Glinki i maseczki algowe

Bielenda Professional Face Program, Maska algowa do twarzy ze złotem koloidalnym

Bielenda Professional Maska Algowa ze Złotem Koloidalnym 190g
Bodyland.pl
Bielenda Professional Face Algae Mask With Colloidal Gold maska algowa do twarzy z koloidalnym złotem Opakowanie Uzupełniające 190g
hairstore.pl

• 12 kwietnia 2025 o 9:07
    Uwielbiam!
    Uwielbiam maski algowe, a Bielenda ze złotem koloidalnym zdecydowanie wyróżnia się na tle innych. Już przy pierwszym użyciu zachwyciła mnie efektem – skóra stała się gładka, promienna i wyraźnie odżywiona. Złoto koloidalne dodaje jej luksusowego charakteru, a jednocześnie wspiera regenerację i działa przeciwstarzeniowo. Algi, jak zawsze, doskonale nawilżają i koją cerę, nawet tę wrażliwą. Maska ma idealną konsystencję, łatwo się ją nakłada i bez problemu usuwa po zastygnięciu. Po jej zastosowaniu skóra wygląda świeżo i zdrowo, a ja czuję się jak po profesjonalnym zabiegu w salonie. Dodatkowy plus za delikatny, relaksujący zapach. To mój nowy ulubieniec wśród etapów pielęgnacyjnych
    Zalety:
    • Ładnie pachnie
    • Dobrze nawilża
    • Przyjemnie się ściąga
  • 16 marca 2025 o 15:03
    Uwielbiam!
    Pierwszy raz z maskami algowymi zetknęłam się w gabinecie kosmetycznym i byłam zachwycona działaniem i sposobem nakładania. Maska Bielendy to proszek, który trzeba wymieszać z wodą w odpowiednich proporcjach, sprawnie rozprowadzić na twarzy i... czekać na zastygnięcie. Maska pięknie pachnie, dla mnie zapach kolarzy się z konwaliami :). Trzeba nabrać wprawy w nakładaniu, bo maska - póki nie zastygnie - lekko spływa, trzeba też uważać na ubrania :). Ładnie zastyga na twarzy, warto pod nią użyć jakieś serum w celu dodatkowego działania i.... czekać 15-20min. Po zdjęciu (przy prawidłowym nałożeniu nie jest to problem) skóra jest nawilżona, oczyszczona i odświeżona. Uwielbiam!
  • 10 lipca 2024 o 16:50
    Można się poczuć jak w salonie SPA!
    Zacznę od początku, że uwielbiam oglądać różne filmiki o zabiegach kosmetycznych. Bardzo zaciekawiły mnie tam właśnie maski algowe. W poszukiwaniach trafiłam na te z Bielendy i przyznam szczerze, że od razu się zakochałam! Idealnie się mieszają, nie zostawiają grudek i mega dopełniają moja pielęgnację. Uwielbiam je używać raz na jakiś czas i poczuć się jak w prawdziwym SPA, a zasłonienie oczu i ust sprzyja mega relaksowi :) Połączenie z zimną wodą super działa na opuchliznę. Pamiętajcie, by pod maskę nałożyć swoje ulubione serum - wtedy na maksa (dzięki masce) wyciągniesz z niego co najlepsze!
    Zalety:
    • łatwe łączenie
    • idealne dopełnienie pielęgnacji
    • domowe SPA
    • niska cena za ok.10masek
    • ładny zapach
    Wady:
    Kas95
    19 stycznia 2024 o 12:26
    Polecam wszystkim koleżankom
    Maski algowe od Bielenda są mi znane od wielu lat. Używam ich regularnie co najmniej raz na 2 tygodnie. Świetnie uzupełniają pielęgnację. Nawilżają buzię i pozostawiają ja miękka. Najlepiej nałożyć pod nią jakieś dobre serum. Wtedy uzyskujemy jeszcze lepszy efekt. Kiedy koleżanki pytają o moją pielęgnację polecam im ten produkt. Potem same przyznają że u nich też się sprawdzają znakomicie.
  • 2 kwietnia 2023 o 16:00
    Super efekt zaraz po zdjęciu maski. Idealna przed ważnym wyjściem :)
    Jedna z moich ulubionych masek algowych!. Początkowa ich postać to proszek do połączenia z wodą. Trzeba energicznie szybko mieszać żeby nie powstały grudki. Najlepiej mieszać letnią przegotowaną wodą . Należy dozować ilość wody by nie wyszła za rzadka. Stosuję je już bardzo długo i mam wprawę w ich rozrabianiu. Do rozmieszania używam specjalnej gumowej miseczki i szpatułki, można kupić w każdej hurtowni kosmetycznej. Zawsze wykonuję pełen zabieg : peeling kawitacyjny, wprowadzenie substancji aktywnych za pomocą jonoforezy a następnie nałożenie maski algowej. Algi powinny być na skórze około 20 minut. Dobrze jest zabezpieczyć skórę wazeliną lub tłustym kremem w miejscach gdzie maska przysycha, ułatwi to również później jej usunięcie. Maska daje efekt chłodzący na skórze. Po ściągnięciu alg skóra jest nawilżona, odżywiona, rozjaśniona a delikatne zmarszczki wygładzone. Daje rewelacyjny efekt zaraz po wykonaniu. Zapach jest delikatny pudrowy. Opakowanie wygodne i posiada w środku miarkę do nakładania proszku.
    Zalety:
    • szybkie działanie na skórze, zadowalający efekt końcowy
    • wydajna
    • poprawia koloryt skóry
    Wady:
    • dla początkujących trudna w rozrabianiu