Pianki do mycia twarzy

Soraya Care Control, Oczyszczająca pianka do mycia twarzy

• 17 października 2021 o 23:01
    Bardzo fajna
    Tak uwielbiam pianki, ta bardzo dobrze oczyszcza mi twarz. Ładnie matowi tylko zbiegiem czasu irytował mnie zapach.. Chyba moja twarz potrzebuje czegoś co zostaje na twarzy buły dawać uczucie miękkości, tu przy zmatowieniu miałam wrażenie ze moja skora jest strasznie sucha
    Zalety:
    • Pianka, daje uczucie dobrze wyczyszczonej twarzy i świeżość
  • 26 września 2020 o 19:22
    Fajna
    Fajna delikatna pianka, dobrze oczyszcza. Tania, dostępna stacjonarnie i co najważniejsze bardzo wydajna. Jedyny minus to opakowanie, zdarzało się że się trochę wylała w kosmetyczce podczas podróży.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Wydajność (starczyła na ponad 6 miesięcy)
    • Skład
  • 20 lipca 2020 o 16:37
    Bardzo delikatna i skuteczna
    Kupiłam ją gdy się skończyła mi się moja ulubiona pianka i nie było jej akurat w sklepie, a potrzebowałam czegoś na już. Mam cerę mieszaną, trądzikową, wrażliwą i skłonną do ostrych przesuszeń, które zmieniają się w stany zapalne a opis i skład tej pianki soraya mnie skusił. Skład jest bardzo fajnie skomponowany i bardzo bezpieczny, znajdziemy w nim delikatne detergenty (substancje myjące), które nam nie podrażniają buzi, delikatne kwasy, które pozytywnie działają na skórę trądzikową i przetłuszczającą się, substancje łagodzące takie alantoina i pantenol, które też przyśpieszają regenerację i gojenie stanów zapalnyc oraz trochę ekstraktów o różnym działaniu m.in. nawilżającym, rozjaśniającym, odżywczym. Konsystencja jest luźna, lekka, bardzo przyjemna i delikatna. Ma delikatny, przyjemny zapach. Do umycia buzi wystarczy pompka, więc jest bardzo wydajna. Ja używam jej wieczorem po demakijażu, do czego świetnie się sprawdza, usuwa jego resztki i inne zanieczyszczenia oraz rano, aby usunąć pozostałości pielęgnacji i tego co mi się do niej przykleiło w nocy. Cera po użyciu jest bardzo gładka, czuć, że jest oczyszczona, bardzo fajnie działa też na zmainy skórne, ładnie je wyłagadza i przyśpiesza gojenie a także normalizuje, co jest zauważalne przy regularnym używaniu. Czasem, gdy miałam bardziej przsuszuszona buzię, po jej użyciu czułam delikatne ściągnięcie, które po zastasowaniu toniku znikało, ale pianka sama w sobie nie spowodowała u mnie przesuszenia ani mnie w żaden sposób nie podrażniła ani nie uczuliła. Opakowanie jest bardzo klasyczne , ma prosty design i jest po prostu wygodne, co moim zdaniem jest dużym plusem. Cena bardzo atrakcyjna i wysoka dostepność. Ogólnie polecam z całego serduszka! <3 PS. Ze względu na zawartość kwasów zalecam unikania kontaktu z oczami i stosowanie filtrów przeciwsłonecznych w dzień ;) A i kwasy na początku mogą zadziałać tak, że skóra zacznie się oczyszczać i nas wysypie, ja już miałam kontakt z kwasami, również mocniejszymi kosmetologicznymi i taki efekt właśnie wystąpił na początku mojej przygody, ale gdy już moja skóra doszła do siebie, żaden produkt z jakimkolwiek kwasem mnie już puźniej nie wysypywał, więc warto cierpliwie czekać, gwarantuje, że efekty są super! I jeśli stosujecie inne kwasy, jesteście po peelingu chemicznym (kwasowym) lub innym zabiegu upewnijcie się czy możecie stosować delikatne kwasy (które są zawarte w produkcie) lub też jakiekolwiek kwasy Niektórych kwasów nie powinno się łaczyć ze sobą i innymi składnikami np. witaminą C, czasem zależy to od stężeń czasm jest całkowicie niezalecane, więc zwróćcie na to uwagę ;)
    Zalety:
    • Fajny skład
    • Dlelikatna, lekka, luźna konsystencja
    • Przyjemny, delikatny zapach
    • Jest wydajna
    • Dobrze, ale delikatnie oczyszcza i wygładza buzię
    • Działa świetnie na cerę trądzikową, łagodzi i przyśpiesza gojenie stanów zapalnych
    • Normalizuje skorę
    • Nie podrażniła ani nie uczuliła mnie
    • Ma wygodne, klasyczne opakowanie
    • Atrakcyjną cenę i szeroką dostępność
    Wady:
    • Trzeba pamiętać o ochronie przeciwsłonecznej w dzień, szczególnie latem mimo, że kwasy są tu delikatne (ale to może nam wyjść na plus, bo nauczymy się dobrego nawyku) :D
    Sasma
    14 kwietnia 2020 o 17:21
    Pianka Soraya Care Control - ideał
    Po odkryciu pianki na wizażu, stosowałam ją regularnie przez ponad rok, zanim na dobre zniknęła ze sklepów kilka miesięcy temu, do dziś nie wiem dlaczego. Na jej miejsce wprowadzono inną, o gorszym działaniu ale bardziej naturalnym składzie, która nie sprawdza się tak dobrze jak ta. Wygodna i poręczna butelka z pompką dozuje odpowiednią ilość pianki, wizualnie opakowanie ładne i proste, zapach mi odpowiada, ciężko sprecyzować do czego jest podobny, ale nie pachnie chemicznie. Bardzo wydajna, mi stosując 2 razy dziennie wystarcza na miesiąc spokojnie. Działanie ma świetne - cerę mam mieszaną ze strefami w których jest przesuszona (nos, oczy, usta), do tego co jakiś czas atakują mnie niedoskonałości pozostałe po niemałym trądziku. Ta pianka ratowała moją cerę, bo prócz świetnego odświeżania, oczyszczania (zmywałam nią również makijaż i spisywała się super), rozjaśniania zszarzałej cery, działała świetnie na wypryski i nie przesuszała mi skóry! Cena (ok. 20zł w Hebe) była do przełknięcia, kupowałam na częstych promocjach za 10-13zł. Bardzo żałuję, że już nie widzę jej na półkach sklepowych :( była moim zdecydowanym, top nr 1 wśród środków do oczyszczania do twarzy.
    Zalety:
    • działanie: odświeża, oczyszcza super (nawet z makijażu), idealna przy wypryskach na buzi (zapobiega powstawaniu, przyspiesza ich znikanie, nie zapycha porów)
    • zmniejsza błyszczenie się skóry
    • nie wysusza
    • cena na promocji w Hebe (10-13zł)
    • super wydajna
    • estetyczne, poręczne i wygodne opakowanie
    • ładny, delikatny zapach
    • niezły skład i jakość
    Wady:
    • cena bez promocji (20zł Hebe), ale jakość produktu może to wynagrodzić ;)
    asiouke
    28 marca 2020 o 13:38
    Fajne do korzystania na codzień
    Bardzo lubię tą piankę, pompka jest bardzo wydajna w dozowaniu produktu. Pianka bardzo fajnie odświeża i jest super do przemywania rano i wieczorem. Niestety nie mogę znaleźć jej już w żadnej drogerii z niewiadomych przyczyn.
    Zalety:
    • pompka dozująca
    • lekkość
    Wady:
    • brak od jakiegoś czasu dostępności w drogerii