Olejki do ciała

Marion Eco, Olejek z awokado 100% naturalny

Netili
    10 marca 2022 o 20:56
    Olejek z awokado od marion
    Niestety więcej jest w nim oleju słonecznikowego niż z awokado, kupiłam nie czytając składu (zrobiłam to dopiero w domu) i myslałam że mam do czynienia ze stu procentowym olejem z tymże wymienionym powyżej owocem, no ale cóż, stosowałam go na brwi żeby je trochę wzmocnić, nie zrobił tego, tylko wysuszył mi i tak już bardzo suchą skórę, więc zużyłam do skórek, nie kupię go więcej
    Zalety:
    • Nie ma żadnych
    Wady:
    • Wysuszał
  • 17 września 2020 o 10:21
    Rozczarowanie
    Olejek 100 % naturalny z awokado marki Marion zapakowany jest plastikową buteleczkę z funkcjonalną pompką. Niestety kosmetyk okazał się zwykłym oszustwem producenta, gdyż na opakowaniu widnieje informacja 100 % awokado a w rzeczywistości znaczna większość składu to olej słonecznikowy. Dlatego po odkryciu tego przekłamania stosuję go tylko i wyłącznie do olejowanie włosów. Nakładam go na całą noc. Efekty są w miarę OK, włosy są miękkie i nie puszą się, choć zakładam że przy prawdziwym oleju z awokado efekty byłyby znacznie lepsze. Konsystencja jest oczywiście oleista. W miarę dobrze się go nakłada i rozprowadza. Zapach dla mnie jest do przyjęcia, choć oczekiwałam czegoś innego. Plus za niską cene, lecz patrząc na skład wcale mnie ona nie dziwi. W każdym razie nie kupię więcej tego olejku.
    Wady:
    • Skład
  • 3 marca 2020 o 12:07
    polecam
    Olejek stosuje miejscowo na przesuszoną skórę twarzy i dawno żaden produkt tak mocno nie nawilżył mojej skóry - a uwierzcie moja twarz była już w strasznie kiepskim stanie,do tego stopnia że suche skórki odstawały pod każdym podkładem,nawet tym nawilżającym o bardzo "mokrej" konsystencji. Po regularnej aplikacji (trzy razy w tygodniu) moja skóra była odpowiednio nawilżona i gładka. Olejek w składzie ma olej z pestek słonecznika i olej z awokado. Zapach tego produktu jest taki jak zazwyczaj pachną kosmetyki z olejkami.Konsystencja tłusta i treściwa.Nie wiem jak sprawdzi się na skórze tłustej,ale dla suchej jest rewelacyjny.
    Zalety:
    • nawilżenie
    Wady:
    • brak wad
  • 20 września 2019 o 15:50
    Ani dobry, ani słaby
    Mam co do tego olejku mieszne uczucia. Z jednej strony włosy są po nim miękkie i przyjemne w dotyku, lecz z drugiej mają skłonność do puszenia się. Poza tym nie widać jakiś dużych efektów. Plusem na pewno jest wygoda użytkowania i dość przyjemny zapach.
  • 24 stycznia 2019 o 19:10
    słaby
    Olejku używam typowo do olejowania włosów , na podkładzie z aloesu, tak samo jak innych olejków. Zawijam włosy folią, po 30minutach emulguję olej jakimś emolientem i zmywam. Do twarzy nie go nie używałam, ale myślę, że nic dobrego by z tego nie wynikło, tak samo jak w wypadku włosów. Jedyny plus produktu, to cena, więc mała strata, krótki żal. Wady -dziwny i niezbyt przyjemny zapach -bardzo słaba wydajność -włosy po olejowaniu niestety puszą się na końcach -ciężko rozczesać