Maski do włosów

Pettenon Cosmetici Serical, Maska Frutta Krem pielęgnacyjny do włosów z wyciągiem z owoców

• 31 marca 2020 o 17:17
    Super efekty
    Lubię testować nowe maski. Podążając za pozytywnymi wypowiedziami na temat tej kupiłam ją i...nie zawiodłam się. Maska pachnie delikatnie, nieco "fryzjersko", ma delikatny różowy/pomarańczowy kolor, a jej działanie jest super. Włosy po jej użyciu są miękkie i lśniące. Nie puszą się na końcach i o wiele łatwiej poddają się modelowaniu i układaniu. Jest bardzo wydajna, a opakowanie ma dużą pojemność więc wystarcza na bardzo długo. Dodatkowo cena ok. 11 zł. za taką maskę jest bardzo atrakcyjna. Maska działa na moje włosy świetnie, ich kondycja dzięki niej jest o niebo lepsza niż przed jej używaniem. Godny wypróbowania produkt, myślę że wiele osób będzie zadowolonych.
    Zalety:
    • pojemność
    • działanie
    Drogeria Natura
  • 19 maja 2016 o 20:58
    całkiem dobra
    Bardzo lubię ta maski, ta też mnie nie zawiodła. Mam zamiar przetestować wszystkie, które są dostępne. Tą wyróżnia wyjątkowo trwały zapach. Po użyciu maski włosy pachną bardzo intensywnie. Jest tania i wydajna, robi co ma robić, włosy są zdecydowanie bardziej gładkie, łatwo się rozczesują i do tego lśnią.
  • 21 czerwca 2014 o 16:34
    miękkie włosy, piekny zapach
    Bardzo lubię tą maskę, dokładnie, maskę a nie odżywkę. Jeśli potrzyma się ją na włosach krócej niż 5 minut efekt będzie (według mnie) niezauważalny/ słaby, natomiast jeśli nałożymy ją na połowę długości włosa, owiniemi folią i ręcznikiem- działanie jast calkiem dobre :) Nie mam zbyt zniszczonych ani suchych włosów więc jest dla mnie wystarczająca. Plusy: +włosy są bardzo gładkie i przyjemne +nie są obciążone, oklapłe +bardzo łatwo się je rozczesuje +piękny zapach, który utrzymuje się na włosach na jakiś czas Maska ta nie jest jakoś super nawilżająca ale producent nie obiecuje nam efektu wow. Maska ma poprostu sprawić by włosy stały się miękkie i łatwe w układaniu i to właśnie się sprawdza :) Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 26 stycznia 2014 o 19:29
    Może do mycia odżywką się nadaje
    Jestem posiadaczką włosów o mieszanej porowatości (gładkie przy uszach, średnio porowate na większej części ,najsuchsze końcówki). Produktu używałam regularnie, czasami też jeszcze dodatkowo przed myciem do metody OMO. Kupiłam go na allegro i za 1L zapłaciłam tylko 7.50 zł. Produkt jest średnio gęsty. Ma ładny, różowy kolor, a jeszcze ładniejszy zapach. Ułatwia rozczesywanie włosów. Nie wiem jak jest z jego wydajnością, bo ja coraz szybciej zużywam maski i odzywki do włosów. Ale zauważyłam, że produkty w pudełeczku ubywają po prostu szybciej, bo więcej się ich nabiera. Szkoda, że maska nie nawilża odpowiednio. Jej działanie jest trochę poniżej przeciętnego, takie na 3 gwiazdki. Dlatego nie kupię jej ponownie. To już moja czwarta maska Kallosa i najbardziej sprawdziła u mnie się: 1. maska miodowa 2. Placenta 3. Fruta 4. Carota Serial (na ostatnim, bo zaszkodziła moim włosom, choć wg stopnia nawilżenia powinna być na 2 miejscu) Plusy: - kolor - zapach - nie obciąża - ułatwia rozczesywanie Minusy: - kiepsko nawilża Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno zużyte do końca
  • 2 czerwca 2013 o 13:35
    Zwyczajna odżywka dla włosów normalnych
    Kupiłam tę odżywkę zachwycona jej zapachem, gdyż skład ma raczej marny;) Moje włosy, srednioporowate, farbowane, na całej długości są w bardzo podobnym stanie. Nie są zniszczone czy wymagające intensywnej, częstej regeneracji, dlatego czasem kuszę się na odżywki do włosów normalnych, ze składem bardzo przeciętnym. W opiniach często odnoszę się do tego, co napisał producent- do jakich włosów jest polecana, co można osiągnąć. To oczywiste, że odżywka/maska do włosów normalnych nie zregeneruje, nie nawilży jakoś wybitnie, ponieważ tego typu włosy nie potrzebują intensywnej pielęgnacji. +odżywka pomaga wygładzić włosy +dobrze się po niej rozczesują +są bardziej miękkie, przyjemne w dotyku (odżywka w składzie ma silikony) +pachnie cukierkowo, nie owocowo, ale zapach bardzo przypadł mi do gustu +cena Nie daje natomiast efektu "wow". Jest po prostu przyzwoita, przeciętna, nieszkodząca. Ot dobra raz za czas :) Używam tego produktu od: dwóch miesięcy, ok. 10 użyć Ilość zużytych opakowań: jedno 250 ml