Wody perfumowane damskie

Aramis Tuscany Per Donna EDP

• 13 września 2013 o 16:05
    Bukiet
    Gdyby zabrano mnie na wyspę gdzie zgromadzono wszystkie zapachy świata i kazano mi wybrać bukiet tych, które lubię najbardziej to ich sumą byłoby coś na kształt Tuscany Per Donna. Ale zbiór zapachów na tej wyspie nie znajdowałby się w laboratorium, zapachy nie byłyby w atomizerach niczym olfaktoryczna encyklopedia Demeter. Byłyby wkomponowane w naturę. Żywe kwiaty, drzewa, suche pnie, mięsiste mchy. Krążyłabym po tym żywym skarbcu bez żadnego zastanowienia wskazując palcem co mi się podoba, a perfumiarska świta notowałaby skrupulatnie co i jak. Nastepnie udałabym się z moimi towarzyszami do przaśnej drewnianej chatki otoczonej słonecznikami i tam w tradycyjny sposób ważyłby się zapach z wybranych przeze mnie składników. Starsza pani wygladająca jak stereotypowa babcia krzątałaby się i doglądałaby wszystkiego, zupełnie jakby piekła placka. Zapach rozwija się bez kompleksów, bez przyczajenia. Uderza bogactwem składników i ciepłem. Jest okrągły, rdzawy, bardzo jesienny. Co najważniejsze w Tuscany nie czuję się jakbym pachniała perfumami tylko tym co jest w nich zawarte (ach ta cudowna śliwka!). Gdybym jednym słowem miała określić ten zapach byłoby to słowo "bukiet" ale nie z kwiaciarni, tylko bukiet pięknych woni ułożony w mojej głowie. Swoją recenzję skopiowałam z oceny Tuscany Estee Lauder, to są te same zapachy więc recenzja będzie ta sama. Ja posiadam jeszcze wersję tą od Aramisa. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: 50 ml, masa próbek i 2 ekstrakty (wszystko w użyciu i w zapasie) :D
    mayeah
    19 marca 2008 o 22:45
    Był taki czas...
    Był taki czas, kiedy pociągały mnie tego typy zapachy - to czas Venezii Laury Biagiotti i właśnie Tuscany per Donna... śliwkowo-goździkowy, mszysty i drapiący w gardle... ja zbyt młoda aby go docenić, on zbyt dorosły aby się na mnie dobrze układać... poleciał w świat ;) i nie tęsknię... Ilość zużytych opakowań: niecała 50ml, rozstanie bez bólu
  • 2 maja 2007 o 12:51
    ładne, ale to już było
    Zapach jest bardzo bardzo ładny, orientalny, ciepły, drzewny, z wyrazistą nutą śliwki. Jest tylko jedno ale - na mnie pachnie jak nieco złagodzone i ugrzecznione klasyczne Poison, zapewne z powodu charakterystycznego połączenia śliwki z goździkiem. Dlatego właśnie mimo wysokiej oceny zaznaczyłam, że nie kupię Tuscany - wolałabym kolejną flaszkę Poison. Ale gdybym dostała w prezencie, zużyłabym je na pewno z przyjemnością. Używam tego produktu od: Ilość zużytych opakowań: próbka

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie