Kupiłam ją gdy się skończyła mi się moja ulubiona pianka i nie było jej akurat w sklepie, a potrzebowałam czegoś na już. Mam cerę mieszaną, trądzikową, wrażliwą i skłonną do ostrych przesuszeń, które zmieniają się w stany zapalne a opis i skład tej pianki soraya mnie skusił. Skład jest bardzo fajnie skomponowany i bardzo bezpieczny, znajdziemy w nim delikatne detergenty (substancje myjące), które nam nie podrażniają buzi, delikatne kwasy, które pozytywnie działają na skórę trądzikową i przetłuszczającą się, substancje łagodzące takie alantoina i pantenol, które też przyśpieszają regenerację i gojenie stanów zapalnyc oraz trochę ekstraktów o różnym działaniu m.in. nawilżającym, rozjaśniającym, odżywczym.
Konsystencja jest luźna, lekka, bardzo przyjemna i delikatna. Ma delikatny, przyjemny zapach. Do umycia buzi wystarczy pompka, więc jest bardzo wydajna. Ja używam jej wieczorem po demakijażu, do czego świetnie się sprawdza, usuwa jego resztki i inne zanieczyszczenia oraz rano, aby usunąć pozostałości pielęgnacji i tego co mi się do niej przykleiło w nocy. Cera po użyciu jest bardzo gładka, czuć, że jest oczyszczona, bardzo fajnie działa też na zmainy skórne, ładnie je wyłagadza i przyśpiesza gojenie a także normalizuje, co jest zauważalne przy regularnym używaniu. Czasem, gdy miałam bardziej przsuszuszona buzię, po jej użyciu czułam delikatne ściągnięcie, które po zastasowaniu toniku znikało, ale pianka sama w sobie nie spowodowała u mnie przesuszenia ani mnie w żaden sposób nie podrażniła ani nie uczuliła.
Opakowanie jest bardzo klasyczne , ma prosty design i jest po prostu wygodne, co moim zdaniem jest dużym plusem. Cena bardzo atrakcyjna i wysoka dostepność. Ogólnie polecam z całego serduszka! <3
PS. Ze względu na zawartość kwasów zalecam unikania kontaktu z oczami i stosowanie filtrów przeciwsłonecznych w dzień ;)
A i kwasy na początku mogą zadziałać tak, że skóra zacznie się oczyszczać i nas wysypie, ja już miałam kontakt z kwasami, również mocniejszymi kosmetologicznymi i taki efekt właśnie wystąpił na początku mojej przygody, ale gdy już moja skóra doszła do siebie, żaden produkt z jakimkolwiek kwasem mnie już puźniej nie wysypywał, więc warto cierpliwie czekać, gwarantuje, że efekty są super!
I jeśli stosujecie inne kwasy, jesteście po peelingu chemicznym (kwasowym) lub innym zabiegu upewnijcie się czy możecie stosować delikatne kwasy (które są zawarte w produkcie) lub też jakiekolwiek kwasy
Niektórych kwasów nie powinno się łaczyć ze sobą i innymi składnikami np. witaminą C, czasem zależy to od stężeń czasm jest całkowicie niezalecane, więc zwróćcie na to uwagę ;)
Zalety:
- Fajny skład
- Dlelikatna, lekka, luźna konsystencja
- Przyjemny, delikatny zapach
- Jest wydajna
- Dobrze, ale delikatnie oczyszcza i wygładza buzię
- Działa świetnie na cerę trądzikową, łagodzi i przyśpiesza gojenie stanów zapalnych
- Normalizuje skorę
- Nie podrażniła ani nie uczuliła mnie
- Ma wygodne, klasyczne opakowanie
- Atrakcyjną cenę i szeroką dostępność
Wady:
- Trzeba pamiętać o ochronie przeciwsłonecznej w dzień, szczególnie latem mimo, że kwasy są tu delikatne (ale to może nam wyjść na plus, bo nauczymy się dobrego nawyku) :D