Balsamy do ust

Revers Cosmetics Sweet Balm, Ochronny Balsam do ust

• 17 sierpnia 2024 o 12:31
    świetne pomadki do ust
    To jedne z lepszych pomadek, które zakupiłam w bardzo przystępnej cenie. Są bardzo fajne, nawilżające, a w przypadku moich suchych ust bardzo sobie cenię nawilżające balsamy i pomadki. Wielokrotnie zdarzyło mi się używać pomadek z tej serii przed robieniem makijażu, kiedy najbardziej skupiam się na nawilżeniu ust.
    Zalety:
    • nawilżenie
    Miroku
    5 lipca 2024 o 14:23
    Kiepskie
    Lubię tego typu pomadki do ust(czyli zapachowe wazeliny w sztyfcie)-w sezonie jesienno-zimowym super natłuszczają oraz chronią delikatny naskórek warg przed niszczącym wpływem wiatru oraz mrozem. Te z Revers niestety są za słabe-śliskie i tłuste. Na ustach zostawiają jedynie delikatny film, który szybko się zjada/wyciera, one jedynie chwilowo natłuszczają oraz zmiękczają naskórek, jednak gdy zejdą to usta wracają do stanu wyjściowego. Nie koją oraz nie łagodzą przeschnięć czy wysuszeń, nie nadają się do posiekanych od zimna warg. Są za słabe na pomadki ochronne, w ogóle nie zostawiają uczucia ochronnego filmu, nie izolują od niekorzystnych warunków. Kupując pomadki Revers skusiły mnie zapachy do wyboru, ja mam poziomkową oraz jeżynową. Niestety zapachy także są tutaj nieudane-słabe, chemiczne i niepodobne do jakiegokolwiek owocu. Do tego zostawiają gryzący posmak jakieś kiepsko oczyszczonej wazeliny. Opakowania-liche, łatwo się psują i pękają. I tak jak po tych pomadkach nie oczekiwałam wiele, tak tutaj nie dostałam praktycznie niczego pożytecznego, szkoda tych 3-4 złotych, bo za te pieniądze można kupić owocową pomadkę Editt lub wazelinę w aptece i będą o wiele lepsze w działaniu.
    Bhubba
    16 stycznia 2024 o 22:20
    natłuszczacz - tak, nawilżacz? niekoniecznie
    Bardzo długo szukałam właśnie tego typu pomadek, no i w końcu znalazłam. I to w tak śmiesznie niskiej cenie! Potrzebowałam pomadek które będą głównie natłuszczać i nabłyszczać usta, ale jednocześnie ich nie sklejać. Balsam bardzo gładko sunie po ustach, już jedno pociągnięcie pokrywa je cienką warstwą produktu która utrzymuje się dosyć długo. Produkt służy mi głównie jako błyszczyk na szybkie wyjścia. Jeśli chodzi o jego właściwości nawilżająco-odżywcze to radzę mieć jednak też coś bardziej treściwego pod ręką. W przypadku np. popękanych ust czy przy dużych mrozach może nie sprostać zadaniu. No i zapach - a raczej jego brak. Radzę nie nastawiać się, że produkt będzie owocowo pachniał, zapach jest baardzo sztuczny a po nałożeniu na usta (może to i dobrze) już go w ogóle nie czuć. Tylko za to odejmuję jedną gwiazdkę. Podsumowując, ta pomadka to taka lżejsza i mniej tłusta alternatywa wazeliny w formie sztyftu :)
    Edytaj7
    3 października 2022 o 17:27
    Zielone Jabłuszko
    Tę pomadkę zamówiłam sobie na Allegro wraz z innymi kosmetykami. Moje usta często wymagają nawilżenia, więc muszę mieć pomadkę nawilżającą, ochronną pod ręką. Ta pomadka miała być o zapachu zielonego jabłuszka. Niestety zapach jest słodkawy ale chemiczny. Opakowanie jest z solidnego plastiku utrzymane w zielonej kolorystyce. Konsystencja jest raczej zwarta, nie rozpuszcza się pod wpływem temperatury. Jednak nie jest to pomadka dla mnie. W ogóle nie nawilża mi ust. Chwilę po nałożeniu znowu muszę smarować. Nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • zupełny brak nawilżenia
  • 1 sierpnia 2022 o 14:17
    Polecam
    Balsam zamknięty w sztyfcie z kolorową szatą graficzną. Ma masełkową konsystencję i przepiękny owocowy zapach. Łatwo rozprowadza się na ustach nadając im transparenty blask. Balsam ładnie nawilża i natłuszcza usta sprawiając, że wyglądają na zdrowsze. Dodatkowo zmiękcza usta oraz przygotowuje do aplikacji błyszczyku czy pomadki. Poza tym chroni przed przesuszeniem. Balsam jest wydajny i nawet nieźle utrzymuje się na ustach. Dodatkowo niewielka ilość wystarczy na pokrycie ust, a nie jak to zazwyczaj bywa trzeba wysmarować pół pomadki, aby coś na ustach było czuć. Polecam.