Słowem wstępu, mam bzika na punkcie pielęgnacji ust, niestety są one bardzo podatne na działanie czynników zewnętrznych jak mróz czy wiatr a nawet słońce, okropnie pękają, szczypią pojawiają się suche skórki - nie lubię tego uczucia, dlatego pomadek ochronnych do ust używam przez cały rok, niezależnie od pory roku. :)
Recenzowaną pomadkę od marki Vianek zakupiłam na targach online za jedyne 5 zł! Są one dość często w tak atrakcyjnej cenie dlatego zawsze robię zapasy. :)
Skład pomadki jest bardzo obiecujący, oparty oczywiście na odżywczych składnikach naturalnych, olejach takich jak: olej rokitnikowy, z pestek moreli, malin, sojowy, jojoba, zawiera również masło shea, kakaowe oraz wosk pszczeli.
Skład jest mega bogaty i duży plus za niego! :)
Pomadka to klasyczny wysuwany sztyft, zapakowana jest w tradycyjny, mały kartonik, który jest bardzo ładnie zaprojektowany, biały z imitacją czerwonych maków, sztyft wygląda podobnie - jest bardzo piękna, niby skromna, ale ma w sobie to coś co przykuwa uwagę, super, że każdą linię odróżnia inna szata graficzna, bardzo pomysłowe :) pomadka ta jest idealna do kieszeni i torebeczki.
Konsystencja jest zbita, w kolorze żółtym, sztyft bardzo dobrze się wysuwa, podczas aplikacji pomadka świetnie sunie po ustach, wystarczy tylko jedno objechanie ust, gdyż super się rozsmarowuję, konsystencja jest jedwabista, czuć dużą zawartość olejków, intensywnie natłuszcza usta pięknie się błyszczą, daje ładny naturalny efekt, i co ważne nie pozostawia uczucia lepkości. Jest całkowicie bezbarwna.
Zapach jest delikatny, lekko owocowy, mało wyczuwalna jest tutaj malina, która niby ma być głównym składnikiem, ale nie szkodzi bo zapach jest prawie, że nie wyczuwalny - mi to nie przeszkadza.
Pomadka jest rewelacyjna!
Niesamowicie natłuszcza usta, przyśpiesza regenerację, odżywia, zapobiega pękaniu i przesuszeniu ust. Stosując produkt wyczuwalny jest ochronny film na ustach, czuć, że są one solidnie nawilżone, bardzo dobrze wygładza usta, sprawia, że są miękkie, koi również podrażnienia, delikatnie je nabłyszcza. Idealnie sprawdza się na każdą porę roku. Jest bardzo wydajna, starczyła mi na dobre kilka miesięcy.
Polecam ją za tak śmiesznie niską cenę to jest sztos! :)
Zalety:
- bardzo niska cena w stosunku do jakości produktu,
- niesamowicie wydajna,
- idealna na każdą porę roku,
- przyjemna, jedwabista konsystencja,
- zapach,
- poręczna, do torebki, kieszeni,
- łatwo dostępna na stronie marki oraz innych drogeriach online,
- skład bogaty w oleje i masła,
- wygodny wysuwany sztyft z przyjemną dla oka szatą graficzną,
- działanie: świetnie natłuszcza, regeneruje, odżywia, nawilża, zmiękcza, nadaje delikatny połysk.