Glinki i maseczki algowe

Bioline White Clay Glinka biała

cora
    21 kwietnia 2024 o 15:17
    Najszybsza pielęgnacja skóry
    Biała glinka Bioline jest ideałem jeśli chodzi o szybką pielęgnację skóry, oczyszczenie, wydobywanie naturalnego glow skóry i poprawę jej kondycji. Dodatkowo przyznam, że opakowanie (puszka plastikowa objetości 200 ml, ale odpowiednik w gramach, wypełnione po brzegi opakowanie) jest bardzo duże jak na produkt suchy i wystarczy na bardzo długo. Glinka przeznaczona do pielęgnacji skóry suchej. Moja cera jest mieszana ze skłonnością do przesuszania policzków, więc bez problemu mogę ja aplikować kiedy tylko chcę. Składniki tej glinki to mikroelementy i sole mineralne. Maska łagodna dla skóry. Likwiduje martwe jej komórki, remineralizuje, wygładza i uelastycznia. Polecana dla posiadaczy skór suchych i wrażliwych. Właściwości kojące i lecznicze. Uwaga, przygotowywać w naczyniach bez metalu, jak również łyżką plastikową albo drewnianą, inaczej glinka straci właściwości. Mój sposób jest prosty, nakładam odrobinę glinki na mokrą twarz , nabieram palcem lub szpatułką plastikową i rozmasowuję dłońmi, po 5 minutach zmywam i voila! Skóra odświeżona, rozświetlona, koloryt wyrównanay. Kojarzy mi się ta maska z najłagodniejszym peelingiem świata. Nawet latem będę ją stosować i nie zaszkodzi;) Bardzo korzystne duże opakowanie, duża ilość na dwa lata, albo dla całej rodziny.
    Zalety:
    • ilość, wydajność, naturalność,
    • wygładzenie skóry i łagodne oczyszczenie,
    • poprawa wyglądu w kilka minut,
    • kluczem jest systematyczność, ale po 1. razie też działa.
  • 21 grudnia 2023 o 16:50
    Moja ulubiona
    Zacznę od tego, że moja cera jest sucha, wrażliwą i skłonna do podrażnień, dlatego muszę uważać na to, jakie maseczki na nią kładę by nie wyrządzić jej krzywdy. Glinka biała jest produktem cudownym, który idealnie wpasował się w potrzeby mojej skóry. Glinka jest bardzo delikatna stąd jej druga nazwa porcelanowa. Przygotowanie maseczki z glinki jest bardzo proste należy odmierzyć łyżeczka parę porcie następnie dodać trochę wody lub hydrolatu np. Bioline Melisa i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowaną maseczkę nakładam na twarz i trzymam ja ok. 15 minut – należy pamiętać, aby podczas zabiegu zwilżyć twarz atomizerem z wodą lub wyżej wymienionym hydrolatem, aby glinka zbyt szybko nie wysuszała. Po całym zabiegu należy zmyć ją z twarzy, z tonizować (ja używam hydrolatu melisa) oraz nawilżyć. Skóra po maseczce z glinki jest aksamitna, wygładzona, nawilżona delikatna. Wszelkie zaczerwienienia oraz podrażnienia są ukojone wręcz niewidoczne skóra staje się zregenerowana jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Glinka wyrównuje kolorystyce skóry, skóra jest ujędrniona i produkuje zdecydowanie mniej sebum, bo zapomniałam napisać, że z tym mam też problem, zwłaszcza na czole. Maseczka oszczyszcza pory i złuszcza martwy naskórek. Jest to produkt, który zasługuje na medal.
    Zalety:
    • prosta w przygotowaniu
    • delikatna
    • oczyszcza skórę
    • nie wysusza skóry
    • oczyszcza pory
    • redukuje sebum
    _inga
    6 września 2021 o 12:39
    Maseczka do twarzy Biała glinka, Bioline
    Maseczkę kupiłam w Drogerii Natura Opakowanie to słoiczek o pojemności 200 ml , zapłaciłam około 18 zł Maseczka nawilża, wygładza, odżywia, koi podrażnienia Mam cerę mieszaną z tendencja do przetłuszczania w strefie "T" maseczka ładnie matowi zmniejsza wydzielanie sebum , nie przesusza skóry. Maseczka jest wydajna stosuję ją 1-2 razy w tygodniu na około 10 minut po zmyciu maseczki nakładam krem nawilżający. Plus za skąd w 100%naturalny i opakowanie wygodne w użytkowaniu. Maseczka Biała glinka to pierwszy kosmetyk firmy Bioline który kupiłam ale na pewno sięgnę po inne rodzaje masek i zapoznam się z pozostałą ofertą. Biorąc pod uwagę działanie maseczki, ilość kosmetyku w opakowaniu i jego cenę - perełka za grosze! Polecam!
    Zalety:
    • oczyszcza
    • nawilża
    • rozjaśni i wygładza
    • łagodzi podrażnienia
    • nie zawiera parabenów, SLES, SLS
    • w 100% naturalny skład
    Wady:
    • moim zdaniem brak
    Drogeria Natura
  • 3 grudnia 2020 o 11:05
    Porcelanowy luksus
    Uwielbiam testować glinki z firmy bioline -mają w 100% naturalne składy ,glinki można samodzielnie przyrządzić w domu -przez co nie ma w nich zapychaczy i innych śmieci -dlatego pozostanę wierna tym glinką do śmierci testowałam prawie wszystkie -każda jest dostosowana do indywidualnych potrzeb skóry -natomiast lepiej przetestować wszystkie i znaleźć tą do swojej cery Glinka żółta -mój ideał -idelanie matuję Glinka zielona -nie widziałam efektów Glinka czerwona-byłam niezadowolona -barwiła moją skórę Glinka biała -chyba najbardziej delikatna ze wszystkich -do przyrządzenia używam wody oraz kilku kropel olejku (najczęściej olej z szafranu i konopii firmy Bielenda ) Glinka ładnie matowi skórę ,wyrównuję koloryt ,pozwala uporać się z nidoskonałościami -wągrami ,wypryskami Świetny produkt
  • 11 maja 2020 o 1:42
    Świetna glinka
    Glinkę stosuję samą na twarz lub tworze maseczkę (mieszam ją z kwasem hialuronowym, hydrolatem i olejem np. jojoba. Ma bardzo fajne działanie, czuć uczucie oczyszczenia. Jest to najdelikatniejsza z glinek jakie stosowałam
    Zalety:
    • dobrze zmielona
    • bardzo wydajna
    • ładne i wygodne opakowanie
    • delikatna