Olejki do ciała

Lirene Dermoprogram Mineral Collection, Dwufazowa olejkowa mgiełka do ciała z koralem morskim

• 16 listopada 2022 o 21:03
    Mogę ja wam śmiało polecić!
    Jest to mgiełka olejowa od Lirene. Zakupiłam ją na dużej wyprzedaży za 4,99zł. Cena regularna jest zdecydowanie za wysoka i gdybym jej nie spotkała na tak atrakcyjnej promocji, to bym w życiu nie zdecydowała się na zakup. Zamknięta w butelce z bardzo dobrze działającym atomizerem. Produkt jest 50\50 w swojej formule i przed użyciem należy wstrząsnąć, aby formuła olejowa połączyła się z formuła wodną. Mgiełka ma bardzo delikatny i przyjemny zapach. Jest bardzo fajna, bo jest lekka, nie klei się po nim skóra. Od razu po użyciu skóra jest miękka, nawilżona, napięta i przyjemna w dotyku. Ja używałam go namiętnie w wakacje, tuż po opalaniu i w czasie dnia, gdy poczułam że potrzebuje moja skóra szybkiego nawilżenia. Super się sprawdza również jako następny krok po opalaniu. Mogę ja wam śmiało polecić, bo produkt jest ciekawy i wart uwagi.
    Jenna__
    18 stycznia 2021 o 11:14
    Świetna, ale droga
    Kupiłam tę mgiełkę na wyprzedaży w Rossmannie za niecałe 5 zł. Regularna cena zwala z nóg, na pewno tyle bym za nią nie zapłaciła. Mgiełka jest świetna, idealnie nawilża, wygładza, napina skórę. Ja uwielbiam stosować ją na pośladki i uda, skóra jest po aplikacji tego kosmetyku niesamowicie miękka i gładka, i to przez długie godziny. Dla mnie rewelacyjny efekt, dużo lepszy niż po kosmetykach antycellulitowych. Kosmetyk naprawdę warty uwagi, ale nie za cenę regularną i nie w tej pojemności. Mgiełka jest mało wydajna, szybko się zużywa. W mojej atomizer chyba jest nie do końca sprawny, bo po kilkunastu psiknięciach kosmetyk wylewa się sam. Zatem minus należy się za opakowanie. I mnie chyba trafiła się zleżała mgiełka, bo zapach tylko tuż po psiknięciu jest ładny, ale po chwili czuć, jakby był zjełczały. Na szczęście szybko ulatuje ze skóry, ale na romantyczną randkę bym się nie pryskała tą mgiełką. Kosmetyk ma długą datę ważności, czyli opakowanie nie jest zbyt dobre, skoro tak zmienia się zapach.
    Zalety:
    • Nawilżenie skóry
    • Wygładzenie skóry
    • Miękkość skóry
    Wady:
    • Atomizer niezbyt działający
    • Opakowanie, przez które kosmetyk jełczeje
  • 15 października 2020 o 1:11
    Mimo niewielkich oczekiwań duże rozczarowanie
    Kupując Lirene dwufazową olejków mgiełkę do ciała z koralem morskim oczekiwałam nawilżenia, dobrego wchłaniania produktu i odświeżającego zapachu letniego kosmetyku. Opakowanie i kolor produktu, bardzo estetyczne i letnie, było jakby obietnicą relaksu, który można sobie zaserwować w swoim zaczisznym, domowym spa. Zacznę od końca listy oczekiwań, bo już na samym wstępie testowania produktu coś "nie klikło". Zapach. Już pierwsza aplikacja produktu na ciało mocno zdziwiła mnie zapachem, który w moim odczuciu w ogóle nie jest swieży, nie przypomina w żaden sposób zapachu, który mógłby skojarzyć się z relaksem spa, był dla mnie tak odstraszający, że skłonna byłam pomyśleć, że produkt jest przeterminowany. Po sprawdzeniu daty ważności okazało się, że nie. Wiadomo, odczuwanie zapachów rzecz subiektywna, więc zapytałam o opinię na jego temat dwie inne osoby, które miałam w pobliżu - każdy potwierdzał, że nie należy on do najprzyjemniejszych. Utwierdziłam się tym bardziej w przekonaniu, że nie jest to opcja dla wszystkich. Przemogłam się w nadziei, że po rozsmarowaniu zapach lekko odpuści i kontynuowałam aplikację mgiełki na ręce, dekolt i nogi. Jakież wielkie było moje zdziwienie, kiedy już o pierwszej aplikacji zauważyłam bardzo widoczny ubytek produktu. Do końca testów potwierdziło się, że wydajność tego produktu jest strasznie słaba, z butelki znika od w oczach w tempie ekspresowym. Co dalej, jeśli zapach czy wydajność nie stanowi dla nikogo problemu przejdźmy do clou programu. Nawilżenie, które oferuje nam marka Lirene w mgiełce do ciała z koralem morskim jest bardzo przeciętne. Wystarczy dla osób ze skórą normalną, bez większych wymagań nawilżających. Dla osób ze skórą wymagającą intensywnego nawilżenia to zdecydowanie za mało. Produkt wchłania się całkiem szybko i nie powoduje pozostawiania tłustego filmu, chociaż jest mimo wszystko odczuwalny na skórze po aplikacji i to wrażenie w moim odczuciu również nie należy do przyjemnych, ale again - to dość subiektywne. Podsumowując: mimo niewielkich oczekiwań - duże rozczarowanie. Opakowanie skończyłam, bo bardzo nie lubię wyrzucać, a w skończeniu opakowania pomógł mi sam produkt - kilka aplikacji i po nim.
    Eriska1
    16 września 2020 o 21:34
    Średniak
    Trochę się zawiodłam tym olejkiem. Oblepia ciało, pozostawia niemiły i lekko tłusty film, ma niezbyt przyjemny zapach, jednak plusem jest to, że faktycznie nawilża. +nawilża, +dobrze się rozpyla, +wygodne opakowanie w przezroczystej butelce, dzięki czemu widać ile produktu zostało, +przystępna cena w promocji -zostawia tłusty film, -oblepia ciało, -niezbyt przyjemnie pachnie
    LillyLu
    30 kwietnia 2020 o 15:05
    Fajna mgiełka na letnią opaleniznę
    W moim przypadku mgiełka fajnie sprawdziła się jako "poręczny nawilżacz" po opalaniu na wakacjach. Z pewnością na plus działa opakowanie z wygodnym rozpylaczem. Mgiełka delikatnie nawilżała i jakby koiła ogrzaną słońcem skórę, łatwo się rozprowadzając i szybko wchłaniając. Nie jest to bardzo mocne nawilżenie, przez co produkt chyba nie nadaje się do skór suchych
    Zalety:
    • lekkie nawilżenie
    • lekka konsystencja
    • przyjemny zapach
    • szybkie wchłanianie
    • idealny na lato
    Wady:
    • lekkie, nie mocne nawilżenie