Suche szampony

Jantar Suchy szampon z wyciągiem z bursztynu

Farmona Jantar Szampon Suchy do Włosów Każdego Rodzaju 180ml

Nasi użytkownicy zostawili 33 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 lutego 2024 o 12:14
    Taki sobie, odświeża pasma, utrwala jak lakier, ujdzie w tłumie ;)
    Jantar suchy szampon do włosów z bursztynem kupiłam razem z innymi produktami firmy w markecie, ampułki znam i sobie chwalę więc postanowiłam wypróbować i szampon. Szata graficzna opakowania w kolorze srebrnym z elementami czerni, wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu zostały podane na opakowaniu min. pojemność 180 ml, zapewnia o naturalnym składzie, opis użycia itp. Przed użyciem wystarczy wstrząsnąć, kulka w środku opakowania rozbija produkt i budzi wszystkich dookoła ;) Atomizer działa bez zarzutu do samego końca, rozpyla delikatną mgiełkę, spray osadza na włosach wtedy wystarczy wmasować w pasma co pozwoli je ułożyć i odświeżyć, moje włosy aktualnie w odcieniu jasnego blondu więc nie widać białego osadu. Ogólnie otrzymujemy efekt dwa w jednym odświeżenie pasm i utrwalenie fryzury jak lakier. Produkt używałam miesiącami bo stosuje suche szampony sporadycznie w razie W ;) Efekty takie sobie o sama nie wiem czy kupię ponownie, wolę Batiste i Niuqi z biedry ;)
    Lothris
    8 stycznia 2024 o 17:06
    Przed użyciem wstrząsnąć
    Mój ulubiony! Po rozpyleniu u nasady pasm włosów (i wcześniejszym mocnym wstrząśnięciu, w środku jest kulka, która miesza zawartość) i wtarciu produktu dłońmi we włosy, po takim zabiegu: - zauważyłam, że sebum świetnie się wchłonęło i zniknął biały nalot. - Włosy stają się natychmiast podniesione i zdaje mi się, że jest ich więcej. - Włosy lepiej się układają i trzymają objętość, choć są bardziej matowe. - Pasma pięknie pachną i zapach długo się utrzymuje. Po wtarciu trzeba umyć ręce ;) Do kupna zachęciła mnie esencja z bursztynu i mniejsze opakowanie niż u konkurencji. Łatwiej schować to do plecaka/torby. Suchego szamponu używam czasem w drugim dniu po myciu włosów. Lubię efekt jaki produkt zostawia po użyciu. Jest całkiem inny od świeżo wypranych włosów, ale ma swoje plusy. Moje włosy są często oklapnięte, proste jak druty i pozbawione objętości. Ten suchy szampon odmienia je jak dotknięcie czarodziejskiej różdżki. Nie muszę ich nawet czesać, bo po wtarciu produktu tworzy się ciekawa fryzura. Nie swędzi mnie po nim skóra głowy. Chyba, że przesadzę i użyję go dwa dni pod rząd bez normalnego umycia głowy zwykłym szamponem. (niemal wszystkie suche szampony konkurencji sprawiają, że skóra głowy mnie swędzi) Pasma po użyciu szamponu są matowe (pomimo wtarcia) i dość szorstkie u nasady, więc jeżeli lubisz połysk poszukaj czegoś innego. Największy i chyba jedyny minus to, że szybko się kończy. Podsumowując, dlaczego kilka w 1? Na moich włosach działa jak: Lakier trzymający fryzurę i nadający jej zalotny nieład. (jak sobie pościelisz...) Szampon wspaniale zbierający sebum. Mgiełka zapachowa, która mi się podoba i długo się utrzymuje. Polecam porządnie wetrzeć produkt we włosy, biały nalot zniknie i pojawi się obiecana objętość :) Używam szamponu w srebrnej szacie graficznej i czarnej nasadce.
    Zalety:
    • Podnosi włosy u nasady po wtarciu.
    • Odświeża pasma, świetnie niweluje sebum.
    • Pozostawia ładny zapach.
    Wady:
    • Głośny przy wstrząsach.
    • Matowi pasma.
    • Szybko się kończy.
    • Nasadka z czasem przestaje dobrze się trzymać.
  • 8 października 2023 o 20:06
    Niestey żałowałam, że go kupiłam
    Jakiś czas temu kupiłam kilka produktów z marki Jantar czytając o nich właściwościach i efektach jakie dają. Jako, że zauważyłam na półce też ten suchy szampon to wzięłam całą kolekcje. Jego pojemność to 180 ml. Opakowanie ze srebrną etykietą z grafiką bursztynu. Na etykiecie nazwa firmy I produktu oraz niezbędne informacje na jego temat. Zakrywka czarną, a sam szampon na zasadzie sprayu. Jest to szampon z wyciągiem z bursztynu. Przeznaczony do każdego rodzaju włosa. Czytamy na opakowaniu, że odświeża, nadaje lekkości i objętości. Po rozpyleniu na włosy pozostawia biały nalot, który bardzo długo schodzi. Bardzo matowi moje włosy i sprawia jakby były siwe. Zazwyczaj używałam go na 2 dzien, gdy nie myłam włosów i były lekko przychlapnięte. Po jego użyciu świeżość włosów trwała krótko. Nie podnosi włosów od nasady i nie nadaje objętości. Przynajmniej w moim przypadku. Włosy są matowe, pozbawione blasku. Po użyciu włosy nadal wyglądają na brudne. Co do produktu jest w miarę wydajne. Ma przyjemny zapach. Niestety po kilkukrotnym użyciu zauważyłam, że strasznie zaczęła mnie swędzić skóra głowy. Niestey wszystkie kosmetyki do włosów z tej firmy musiałam odstawić. Zaczął mi się robić po nich łupież.
    Zalety:
    • wydajny
    • ładne opakowanie
    • przyjemny zapach
    • posiada wyciąg z bursztynu
    Wady:
    • zostawia biały nalot, który długo się utrzymuje
    • matowi włosy
  • 28 stycznia 2023 o 9:35
    Najgorszy chyba
    Jedna wielka masakra, zostawia białe plamy na głowie, a włosy sklejają się i wychodzi z tego jeden wielki dred. Włosy są niemiłe w dotyku, ciężko je chociażby rozczesac palcami. Głową tez po nim swędzi.
    patkakz
    18 października 2022 o 10:29
    Nie przypadł mi do gustu
    Kupiłam ten szampon kierując się ładnym wyglądem opakowania i ciekawością co do działania kosmetyku z bursztynem w składzie. Wybrałam uniwersalny szampon do każdego rodzaju włosów, bo pomyślałam, że skoro nie jest nakierowany na konkretny ich rodzaj to na pewno się nada. I okazuje się, że powiedzenie "jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego" w tym przypadku sprawdza się perfekcyjnie. Szampon ma bardzo duszny, niezbyt przyjemny zapach. Trzeba go bardzo mocno potrząsnąć, dużo mocniej niż w porównaniu do suchych szamponów innych marek aby nadawał się do użycia. Opakowanie jest dosyć grube, więc gorzej trzyma się go w dłoni podczas potrząsania. Po użyciu tego suchego szamponu włosy wyglądają odrobine świeżej ale nie jest to satysfakcjonujący efekt. Uważam, że nie nadają się do tego aby wyjść na miasto. Mam wrażenie, że po jego zastosowaniu ciężko domyć odpowiednio włosy aby pozbyć się pozostałości sprayu. Moje włosy wysusza więc staram się używać go tylko w awaryjnych sytuacjach. Nie lubię wyrzucać i marnować kosmetyków więc zużyję go do końca ale jestem pewna, że nie kupię go ponownie.
    Wady:
    • duszny zapach
    • niewielki efekt
    • wysusza włosy

Zobacz także inne Suche szampony