Pudry do twarzy

Stars from the stars Stars from the stars x Wedel, Puder sypki z witaminą C

Stars from the Stars Wedel Sypki Puder z Witaminą C

• 7 kwietnia 2025 o 19:07
    Cytrynowa czekolada w zapachu
    Puder zamknięty został w małym, plastikowym słoiczku o pojemności 8 g. Produkt jest bardzo miałki w konsystencji jednak nie aż tak pylisty jak by mogło się wydawać. Przyjemnie pachnie ptasim mleczkiem z cytryną. W zabarwieniu jest delikatnie żółty, a zaaplikowany na twarz robi się transparentny. Nie wygładza cery nad czym ubolewam, co przede wszystkim zobaczyłam na swoim nosie gdzie powiększyły mi się mocno pory. Prócz tego świetnie utrwala mokre produkty. Nie ciastkuje się, nie robi plam czy prześwitów. Zaaplikowany pod oko nie obciąża tej strefy. Makijaż nim utrwalony wygląda gładko, ładnie i świeżo.
    Zalety:
    • Świetnie utrwala makijaż
    Wady:
    • Nie bluruje cery
  • 20 listopada 2024 o 15:12
    Cudowny zapach
    Jest to przyzwoity puder, który robi to co ma robić i do tego pięknie pachnie:) Trochę się go przestraszyłam ze względu na kolor, jednak nie rozjaśnił mi przesadnie cery. Stosowałam go najpierw na całą twarz, później jednak zostałam przy policzkach. Po prostu wolę bardziej zmatowioną strefę T. Nie jest to jednak typowo rozświetlający puder, raczej ładnie odświeża, nadaje takiego świeżego blasku. Zwłaszcza teraz gdy słońca częściej nie ma niż jest. Tak naprawdę jednak gdyby nie zapach to nie jestem pewna czy miałby czym się wyróżnić. A zapach jest naprawdę cudowny - świeży i słodki ani trochę chemiczny.
    Zalety:
    • wygładza
    • lekko rozświetla
    • dobrze się nakłada
    • cudownie pachnie
  • 12 listopada 2024 o 14:37
    bardzo dobry, lekki puder o pięknym zapachu
    „Stars from the Stars x Wedel, Puder sypki z witaminą C” to wyjątkowy kosmetyk, który nie tylko utrwala makijaż, ale również pielęgnuje skórę dzięki zawartości witaminy C. Kolaboracja z Wedlem dodaje mu unikalnego charakteru i tworzy nietypowy produkt na rynku beauty. Zalety: 1. Efekt utrwalenia i wygładzenia – Puder ten skutecznie matuje skórę, jednocześnie nadając jej gładkości i miękkiego wykończenia. Dzięki drobno zmielonej formule, puder wygląda naturalnie i nie tworzy efektu "ciężkiej" skóry. 2. Zawartość witaminy C – Witamina C to znany antyoksydant, który działa rozjaśniająco, poprawiając koloryt skóry i zapobiegając przedwczesnemu starzeniu. Dodatek tej witaminy czyni ten puder unikalnym, ponieważ działa nie tylko jako produkt wykańczający makijaż, ale także jako element pielęgnacji. 3. Uniwersalność – Produkt dobrze sprawdza się na większości typów skóry, od suchej po tłustą. Można go stosować zarówno na całej twarzy, jak i w wybranych strefach, aby zmatowić np. strefę T. 4. Wyjątkowy design – Kolaboracja z marką Wedel nadaje temu produktowi estetyczny urok, który sprawia, że samo opakowanie wyróżnia się na tle innych kosmetyków. Jest to ciekawy gadżet dla osób, które lubią, gdy kosmetyki są nie tylko funkcjonalne, ale też wyjątkowo zaprojektowane. Wady: 1. Ograniczona dostępność odcieni – Jeśli produkt występuje tylko w jednym odcieniu, osoby o bardzo ciemnej lub bardzo jasnej cerze mogą mieć trudność z jego dopasowaniem. Warto sprawdzić, czy kolor pudru dobrze wtapia się w skórę. 2. Matowe wykończenie może być mniej odpowiednie dla skóry suchej – Choć puder dobrze sprawdza się na większości cer, osoby o mocno przesuszonej skórze mogą zauważyć, że matowe wykończenie podkreśla suche partie. W takim przypadku warto użyć go tylko w miejscach przetłuszczających się. Podsumowanie: „Stars from the Stars x Wedel, Puder sypki z witaminą C” to innowacyjny produkt, który łączy w sobie zalety kosmetyku utrwalającego makijaż z pielęgnacją dzięki obecności witaminy C. Jego uniwersalne działanie, dobre matowienie i nietypowy design sprawiają, że może być świetnym wyborem dla osób, które szukają czegoś wyjątkowego w swojej rutynie mak
    Zalety:
    • piekny efekt
    • dobrze matuje
    • wygodne opakowanie
    • kolaboracja z Wedlem
    Wady:
    • 1 odcień
  • 28 października 2024 o 12:08
    Moje odkrycie
    Puder rewelacyjnie matuje, wygładza twarz a przy tym daje mega subtelny i delikatny efekt rozświetlenia. Cera po jego użyciu w ciągu dnia wygląda świeżo i promiennie. Jest on długotrwały, dobrze się trzyma na buźce przez cały dzień. Idealnie współgra z innymi kosmetykami. Jest on w sypkiej formie, ma w swoim składzie witaminę C. Bardzo mi pachnie ptasim mleczkiem cytrynowym. Ten zapach jest niesamowity. Puder jest w plastikowym okrągłym pojemniczku z zakrętką. Bardzo łatwo się go aplikuje na twarzy. Ten puder oceniam na 10/10! Jego cena jest niska, uważam że warto go przetestować. Mega polecanko! ????????????????
  • 13 października 2024 o 18:00
    Fajny, zwłaszcza w tym przedziale cenowym.
    Gdy zobaczyłam limitowankę stworzoną we współpracy z Wedlem, wiedziałam, że na pewno coś kupię - uwielbiam słodkości w ogólności, ale te wedlowskie są szczególnie bliskie memu zlodowaciałemu sercu :P. Wybrałam więc bazę pod makijaż oraz recenzowany puder sypki. Niedawno całkowicie zdenkowałam opakowanie (co przy takiej kolekcji nie powinno dziwić) i cóż mogę rzec - to naprawdę fajny puder za niewielkie pieniądze - aż żałuję, że to była edycja limitowana, bo chętnie bym do niego wróciła! PLUSY: + Wygodne, solidne opakowanie. Na plus, że wieczko wewnątrz pudełka jest przekręcane, co uniemożliwia niekontrolowany wysyp kosmetyku i ułatwia zabranie go w podróż. Szata graficzna estetyczna i kusząca - to Ptasie Mleczko zachęca do zakupu, zdecydowanie! + Konsystencja pudru - jest bardzo drobno zmielony i niewidoczny na twarzy. + Piękny zapach - to rzeczywiście cytrynowe Ptasie Mleczko, wypisz wymaluj! + Puder jest transparentny, delikatnie żółty, ale absolutnie nie widać tego na skórze. Nie zauważyłam również, by bielił. + Nie wysusza skóry. + Dobrze dogaduje się z moimi podkładami, nie ciastkuje się i nie warzy. + Pięknie wygładza i zmiękcza rysy - to zdecydowanie jego najmocniejsza strona! + Jest dość wydajny i niedrogi - a raczej był, ponieważ nie jest już dostępny (a szkoda). NEUTRALNE: +/- Zgadzam się z maladagą, że puder dość mocno pyli -i mnie to trochę irytuje, bo choć doskonale transferuje się go na pędzel, to jednak przy aplikacji sporo tego pudru spada i się marnuje. +/- Mógłby lepiej utrwalać typowo nawilżające podkłady. Wiem, że to nie typowo matujący produkt, ale jednak tutaj odczuwam pewien niedosyt. Na Catrice, Double Wear EL czy Lancome utrzymywał się bez zarzutu, ale już na przykład na Futuriście bądź nawilżającym Eveline trzymał się krócej. Ogólnie rzecz biorąc - mimo drobnych niedociągnięć narzekać nie mogę. Podobał mi się ten efekt satynowej cery i miękkich rysów, podobało mi się wygładzenie, jakie ten puder dawał, a apetyczny zapach zdecydowanie umilał stosowanie. Na bardziej zastygających podkładach trwałość była naprawdę zadowalająca, dlatego żałuję, że nie zrobiłam zapasu tego pudru - tym bardziej, że w tej kategorii cenowej jest on naprawdę godny polecenia. Będę go dobrze wspominać ;).