Wody perfumowane damskie

• 21 października 2016 o 13:19
    Jestem na NIE.
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Zapach nie jest brzydki. Nieagresywny, miękki. Nazwałabym go -puchaty. Ale jednak nie zasilę szeregów jego entuzjastek, nawet gdyby był o połowę tańszy. Ładny , można powiedzieć , ale to za mało na perfumy tej klasy.
    • Flakon
    W perfumerii
  • 21 czerwca 2014 o 22:01
    Może za 20 lat..
    Po przeczytaniu Waszych recenzji najbardziej zapadło mi w pamięć określenie "zmurszały" - jest po prostu strzałem w 10 do szybkiej oceny! Potwierdzam również czuję krem Nivea :) Prawdę mówiąc nie mogę odmówić mu luksusu i dostojności - jest to zapach skierowany do bogatych starszych osób. Moje 28 letnie doświadczenie jest miękką gumką na ten rodzaj perfum. Nie wyobrażam sobie spryskać się nim i założyć dres, nie wyobrażam sobie spryskać się nim i iść do Multikina na jakąś marną komedię. Nie wyobrażam sobie w ogóle go nosić. Nie pasuje do mojego wieku i mojej marnej biurowej korporacyjnej roli. To zapach dla dyplomatki, arystokratki, hrabiny czyli kogoś iście ważnego dla kraju i świata. Wymaga specjalnej oprawy. Sukni z trenem i futra ze strzyżonego szynszyla, czerwonego dywanu i ochrony BOR. Tak odbieram ten zapach..Widzę w nim np. Beatę Tyszkiewicz ale nie siebie...butelka piękna jak wszystkie tej marki - symbol luksusu. Używam tego produktu od: tygognia Ilość zużytych opakowań: 2ml tester
  • 17 lutego 2011 o 17:34
    LoL
    Nie wierzę! Ten niby cud perfumeryjny, który mam w firmowej próbce od Amouage to Gold? Nie wierzę... Rzeczywiście to jest klasyk! Ale jaki?! Pachnie kropka w kropkę jak krem nivea. Identycznie. W tle pobrzmiewają jakieś podduszone ingrediencje, ale to wciąż krem nivea. Zapach tak sugestywnie przypomina sugerowany przeze mnie krem, że naprawdę nie mogę się skupić na czymś innym. Czuć nawet tę jego charakterystyczną ostrość... jeśli do jakiegoś klasyka miałabym go porównać to zapewne do Champagne YSL, podobny rodzaj zmurszałości. Nivea -genialny zapach! Gold pachniesz jak nivea! Wymiękam :) Używam tego produktu od: test Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 2 października 2010 o 22:31
    Klasa!
    Na pierwszy niuch - nic specjalnego. Ładny, klasyczny, kwiatowy szypr z akcentami orientalnymi. Drugie, głębsze zaciągnięcie się zapachem - i wśród wyczuwalnych na poczatku nut następuje piękna eksplozja jaśminu, konwalii i irysa. Czuć znakomita jakość esencji, zapach prawdziwych, żywych, świeżych kwiatów, coś cudownego. Z każdym wdechem ujawniają się nowe nuty, a to kadzidło, a to wetiwer... Cudowny, stworzony do upajania się nim w ciszy i spokoju, na pewno nie na zabiegany dzień, ani pogaduchy z przyjaciółką, on po prostu domaga się poświęcenia mu całej uwagi. Wysoko go cenię, ale zdecydowanie wystarczy mi próbka do kontemplacji tego dzieła od czasu do czasu, nie wyobrazam sobie bezrefleksyjnie biegać w nim po mieście. Wart swej ceny ponad wszelką wątpliwość. Tylko gdzie takie cudo można włożyć? Buteleczka sliczna, zarówna stara jak i nowa wersja Używam tego produktu od:kilku dni Ilość zużytych opakowań:próbka
  • 24 kwietnia 2010 o 19:20
    uohh szyprowo :)
    A ja sie do Gold jakos przekonalam , fakt, na poczatku krecilam nosem bo za duzo szypru ktory srednio lubie ale potem zaczela sie pzrebijac jakas swiezsza nutka i zapach naprawde stal sie przepiekny a na samym koniuszku kiedy zapach praktycznie sie juz ulatnia i jest juz tylko blisko skory(czyli po okolo 11 godzinach) czuje malutkie podobienstwo do delikatnej ziolowej Etry Etro.Mi tam sie podoba ale nie kupie bo jak wszystkie pachnidla Amouage i ten nie jest wart swojej ceny. Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań:0

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie