Podkłady

Alverde Color & Care, Mix Your Make - up Rozjaśniacz podkładu

4 na 51 opinię

• 1 września 2018 o 0:05
    Nie-wiadomo-co
    Mam go od dawna i próbowałam go używać na różne sposoby. Posiadam rozjaśniającą wersję, chciałam wyrównać koloryt na twarzy w miejscach, gdzie skóra za mocno się przebarwia i po lecie niestety schodzi mi nierówno opalenizna. Opcje zastosowania podaję poniżej: * najlepiej stosować jako bazę wyrównującą koloryt pod podkład, lub korektor-w miejscach gdzie potrzeba, gdyż pomieszanie produktu z podkładem/korektorem niewiele wnosi- ten rozjaśniacz jest do tego celu za słabo napigmentowany *nałożony bezpośrednio na skórę właśnie jako baza szybko zastyga i tworzy bardzo cienką niewyczuwalną warstwę- nie da się tego opisać, po prostu wtapia się w skórę i owo miejsce bardzo rozjaśnia *ja stosuję czasem samodzielnie pod oczy, ale tylko zimą, bo przy nieopalonej cerze nawet pasuje, ale oczywiście nie zakryje kompletnie cieni *używam nawet do lekkiego konturowania, np. gdy chcę mieć bledsze policzki (też pod puder albo podkład) Bardzo pomocny jak dla mnie produkt. Nie używam go często, tylko w razie potrzeby i ziemistej niewyspanej cery, Ale mimo to, nie obyła bym się bez niego, bo na niektóre miejsca na twarzy nawet gdy nałoży się podkład, koloryt skóry przebija od spodu (chyba że stosujecie mocno kryjący podkład), a dzięki temu produktowi mam taki koloryt, jaki chcę i tam gdzie chcę:D
    Zalety:
    • lekkość, niewyczuwalność (należy nakładać mało, a warstwami, a nie grubo i duzo naraz)
    • pomaga wyrównać koloryt
    • trwały, po prostu wtapia się, i zachowuje się jak własna skóra, na przykład nie ma szans, żeby przetrzeć palcem i mieć produkt na palcu, gdy już jest zastgnięty.
    • pod podkład super jako baza w problematycznych miejscach na twarzy
    • nie wysusza ani nie nawilża, jest naturalny jak to alverde
    Wady:
    • raczej nic w podkładzie nie rozjaśni/przyciemni bo jest za słabo napigmentowany, powiedziałabym że wręcz żelowy, chyba że ma to być baaardzo subtelne rozjaśnienie
    • trzeba dość wprawnie rozklepać na skórze jeśli stosujemy bezpośrednio, bo szybko zastyga, ale nie wiem do końca czy to właściwie wada:)