Kremy uniwersalne

Fitokosmetik Olejek Shea, Krem - olejek do twarzy `Intensywne odżywienie`

• 18 grudnia 2021 o 7:41
    Tanie nie znaczy złe i w przypadku marki Fitokosmetik jest to absolutna prawda. Kosmetyki tej marki mają niskie ceny jednak działaniem nie ustępują tym o wiele droższym. Poza tym ich składom nie można nic zarzucić. Krem-olejek z masłem shea i granatem jest jednym z najlepszych z oferty tej marki - świetnie nawilża, odżywia i sprawia, że skóra wygląda świeżo i promiennie. Opakowanie Wszystkie kremy tej marki jakie znajdziemy w sieci posiadają podobne opakowania mające formę kartonika z wycięciem. Szata graficzna składa się z logo marki, napisów i grafiki przedstawiającej składniki aktywne wraz z ilustracją przedstawiającą kobietę. Wyraziste, żółte tło wyróżnia tą serię na tle innych kosmetyków marki. Tubka imituje opakowanie zewnętrzne. Wykonana jest z miękkiego materiału i posiada zakrętkę. Jest dodatkowo zabezpieczona folią przed pierwszym otwarciem a kartonik posiada zabezpieczające naklejki w miejscach otwarcia, dzięki czemu mamy gwarancję, że produkt jest nowy i pełnowartościowy. Opakowanie pozwala na szybkie, higieniczne wydobycie produktu. Na koniec wystarczy rozciąć opakowanie i zużyć kosmetyk do samego końca. Krem Krem ma w sobie łączyć konsystencję olejku i kremu. W rzeczywistości jest to aksamitny, dość treściwy krem o przyjemnej, lekkiej formie. Mimo bogatego składu z maskami i olejkami nie jest tłusty czy ciężki, idealnie sprawdza się do stosowania na dzień i na noc. Posiada żółtą barwę i przyjemny owocowy zapach, w którym przeważa aromat słodkiego granatu z ciepłą nuta maska Shea. Całość idealnie się dopełnia i sprawia, że aplikacja kremu to czysta przyjemność. Krem dość szybko się wchłania, pozostawia przyjemną, aksamitną warstewkę ochronna. Sprawdza się świetnie w okresie jesiennym i zimowym kiedy nasza skóra jest narażona bardziej już kiedykolwiek na przesuszenie i wysuszenie biorąc pod uwagę klimatyzowane pomieszczenia, mróz i wiatr na zewnątrz. Krem zapobiega pogorszeniu stanu skóry w tym okresie. Bardzo dobrze nawilża, odżywia i wygładza skórę. Przy regularnym stosowaniu sprawia, że staje się ona promienna i pełna blasku. Krem idealnie sprawdza się i spełnia moje potrzeby. Jest wydajny i starcza na bardzo długo. Stosowałam go w sytuacjach awaryjnych kiedy potrzebowałam intensywnego nawilżenia i odżywienia. W takim układzie wystarczył mi na kilka miesięcy (w sumie odkąd go otworzyłam na 2 miesiące, z tym że nie używałam go codziennie, na dzień stosowałam aqua-krem tej samej marki). Krem z pewnością jest warty uwagi. Minusem jest jedynie to, że kosmetyk ten można zakupić głównie tylko w sieci Plusy Przyjemną nietypowa konsystencja Szybko się wchłania Miły zapach Nawilża, wygładza, odżywia Praktyczne opakowanie Wydajność Cena
  • 15 lipca 2021 o 12:07
    Bazowe odżywienie na co dzień
    To już mój drugi krem do twarzy z Fitokometik, pierwsza przygoda była z wersją truskawkowo-różaną. Nie są to jakieś kremy do zadań specjalnych i nie uratują zniszczonej cery, ale przez swoje kompaktowe opakowanie i dość dużą uniwersalność stosowania świetnie nadają się na podróż, gdy chcemy ograniczyć ilość zabieranego bagażu. Krem ma jasny kolor, delikatny zapach i konsystencję o średniej gęstości, zarówno opakowanie, jak i sama zawartość przypomina troszkę glicerynowe kremy do rąk. Skład jest bogaty, głównie emolientowy, więc krem powinien głównie natłuszczać skórę i tworzyć warstwę ochronną - jak najbardziej robi to, ale jednocześnie nie pozostawia nieprzyjemnego tłustego filmu na twarzy, poza tym dobrze komponuje się z innymi kosmetykami lub z kolorówką. Nie wpływa na świecenie się twarzy w ciągu dnia. Używałam go zarówno rano, jak i wieczorem (obecnie częściej rano) i w obu wersjach sprawdza się dobrze. Nie jest to mój wymarzony krem przynoszący nie wiadomo jakie efekty, ale jak za cenę (mniej niż 5 zł), przy bezpiecznym składzie naprawdę nie mam serca oczekiwać więcej. :) W mojej ocenie ta wersja sprawdzi się dla osób z cerą suchą (ale nie jakoś dramatycznie), a najlepiej normalną. Taki codzienny, bezpieczny krem. Być może hasło "intensywne odżywienie" jest trochę na wyrost, ale takie bazowe - jak najbardziej. :) Używam go od ponad miesiąca codziennie lub dwa razy dziennie i mam dalej połowę tubki, więc wydajność bardzo dobra. Dostępny głównie w drogeriach internetowych i na allegro.
    Zalety:
    • satysfakcjonująca, codzienna pielęgnacja cery
    • dobry, naturalny skład
    • dobrze współgra z makijażem lub innymi kosmetykami pielęgnacyjnymi
    • nadaje się zarówno na rano, jak i na wieczór
    • kompaktowe opakowanie dobre do podróży
  • 11 listopada 2020 o 9:58
    Średniak
    Krem jest nieco gorszy niż jego poprzednicy których testowałam. Nawilża słabiej, co jest mało satysfakcjonujące, ale sprawdzi się do kremowania się podczas dnia, gdy ktoś czuje taką potrzebę. Wchłania się bardzo szybko, nie jest tłusciochem, nie pozostawia nieprzyjemnej warstwy. Nie zapycha, nie podrażnia. Zapach nie przypadł mi zbyt do gustu, ale nie jest jakiś okropny. Wyczuwam w nim jakąś dziwną nutę zapachową przez co niezbyt go lubię.
  • 3 listopada 2020 o 7:15
    Faworyt.
    Długo szukałam kremu, który nie będzie pozostawiał wyczuwalnej warstwy na skórze, nie uczulał i nie powodował zaskórników. Ten krem posiada te cechy i w dodatku jest tani. Zapach bardzo przyjemny, konsystencja idealna. Polecam każdemu, kto nie szuka dogłębnego nawilżenia, bo w tej kwestii się nie sprawdzi.
    Zalety:
    • błyskawicznie się wchłania, nie pozostawia żadnej wyczuwalnej warstwy
    • skóra jest odżywiona, uspokojona, wyrównany koloryt (po zastosowaniu na noc)
    • znacznie zmniejszył występowanie zaskórników i pryszczy oraz przetłuszczanie strefy T
    • bardzo ładnie pachnie, nienachalnie
    • nie uczula!
    • idealny pod makijaż
    • super poręczne opakowanie (można wycisnąć krem do ostatniej kropli)
    • dobry skład i niska cena
    Wady:
    • ja zauważyłam tylko jedną, mianowicie nawilżanie nie jest mocną stroną tego produktu i trzeba czasem dodatkowo użyć jakiś kosmetyk nawilżający.
    Milaya
    2 listopada 2020 o 12:08
    Najlepszy
    Jestem fanką rosyjskich kosmetyków i ten produkt znalazłam przez przypadek w sklepie internetowym. Skład jest bardzo dobry, cena była również niska, więc stwierdziłam, że go wypróbuję. Produkt zapakowany jest w pudełko, z wycięciem na krem ma jakby takie okienko, dostajemy również ulotkę z innymi kremami tej marki. Krem ma lekką konsystencję, jasno beżowy kolor i delikatny zapach. Szata graficzna jest również ładna. Krem bardzo szybko się wchłania, zostawiając cerę cudownie nawilżoną, jest bardzo dobrą bazą pod makijaż. Krem mnie nie zapchał. Jedynym minusem jest wydajność, ale cena rekompensuje mi to.
    Zalety:
    • skład
    • działanie
    • nadaje się pod makijaż
    • nie zapycha
    • mocno nawilża