Wody perfumowane damskie

Allvernum Grasse Collection Coffee & Amber EDP

Allverne Coffee Amber Woda Perfumowana 50ml
Allvernum Coffee & Amber

Nasi użytkownicy zostawili 20 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Lothris
    9 września 2024 o 18:13
    Zaskakująco miłe combo jakości i ceny.
    Całkiem do niedawna, była to moja ulubiona codzienna woda perfumowana, gdy żal mi było używać "bez okazji" tych z wyższej półki ;) Kocham bursztyn, więc to głównie dzięki niemu zainteresował mnie zapach. Szata graficzna też zrobiła swoje, bardzo mi się spodobał ten minimalizm i nawiązanie do takiej "romantycznej, eleganckiej natury" jak z encyklopedii. Wszystkie akordy wymienione w opisie się tutaj pojawiają, według mnie jedynie różnią się występowaniem w innych fazach. Allvernum Coffee & Amber to zdecydowanie słodkie nuty, gdzie główny prym w środkowej fazie rzeczywiście wiedzie kawa z ciepłem bursztynu i słodkością gruszki skąpanej w wanilii, która wszystko spaja. W początkowe fazie zapach oddaje jeszcze kwiatowe subtelności jaśminu i bardzo ulotną, delikatniutką gorzkość neroli. Koniec niezwykle przyjemny, przyskórny spokojny, czuć paczulę i wanilię. Dla kogo? Oczywiście dla fanów słodkich, ciepłych zapachów tj. wanilia, bursztyn i gruszka. Raczej nie dla nastolatek, a kobiet 25+. Zapach jest spokojny i pozbawiony fajerwerków - co nie znaczy zły. Po prostu bardzo młodą osobę może zgasić. Nosząc ten zapach uspokajał mnie i dodawał zmysłowej nutki. Trwałość: zadziwiająca jak na cenę 40zł! Dodatkowo nie wyczuwa się w tej wodzie "taniej bazy", takiej specyficznej cierpkości dla niektórych zapachów niekoniecznie markowych. Zapach trzyma się przy skórze do 6-7 godzin pozostając ciągle w przyjemnych, nieagresywnych nutach. Flakon minimalistyczny, ale i całkiem w tym minimalizmie elegancki. Poręczny, można schować do torebki. Trochę mi się znudził, ale na pewno po przerwie do niego wrócę. Użyłam około 3 flakoników.
    Zalety:
    • Zapach słodki ale nie płaski
  • 1 stycznia 2023 o 13:13
    Świetny zapach na chłody
    Baaardzo dobry zapach, polskiej marki, wegański, dobry cenowo, stanowiący świetną alternatywę dla droższych (niekoniecznie lepszych i trwalszych ) wypustów. Buteleczka urocza w swej prostocie, na opakowaniu kartonowym spis nut zapachowych - to dodatkowy atut tej wody. Sam zapach zdecydowanie na chłodniejsze dni - wtedy pięknie otula i towarzyszy. Zapach ambrowo - kawowy ze słodkimi niuansami, niezwykle przyjemny i komfortowy w noszeniu. Kolor płynu bursztynowy. W moje buteleczce powoli widać dno i nie wiem, czy kupię je ponownie, ale to tylko ze względu na to, że na zużycie czekają kolejne flakony. Myślę, że cała seria zasługuje na uwagę, bo to naprawdę dobre zapachy.
  • 6 lipca 2022 o 20:41
    Słodkość, słodkość
    Te perfumy mimo swej niskiej ceny są bardzo aromatyczne, pachną dość ,,drogo" i faktycznie przypominają swoimi nutami słynne Black Opium. Duży plus także za to, że są nietestowane na zwierzętach. Wygląd flakonu i opakowania są bardzo estetyczne.
  • 14 grudnia 2021 o 14:34
    Alternatywa dla Black Opium!
    Jestem perfumomaniaczka, przerobiłam sporo oryginalnych i odpowiedników różnych perfum i uważam, że ten jest najlepszą alternatywą dla Black Opium. Perfumy kupiłam zupełnie przez przypadek, będąc w Hebe. Wówczas zaskoczyło mnie podobieństwo do Black Opium. Perfumy były akurat w promocji za niecałe 30 zł. Co tu dużo pisać - tak jak jedna z recenzentek napisała jest to budżetowa wersja Black Opium. Pachną pięknie, dla mnie to taki zapach akurat na okres jesienno-zimowy i używam go tylko wtedy. Jest ciepły, otulający, kremowy. Do tego długo się utrzymuje. Za tę cenę i jakość naprawdę warto go wypróbować. Dodam, że swój flakon mam już kilka lat, bo używam go zamiennie tylko w okresie jesienno-zimowym i z samym zapachem nic sie nie dzieje. Ani nie wywietrzal ani w zaden sposob się nie zmienil.
    Zalety:
    • cena, trwałość, kompozycja zapachowa
  • 6 listopada 2021 o 7:58
    Allvernum kawa i ambra
    Są świetne! Polski produkt w bardzo dobrej cenie. Ciepły, otulający zapach na jesienno-zimowe dni, pięknie rozwija się w ciągu dnia. Na pewno trzeba lubić takie zapachy, bo nie jest dla każdego. Czuć kawę, wanilię i ambrę, słodko-korzenny zapach. Uwielbiam na zmianę z Iris i pachula.
    Zalety:
    • Łatwo dostępne
    • Przystępna cena w dobrej jakości
    • Polski produkt
    • Zapach na jesienne i zimowe chłody
    • W ciekawy sposób rozwija się w ciągu dnia
    • Dla tych co lubią dość ciężkie i słodkie zapachy
    • Kobiecy
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie