Maski do włosów

Kallos KJMN, Fig, Maska do włosów cienkich i delikatnych

Nasi użytkownicy zostawili 34 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 lutego 2025 o 5:58
    prawdziwa magia dla moich włosów!
    Zawsze szukałam produktu, który wzmocni moje cienkie, delikatne włosy, nada im blasku i witalności, nie obciążając ich przy tym. Maska Kallos KJMN z wyciągiem z fig okazała się odpowiedzią na moje potrzeby! Już po pierwszym użyciu zauważyłam ogromną różnicę – moje włosy stały się wyraźnie bardziej lśniące, mocniejsze i pełne życia. Formuła i konsystencja Maska ma gęstą, kremową konsystencję, która łatwo rozprowadza się na włosach i nie spływa. Jest wystarczająco odżywcza, aby skutecznie pielęgnować włosy, ale jednocześnie na tyle lekka, że nie obciąża ich. Po nałożeniu maski moje włosy stają się miękkie i gładkie, a zapach jest przyjemnie świeży i subtelny, co sprawia, że cała pielęgnacja staje się prawdziwą przyjemnością. Skuteczność i działanie Maska rzeczywiście robi wszystko, czego oczekiwałam. Po regularnym stosowaniu zauważyłam, że moje włosy stały się mocniejsze i mniej łamliwe. Zawarty w masce wyciąg z fig działa jak prawdziwy eliksir, wzmacniając strukturę włosów i zapobiegając ich rozdwajaniu. Co ważne, mimo że maska ma działanie wzmacniające, włosy pozostają lekkie i pełne objętości. To naprawdę istotne dla osób z cienkimi włosami, które nie chcą, by ich fryzura stała się ociężała. Wzmacniające właściwości maski są zasługą nie tylko wyciągu z fig, ale także witamin i przeciwutleniaczy, które skutecznie chronią włosy przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych, a także odżywiają je od wewnątrz. Moje włosy stały się bardziej elastyczne, gładkie i lśniące, co sprawia, że wyglądają zdrowo i pełne życia. Kluczowe składniki i ich zalety Wyciąg z fig – naturalny składnik, który dostarcza włosom niezbędne witaminy i minerały, chroniąc je przed uszkodzeniami. Przeciwutleniacze – pomagają w walce z wolnymi rodnikami, chroniąc włosy przed szkodliwym działaniem środowiska. Aminopropyl Dimethicone – silikon, który wygładza włosy, nadaje im połysk i pomaga w rozczesywaniu. Cetrimonium Chloride – składnik, który działa przeciwbakteryjnie i nawilżająco, zapewniając włosom odpowiednią ochronę. Cetearyl Alcohol – naturalny emolient, który ma właściwości nawilżające i kondycjonujące. Dla kogo będzie idealna? Maska Kallos KJMN, Fig, to produkt, który sprawdzi się idealnie w przypadku włosów cienkich, delikatnych oraz pozbawionych blasku. Jeżeli masz problemy z rozdwajającymi się końcówkami, maska pomoże Ci je wzmocnić i zapobiec dalszym uszkodzeniom. Jeśli szukasz produktu, który doda Twoim włosom siły i witalności, a jednocześnie nie obciąży ich, ta maska jest stworzona właśnie dla Ciebie. Podsumowanie Wzmacnia włosy cienkie i delikatne – moje włosy stały się mocniejsze i mniej łamliwe. Nadaje włosom blasku i witalności – po regularnym stosowaniu włosy wyglądają zdrowo i lśniąco. Lekka formuła – maska nie obciąża włosów, a jednocześnie skutecznie je odżywi Naturalne składniki – wyciąg z fig i witaminy chronią włosy przed uszkodzeniami. Kallos KJMN, Fig, Maska do włosów cienkich i delikatnych to produkt, który na pewno znajdzie stałe miejsce w mojej kosmetyczce. Jej skuteczność, przyjemność stosowania oraz dbałość o strukturę włosów sprawiają, że jest to jeden z najlepszych kosmetyków, jakich używałam do tej pory. Jeśli chcesz, by Twoje włosy stały się mocniejsze, pełne blasku i zdrowia, to ta maska będzie strzałem w dziesiątkę! ????
  • 12 lutego 2025 o 18:23
    Wygładza i dociąża włosy bez obciążania
    Czasem wracam do Kallosowych masek, przetestowałam ich już kilka i tę powyższą w przypadku moich wysokoporów mogę zaliczyć do udanych. Mam 1 litrowe opakowanie tej maski, nie przepadam za tymi 'wiaderkami', ale te mniejsze są słabo dostępne. Zapach maski ok czuć słodki zapach figi, nie jest jakiś szczególny ale mnie nie męczy. Zalatuje nieco sztuczną nutką, ale nie jest źle. Na moich włosach ten zapach nie utrzymuje się długo. Lubię formuły kallosowych masek, są treściwe - w tym przypadku jest podobnie. Maska jest kremowa, przyjemnie otula włosy, szybko w nie wnika, ale czuć tę warstewkę na włosach. Super się wczesuje we włosy, moje włosy mimo, że ją chłoną to nadal zostaje taka otulająca powłoczka na włosach podczas całego czasu trzymania jej. Zmywa mi się bez problemu, już podczas spłukiwania włosy są jak tafla, jednolite i lejące. Na plus jest jej wydajność, choć mam półdługie gęste to wystarczy jej nie dużo na aplikacje bo dobrze się rozprowadza na włosach, w zależności czy mam czas lubię ją wmasować dokładnie w końce włosów, które mam najbardziej suche. Co do komfortu używania nie mam żadnych zastrzeżeń. Z efektów jestem zadowolona, maska sprawia, że włosy są elastyczniejsze, na moich wysokoporach całkowicie likwiduje problem rozczesania włosów. A moje mają tendencję do plątania. U mnie najwięcej działa w zakresie dociążania i wygładzania. Dociąża bardzo naturalnie włosy, nadal mają swoją gęstość i puszystość, ale jednocześnie są mięsiste i opadające na końcach co bardzo mi odpowiada. Ładnie i zauważalnie wygładza włosy, dobrze się układają, szybko prostują. Nie mam problemu z puszeniem się włosów po tej masce. Nigdy nie zdarzyło mi się by maska obciążyła moje włosy, zrobiła mi przyklap. Moich włosów jakoś szczególnie nie odżywia, fakt nadaje im blask o którym wspomina producent, ale używam jej głównie w celu ogarnięcia puchu i wygładzenia włosów, tutaj sprawdza mi się w 100%. Nie jest przynajmniej na moich włosach to maska regneracyjna bo i jej skład nie jest jakiś turbo bogaty. Na plus silikony w masce, mi one odpowiadają. Podsumowując jeśli ktoś lubi Kallosy a nie próbował tej powyższej i ma włosy wymagające warto spróbować. Dla efekty wygładzenia, dociążenia i dodania włosom blasku.
    Zalety:
    • dobra cena
    • ogromna wydajność
    • przyjemna kremowa formuła, otula włosy
    • wygładza, dociąża, lekko nawilża, dodaje włosom blasku
    Wady:
    • obiecany efekt odżywczy zdecydowanie na wyrost
  • 24 października 2024 o 17:29
    Maski marki Kallos kiedyś stale towarzyszyły mi w początkach przygody z pielęgnacją włosów. Wróciłam do nich po kilku latach i żałuję, że dopiero teraz. To świetny kosmetyk dla włosów wymagających nawilżenia i odżywienia, ale bez nadmiernego obciążania. Maska znajduje się w ogromnym opakowaniu w formie dużego słoika. Ma prostą szatę graficzną, charakterystyczną dla marki, kolorystyka jest również ograniczona - mamy tutaj nieco burgundu (modnego tej jesieni) i bieli, jednak opakowanie wygląda schludnie. Z tyłu znajdujemy opis, skład i sposób stosowania. Słoiczek umożliwia wykorzystanie produktu od początku do końca. Jest ogromny i zajmuje troch miejsca w łazience, jest to dla mnie mały minus, bo moja jest mała. Zakrętka nie jest do końca praktyczna. Przy użytkowaniu trzeba uważać, aby nie przewrócić opakowania. Maska stosowana jest przeze mnie na długość włosów od ucha w dół. Ma barwę mleczną i konsystencję aksamitnego, bogatego, gęstego kremu. Posiada owocowo-pefrfumeryjny zapach, który bardzo mi się spodobał. Aplikuję maskę na kilka lub kilkanaście minut. Bardzo dobrze sprawdza się też w metodzie OMO (jako pierwsze i/lub drugie O) oraz do mycia odżywką. Łatwo ją nałożyć dzięki kremowej konsystencji i wypłukać. Po umyciu można włosy łatwo rozczesać. Po jej zastosowaniu włosy prezentują się świetnie, są lekkie, gładkie, lśniące i miękkie w dotyku. To dla mnie mega plus, bo mam włosy cienkie i początkowo bałam się, że produkt może obciążyć włosy i spowodować przyklap. Ogranicza też puszenie się włosów, dzięki czemu uzyskuję gładką taflę. Końcówki jeszcze wymagają użycia serum, ale tak naprawdę efekt jaki uzyskuję i tak mnie zadowala. Jest wydajnym i dobrze dostępnym produktem, który znajdziemy w większości drogerii stacjonarnych i online. Za niecałe 20 zł mamy aż 1000 g produktu., co jest świetnym zakupem biorąc pod uwagę ogromną pojemność i wydajność. PLUSY: ułatwia układanie włosów włosy są lekkie, gładkie, miękkie przyjemna aksamitna konsystencja nie obciąża dobra wydajność praktyczne opakowanie
  • 11 czerwca 2024 o 16:04
    Maska Kallos figowa dla niesfornych włosów
    Mam cienkie włosy, które w przeszłości były poniszczone stylizacjami i typowymi czynnikami. Ktoś mi polecił Kallos, wprawdzie inny produkt, a tego używam od roku i obydwa się sprawdzają. Mi się akurat podoba, że troszkę dociąża włosy. Łatwo się rozczesuje, a moje z natury lubią się plątać. Włosy po masce lśnią i są faktycznie odżywione. Tak naprawdę Kallos dał moim włosom drugie życie. Do tego pięknie pachnie, a zapach zostaje na włosach. Do konsystencji nie mam zastrzeżeń, łatwo się rozprowadza. Pudełko czasami ciężko odkręcić, ale nie jest to za duży problem.
    Zalety:
    • Wygładzenie
    • odżywienie włosa
    • łatwe rozczesywanie
    • duży pojemnik, starcza na rok przy częstym użyciu
    • konsystencja produktu
    Wady:
    • Nie ma
  • 25 kwietnia 2024 o 18:57
    Figowe wygładzenie
    plusy: + przyjemny słodki zapach + ułatwia rozczesywanie włosów + wygładza + nawilża + w miarę gęsta konsystencja minusy: - nieco obciąża inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - bardzo niska dostępność + niska cena