Pianki do mycia twarzy

Avon Nutra Effects, Fluffy Foam Cleanser Odświeżająca pianka do oczyszczania twarzy

• 18 czerwca 2024 o 22:44
    Lubię ją
    Bardzo lubię kosmetyki do oczyszczania twarzy w formie pianki. Mam wrażenie, że taka konsystencja pozwala bardzo łatwo zaaplikować produkt na twarz i dokładnie, ale delikatnie pozbyć się zanieczyszczeń. I tak jest z pianką Nutra Effects marki Avon. Zamówiłam ją z ciekawości przy okazji jakiejś promocji, licząc się z tym, że może się nie sprawdzić, bo mam skórę wrażliwą i sporo kosmetyków do pielęgnacji, pomimo deklaracji producentów, mocno ją podrażnia. Tutaj takiego problemu nie ma. Pianka jest zamknięta w buteleczce z wygodną pompką. Jedna doza wystarcza spokojnie na umycie całej twarzy. Pianka jest puszysta i delikatna. Nie powoduje ściągnięcia, jak to czasem bywa przy produktach oczyszczających. Dodatkowo nie szczypie w oczy. Używam jej po demakijażu z wykorzystaniem olejku do zmycia jego resztek i oczyszczenia skóry. I w tym przypadku świetnie się sprawdza. Daje uczucie odświeżenia i miękkości skóry po oczyszczaniu. Myślę, że zostanie ze mną na dłużej, bo jest też bardzo wydajna.
    Zalety:
    • delikatność
    • dokładne oczyszczanie bez podrażnień
  • 19 maja 2024 o 22:07
    Nie kupię ponownie, znam lepsze.
    Zamówiłam ją w ciemno wraz z inną pianką. Na szczęście tu obyło się bez składowej wpadki w postaci sls/sles, którego unikam w kosmetykach do mycia twarzy, bo takie są dla mnie zwyczajnie za mocne. Moja cera: tłusta, z tendencją do niedoskonałości. W czasie stosowania kosmetyku była w średnim stanie. Pianka, pomimo braku sls-ów, zachowywała się dokładnie tak samo jak jej poprzedniczka z planet spa. Czyli na początku użytkowania przesuszyła mi twarz i spowodowała pogorszenie stanu cery. Zrobiłam sobie od niej kilkutygodniową przerwę, a gdy wróciłam do użytkowania, to już nic złego się nie działo. Pianka była trochę bardziej zbita niż poprzednia, ale i tak potrzebowałam 2 doz na umycie twarzy. Fajnie się rozprowadzała i łatwo spłukiwała, nie znikała nadmiernie w trakcie masażu. Dobrze oczyszczała. Niezbyt podobał mi się jej zapach, apteczno-chemiczny, charakterystyczny dla całej serii. Nie zostawał później na skórze. Opakowanie ok, pod światło dobrze widać ile płynu zostało w butelce. Pompka działała bez zarzutu do samego końca. Podsumowując, pianka niczym specjalnym się nie wyróżniła. Była zupełnie przeciętna w swojej kategorii, nawet nie wliczając w to początkowego podrażnienia i mało atrakcyjnego zapachu.
    Tronina
    11 kwietnia 2023 o 17:21
    Super
    Bardzo dobry produkt. Jak na Avon - fajny skład, bez SLS. Dobrze się pieni, jest niezwykle wydajna i ma poręczne, wygodne opakowanie. Pachnie delikatnie i co najważniejsze - nie wysusza. Na pewno kupię ponownie
  • 31 lipca 2022 o 22:07
    Pierwszy z tej firmy, który mi się sprawdził
    Bardzo polubiłam pianki do twarzy. Mam skórę skłonną do trądziku. Pianka lekko wysusza skórę, ale to dlatego, że ma kwas salicylowy, który pomaga wyleczyć zaskórniki oraz kwas cytrynowy, który złuszcza skórę. Przekonałam się, że składniki aktywne, które są po zapachu wcale nie muszą nie działać. W tym przypadku działają i to jak. Odświeża, koi i naprawdę złuszcza skórę. Wielki plus dla ekstraktów z ryżu, kurkumy i pszenicy oraz próbę naturalnego składu. Mam również wrażenie, że pomaga odstresować skórę. Moim zdaniem najwięcej, dzięki tej piance zyskają skóry tłuste i trądzikowe, które trzeba regularnie złuszczać i nawilżać. Nie sprawdzałam jak zmywa makijaż, ale nawet jak słabo to dla mnie ma najmniejsze znaczenie. Pierwszy kosmetyk z Avon, który przypadł mi do gustu.
    Zalety:
    • odświeża
    • nawilża
    • koi
    • pomaga
    • odstresowuje skórę
    • złuszcza skórę
    • ekstrakty z ryżu, kurkumy i pszenicy w składzie
    • w miarę naturalny skład
    • ciekawa konsystencja
    Wady:
  • 3 lipca 2022 o 11:16
    Trochę wysusza
    Pianka w plastikowym opakowaniu z pompką. Zapach trochę dziwny - chemiczny. Dobrze oczyszcza, ale wysuszała mi skórę. W ciągu dnia stawała się tłusta. Kosmetyk dosyć wydajny. Matuje skórę na jakiś czas. Nie uczuliła jej. Lubiłam używać jej do odświeżenia skóry w ciągu dnia.