Wody toaletowe damskie

Thierry Mugler Alien Eau Sublime EDT

• 4 czerwca 2021 o 22:10
    Świetlisty obcy
    Lubię klasycznego Aliena EDP, lubię także jego flankery. Długo myślałam nad tą wersją, aż w końcu Alien Eau Sublime trafił do mojej kolekcji. Flakon jest ładny, idealnie leży w dłoni, nadaje się zarówno do "ozdoby" toaletki jak i do noszenia w torebce (60ml to akuratna pojemność). Powiem tak: czuć tu wyraźnie oryginalnego Aliena EDP, ale jeszcze bardziej jest to zapach podobny do wersji Alien EDT. Zarówno Alien Eau Sublime jak i Alien EDT są świetliste, lekkie, a zarazem zachowują DNA pierwowzoru. Trwałość jak na wodę toaletową bardzo dobra: na mojej skórze powyżej 7 godzin. Projekcja umiarkowana. Z początku jest to zapach wyczuwalny przez otoczenie (i wzbudzający zainteresowanie) później uspokaja się i wycisza. Dla mnie to fajna opcja na ciepłe dni, od wiosny do jesieni. Klasyczny Alien EDP może być zbyt dominujący, szczególnie w upalne dni, albo w miejscu pracy. Wtedy z powodzeniem może go zastąpić Eau Sublime. W otwarciu są wyczuwalne cytrusy, kompozycja jest musująca, lekka i świeża. Jednak nie ma to absolutnie nic wspólnego z tanim cytrusowym odświeżaczem! Eau Sublime to eleganckie pachnidło gdzie po rześkim otwarciu czuć niemal natychmiast białe kwiaty (przede wszystkim alienowski jaśmin!), a z czasem szlachetną bazę. On jest podobny do Alien EDP, a jednak inaczej skonstruowany. Klasyczny Alien EDP jest bezkompromisowy i bezczelny, lubi zdominować przestrzeń. Wersja Eau Sublime pachnie podobnie i od razu czuć że to jedna rodzinka obcych, ale jest wyłagodzoną wersją, bardziej przystępną, o wiele bardziej subtelną. Ma mniej nachalną projekcję, nie poddusza ani otoczenia, ani nosicielki. Jest to zapach kobiecy, sensualny. Odpowiedni do aplikowania na dzień, w zasadzie na każdą okazję. Jestem bardzo zadowolona z tej wersji. Polubiłam Eau Sublime równie mocno jak Alien EDT. W zasadzie tylko Alien Essence Absolue i klasyczne EDP stoją wyżej w moim rankingu obcych. Polecam zarówno fankom tej serii jak i tym kobietom, dla których Alien EDP okazał się zbyt mocny żeby go nosić. Eau Sublime wybrzmiewa podobnie, ale jest bardziej świetlistą i przystępną wersją.
    W perfumerii
    anerzka
    31 grudnia 2019 o 17:15
    Letnia lekką wersja Aliena
    Lubię ten zapach na dzień, szczególnie w lato. Jest to subtelniejsza lekko cytrusowa odmiana Aliena. Niestety nie utrzymuje się już tak długo jak klasyk, bo to woda toaletowa.
  • 3 listopada 2018 o 22:24
    Alien z cytryną
    kocham, kocham, kocham. zawsze tuż po lecie sprawdzam moje zapasy alienowe na chłody i mrozy. bo właśnie wtedy najlepiej nosi mi się Obcego. szczerze przyznam, że jestem odeń uzależniona. w tym roku nabyłam flaszkę Alien Eau Sublime w ciemno. i jakiż był mój zachwyt, gdy po aplikacji okazało się, że to tak naprawdę bardzo, bardzo bliskie powiązanie z oryginalnym fioletowym przodkiem. tak, niewątpliwie kreator zapachu również jest wielbicielem Aliena edp. w Eau Sublime poczujemy w początkowej fazie całe naręcze cytrusów. będą to cytryny, pomarańcze i soczyste mandarynki. później na scenie pojawia się jaśmin w towarzystwie gardenii. wonie są tak dobrze wymieszane, że czujemy dosłownie jeden wielki jaśminowy akord. ambra, wanilia, drewno kaszmirowe.. wszystko po staremu. jeśli ktoś lubi edp, można brać w ciemno. trwałość znakomita.
  • 24 czerwca 2017 o 19:13
    Lek na tęsknotę :)
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Tęsknotę za nieodżałowanym Alien Sunessence Edition or d'Ambre, obecnie prawie niedostępnym. W opiniach internetowych przeważają głosy o podobieństwie tegorocznej limitowanki do Alien EDT, ale dla mnie to młodsza siostra Aliena Ambrowego. Nie tak zaskakująca i nie tak bogata w odcienie zapachowe, ale bardzo zbliżona charakterem i bardzo udana. Oczywiście mamy alienowy jaśmin, tutaj wzbogacony o nuty cytrusowe, które wybijają się na pierwszy plan razem z właśnie jaśminem. Czuję zarówno nuty owoców cytrusowych, jak i kwiat pomarańczy, a z bazy delikatnie przebijają nuty drzewne. Kwiat wiśni - tej nuty nie wyczuwam wcale. Efekt jest piękny - słoneczny Alien na lato, kojarzący się z latem, światłem, jasnością. Jeden z trzech moich ulubionych Alienów , obok ambrowego i Aqua Chic 2012. Trwałość znośna, acz Mugler potrafi trwalej. :)
    Otrzymałam do testów od marki/producenta