Bazy pod makijaż

Kobo Professional Anti-Redness Make-Up Primer Baza pod makijaż neutralizująca zaczerwienienia

Onaaa95
    25 stycznia 2020 o 9:23
    Nie odpowiada opisowi
    Bardzo polubiłam inną wersję bazy Kobo o podobnej "silikonowej" wersji, ale niestety ta nie dorównuje tamtej. Nie zauważyłam aby zminimalizowane zostały zaczerwienienia na moich policzkach oraz wokół nosa. Baza faktycznie po nałożeniu wygładza trochę twarz, ale niestety efektu tego nie ma już po nałożeniu podkładu. Nie wygląda on wcale gładko na twarzy, a wręcz widać przesuszania. Być może nie jest odpowiedni dla suchej skóry
  • 31 marca 2018 o 16:49
    ...
    Baza na pewno pięknie wygładza skórę, dzięki niej makijaż wygląda dużo lepiej. Przedłuża też nieco jego trwałość, ale jeśli chodzi o zaczerwienienia daje trochę słaby efekt. Wyrównuje nieco koloryt, ale z większymi problemami nie daje rady. Ma śliską konsystencję charakterystyczną dla silikonowych baz, mnie nie zapycha. Brak zapachu, opakowanie w porządku, aplikacja bezproblemowa. Działa z wszystkimi podkładami, jakie posiadam. Stacjonarnie dostępna jedynie w Naturze, na promocji można ją dostać w przystępnej cenie. Mimo że nie zakrywa wszystkich zaczerwienień podoba mi się efekt wygładzenia jaki daje.
    Zalety:
    • wygładzenie skóry
    • podkład wygląda na niej dużo lepiej
    Wady:
    • nie daje rady ze wszystkimi zaczerwienieniami
  • 10 sierpnia 2017 o 10:19
    Dla mnie hit!
    Baza jest zielona, ale po nałożeniu na zaczerwienienia i dokładnym wklepaniu ona je wspaniale neutralizuje, nie zostawiając zielonego pigmentu. Dodatkowo wygładziła mi pory i zmatowiła te miejsca. Czasem nie nakładałam na nią nawet podkładu, bo nie było to konieczne.
    Zalety:
    • działanie
    • opakowanie (ułatwia dokładną aplikację i pozwala na wyciśnięcie odpowiedniej ilości produktu)
    • dostępność - w każdej drogerii Natura
    Wady:
    • podobno niektórych zapycha, u mnie tego nie dostrzegłam ale spotkałam się z takimi opiniami