Preparaty punktowe

Bodyland.pl
Sylveco , Żel na wypryski, aloes, 15ml
Sylveco Żel punktowy na wypryski marki SYL0041

• 16 lutego 2025 o 15:20
    Lekkie Rozczarowanie , olejek z drzewa herbacianego,łagodny punktowy dla wrażliwej skóry
    Sylveco to naturalny, punktowy preparat przeciw niedoskonałościom, który miałam okazję przetestować. Choć jego formuła z 5% olejkiem z drzewa herbacianego wydawała się obiecująca, niestety nie do końca spełnił moje oczekiwania. Działał łagodnie, co jest plusem przy wrażliwej cerze, ale efekty były raczej średnie – zmiany skórne zmniejszały się wolniej, niż się spodziewałam. Konsystencja żelu i opakowanie z pompką są wygodne, ale sama skuteczność pozostawiała trochę do życzenia. Może sprawdzi się u kogoś z mniejszymi problemami skórnymi, ale u mnie nie zrobił większego wrażenia.
  • 24 września 2023 o 17:08
    Nieskuteczny przy większych wypryskach
    Na plus zasługuje n naturalny skład tego żelu, z dominującym aloesem. Aloes jest znany ze swoich właściwości łagodzących, dlatego wydawałoby się, że będzie doskonały do zwalczania wyprysków, zwłaszcza tych drobnych. Niestety, jego używanie było dość uciążliwe - po nałożeniu na skórę trzeba odczekać dość długo zanim żel całkowicie zaschnie tworząc powłokę na skórze. Rano ściągałam ze skóry drobne glutki. Część wyprysków znikała w ograniczonym stopniu, obrzęk delikatnie się redukował, jednak moje oczekiwania nie zostały spełnione. Produkt okazał się mało skuteczny, zwłaszcza w przypadku większych wyprysków. Działał lepiej na drobne niedoskonałości, ale nie poradził sobie z bardziej opornymi.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • nie wysusza
    Wady:
    • brak skuteczności przy większych wypryskach
    Drogeria Super-Pharm
  • 13 lipca 2023 o 8:28
    Nie zawiódł mnie
    Używam od paru lat i jeszcze mnie nie zawiódł. Jedyne co, to na pewno nie jest produkt który upora się z nagłymi wypadkami (np. akurat wieczorem coś wyrosło na twarzy), ale ja się tym nie przejmuję bo i tak mam dużo tego na twarzy. No i wynika to z naturalnego składu, więc dla mnie tym bardziej na plus. Po prostu trzeba stosować regularnie i przez dłuższy czas, np. miesiąc czy dwa tygodnie przed ważnym wydarzeniem, najlepiej kilka razy dziennie.
  • 17 kwietnia 2023 o 19:40
    Delikatna propozycja, ale działa
    Żel jest raczej dla delikatnego problemu skórnego. Owszem działa na zmiany, ale nie na ropny trądzik czy zamknięte zaskórniki, ale na małe drobne zmiany faktycznie zmniejsza je i wycisza na twarzy. Zapach mocno olejkiem z drzewa herbacianego z miętą wyczuwalny. Kolor jest przezroczysty. Żel nie zastyga na skórze. Opakowanie bardzo wygodne w użyciu. Plus za naturalny skład.
  • 20 listopada 2022 o 16:35
    Uwielbiam. Zamówiłam zapas tego żelu.
    To jest mój hit. Żel działa i daje fantastyczne efekty. Po nocy wypryski są zniwelowane prawie do 0, zostają tylko czerwone ślady po nich. Uwagi: - żel wyszusza skórę, co zapewne pomaga w minimalizowaniu wyprysków, dlatego ważne jest żeby nie nakładać żelu na rozdrapanie rany, wyciśnięte niedoskonałości, wyszuszoną skórę. Ja używam żelu 1x w tygodniu, nakładam krem na noc i w takiej kombinacji daje wspaniałe efekty i wspomaga leczenie niedoskonałości. - ważna jest aplikacja produktu - żel najlepiej szybko nałożyć i rozprowadzić, następnie WKLEPAĆ (dotknąć dłońmi twarzy) krem i nie dotykać twarzy. W przeciwnym razie żel może się rolować na skórze. Zalety: - niweluje niedoskonałości - wysoka zawartość olejku z drzewa herbacianego (!) - cena - bardzo skuteczny produkt Pamiętajcie, żeby nakładać na skórę z odbudowaną barierą hydrolipidową, żel wykazuje bardzo silne działanie. Działa silniej wysuszająco niż retinol i kwasy. Na pewno nie jest do codziennego stosowania. Zaletą jest prosty i skuteczny skład INCI. Olejek herbaciany to mój hit w pielęgnacji skóry z niedoskonałościami. Wypróbowałam wiele kosmetyków z tym składnikiem (np. iUnik tea tree serum), ale żaden nie dał tak dobrych rezultatów, uważam że to zasługa wysokiego stężenia % olejku z drzewa herbacianego. Po nałożeniu odczuwa się silny efekt chłodzący, który mija. Ja będę systematycznie wracała do tego produktu.
    Zalety:
    • Skuteczne działanie
    • Skład INCI
    • Wysoka zawartość olejku z drzewa herbacianego
    Wady:
    • Mało komfortowe silne uczucie chłodzenia po nałożeniu