na mnie jak i na nim utrzymuję się one wiele godzin. Niewątpliwie jest to bardzo trwały, elegancki zapach, o którym w dzień nie da się zapomnieć. Eau de nuit oud jest perfumem zdecydowanie drzewno-orientalnymi, pełnym przypraw. Są to perfumy mocne ale dzięki bergamotce mają w sobie świeżość a z kolei szafran, kardamon dają nam poczucie męskiego pierwiastka w postaci nuty goryczy. Można tu też wyczuć pierz, który przez cały czas daje nam swój urok jak i irys różę, które głównie wyczuwa się później ale dają poczucie minimalnej słodyczy zapachu jak i gorzkości. Reasumując jest to fantastyczny zapach: drzewno-orientalny, ciepły korzenny, agarowy ale mają w sobie coś świeżego. Flakon? Jest cudny, prosty czarno-złoty. Krótko mówiąc, klasyka w czystej postaci i odnosi się to także do zapachu. Ps. Mi jako kobiecie bardzo mi się podobał na mojej skórze (miał inny wymiar) jak i podoba się gdy mąż go używa. Już wiem że kupi kolejny ich flakon, bo jest z nich bardzo zadowolony.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie