Podkłady

Revlon Photoready, Airbrush Effect Makeup SPF 20 Podkład do twarzy

lergie
    2 grudnia 2021 o 20:39
    Srebrzysta pomarańcza :D
    Podkład kupiłam na jakiejś wyprzedaży w drogerii internetowej, już nawet nie pamiętam czy to było za 9zł czy za 12. Coś koło tego. Udało mi się znaleźć kolor najjaśniejszy z gamy, czyli 001 Ivory. No cóż, bardzo jaśniutki to on nie jest, ale i tak wydaje mi się, że ten podkład jest już tyle lat na rynku, że można go uznać za "starej generacji". Niestety u mnie się odznacza, o ile na twarzy jako-tako, tak na linii żuchwy widać, jak bardzo moja szyja jest biała w stosunku do tej pomarańczki ;) Zwłaszcza jak po chwili zoksyduje nieco. Ogólnie jest jasny, ale dla bardzo bladolicych będzie za ciemny. Konsystencja jest lekka, całkiem płynna nie, ale kremowa też nie. Raczej rzadsza. Ale krycie ma całkiem spoko, powiedziałabym, że średnie w stronę mocnego i da się dobudować. Nie smuży. Nie podkreśla niedoskonałości (choć z takich potrafi zejść w ciągu dnia), ani suchości. Z nosa lubi znikać, ale z wyświecaniem radzi sobie bardzo dobrze, jest dość trwały jak na podkład rozświetlający. No ale... Chyba do tej pory najbardziej rozświetlający podkład jaki miałam to był Rimmel Lasting Radiance, który miał bardzo widocznie drobinki. To ten go przebija xD Wygląda z godziny na godzinę (nie daj, że dotknę twarzy, bo jeszcze bardziej!!!) jakbym zsypała się brokatem, srebrnym xD Do tego te drobinki zostają na ręku, wszędzie gdzie się dotknie, więc jakbyście całowały się z facetem, to biedulek będzie błyszczał :D No jak dla mnie to nie ma bardziej rozświetlającego podkładu na rynku, ten jest gwiazdą xD Ogólnie dość fajny produkt, ale naprawdę nada się tylko w karnawale ;)) Ode mnie dostaje 3 za trwałość, więcej nie dam, za tę kulę dyskotekową za każdym razem ;))
    Zalety:
    • Kolor 001 +/- (dla mnie jednak ciut za ciemny)
    • Nie podkreśla suchych skórek, załamań czy niedoskonałości*
    • Przypudrowany wygląda bardzo gładko
    • Przyjemna konsystencja
    • Dobra pompka
    • w ciągu dnia zjeżdża z krost lub nosa
    Wady:
    • Kolorystyka nie dla bladziochów
    • Lekko oksyduje w pomarańcz
    • TE SREBRNE DROBINKI wszędzie xD
    • Dostępność
    • Cena regularna (?)
  • 7 listopada 2021 o 16:14
    Ja jestem na tak
    Leżał w mojej szufladzie długo nieużywany, miałam inne po które często siegalam. Ostatnio postanowiłam do niego wrócić i sprawdzić jak będzie się sprawował. Samo opakowanie mi się podoba, jest małe, dosyć kompaktowe, przyjemne dla oka. Jest pompka więc plus. Mam kolor Vanilla. Żółty kolor nie należy do najjaśniejszych. Poza tym, że jest delikatnie dla mnie za żółty to stopień ciemności jest dla mnie idealny. Zdejmuje trochę żółci z niego rozjasniaczem. Konsystencja jest kremowa, ale stosunkowo rzadka. Uwaga zawiera dosyć mocno widoczne srebrne czy przezroczyte drobiny. W słońcu czy mocnym świetle będzie je widać z bliska jak ktoś się przyjrzy i nie będzie to dobry podkład do zdjęć z fleszem. Przy aplikacji dłońmi smuzy, nie radziłabym go tak nakładać. Dla niego najlepsza będzie gąbka. W ten sposób nakłada się super, wtapia się w skórę i wygląda naprawdę ładnie. Sama byłam zszokowana. Zdecydowanie pomaga mu jak cerą jest w dobrej kondycji. Moja jest kapryśną, są jakieś, aktualnie drobne, nierówności na niej, ale i tak wyglądał pięknie. Wykończenie ma jak dla mnie delikatnie satynowe, no może pół matowe. Po nałożeniu, nie zastyga do końca jak dla mnie. Jest klejący po nałożeniu, ale to dobrze bo jak przyjmie puder to trwałość będzie przedłużona. Przypudrowany wygląda rewelacynie. Nie pamiętam, żeby jakiś czas temu zrobił na mnie takie wrażenie, więc może być, że kondycja mojej skóry jest lepsza i wygląda to lepiej. Głowy nie dam sobie ściąć. Co zaskakuje mnie najbardziej, wcale nie świecilam się po paru godzinach za mocno. Delikatne błyszczenie, a ja potrafię świecić się na prawdę mocno, nawet po podkładach matujacych. Duży plus u mnie. Trwałość do wieczora, nie w wymagających warunkach bez zarzutu. Podsumowując to wszystko jest na prawdę rewelacyjnie. Ja kupiłam go w drogerii internetowej za niecałe 20 zł.
  • 13 maja 2020 o 23:06
    Czemu nie
    W czasie letnim czemu nie , na zimę wydaje się być za słaby jak chodzi o krycie. Ciekawy efekt rozswietlenia, napewno nie do cery z problemami. Trwałość produktu nie jest jego mocną stroną.
    • Konsystencja
    • Efekt glow
    Wady:
    • Słabe krycie
    • Podkreśla niedoskonałosci
  • 19 lipca 2019 o 11:57
    Dla odmiany powiem mu tak
    Widzę wszystkie negatywne recenzje j zastanawiam się co robię bądź czego nie robię że jeszcze nie znienawidzilam tego podkładu. Dla mnie jest on jak najbardziej ok. Oczywiście za cenę Internetową. Kupiłam go na przecenie I mi sprawdza się przy cerze mieszanej naprawdę dobrze. Ma średnie krycie I trzyma się dość długo. Ma może specyficzne wykończenie Ale mnie efekt całkiem się podoba. Nie zauważyłam żeby u mnie się lepil Ale może to kwestia ccery. Wytrzymuje przyzwoicie długo.
    Zalety:
    • Kolor
    • Cena internetowa
    • Krycie
    Wady:
    • Mała gama kolorystyczna( ja akurat trafiłam Ale jest Ich malo)
    emma-e4
    5 czerwca 2018 o 12:30
    nigdy więcej
    Kupiłam, jak poprzednia recenzentka, szukając lżejszej wersji Super Stay. Wzięłam ten "airbrush effect", bo myślałam że to to samo co "zwykły" photoready, tylko teraz inaczej się nazywa. Po tym jak męczę resztkę tego podkładu nie zamierzam zapoznawać się z wersją podstawową. Zacznę od tego, że super stay bardzo lubię, ale jest to dla mnie podkład na zimę i to tylko na dni kiedy z moją cerą jest źle lub potrzebuję mocnego krycia na wyjście. Używam 150 buff, jasnego, żółtawego. Miałam problem dobrać kolor z photoready, najjaśniejszy wydawał sie różowy, kolejny - vanillia to już kolor na lato, jak się okazało. Wydawał się przyjemnym, jasno żółtym beżem. Jest owszem, żółty, ale muszę do niego złapać choć trochę słońca, na najcięższe miesiace zimy jest sporo za ciemny. Używałam go więc w maju, potem dopiero koło września. Dlaczego? Bo na środek lata jest za ciężki. Color stay miał dziwną konsystencję i lepił się trochę na twarzy, ale ten to już klej po prostu. Lepi się od nałożenia, kiedy po kilku godzinach zacznie się błyszczeć jest jeszcze gorzej. Nie lubię latem dodatkowo uzywać pudru sypkiego do utrwalenia, im mniej warstw tym lepiej. Ale revlona utrwalić trzeba, jesli chcemy choć z 4 godziny go nosić. Potem i tak trzeba go znów zmatowić. Podkład nie jest trwały, ściera się chusteczką, złazi po prostu. Wchodzi w zmarszczki pod oczami i często w pory. Trochę ciemnieje w ciągu dnia, na niektórych kremach robi się pomarańczowy od razu, więc musiałam pamiętać z czym go nie łączyć. Nie przeszkadzałyby mi nawet srebrne drobinki jakie ma, gdyby wyglądał lepiej. Kryje nieźle, ale robi maskę. Właściwie kryje gorzej niż superstay a robi taką samą maskę. Nie zostawia wrażenie promiennej i wypoczętej cery, tylko tłustej, zmęczonej, nieświeżej. Pompka nie wybiera podkładu do końca, trzeba rozebrać opakowanie, żeby się dobrać do reszty. W załączeniu jak prezentuje się na tle kilku innych podkładów.