Dezodoranty i mgiełki do stóp

Oriflame Feet Up Advanced, Friction Protecting Foot Spray Spray przeciw otarciom

• 12 lutego 2023 o 15:16
    Skuteczna miętowa ochrona w industrialnym stylu
    Opakowanie: Zgrabna solidna butelka w metalowym kolorze, dzięki temu daje wrażenie industrialnego, nowoczesnego stylu Wydajność: Wysoka, starcza spokojnie na kilka miesięcy Zapach: Miętowy i świeży, w sam raz do stóp lub butów Działanie: Skutecznie chroni stopy przed nieprzyjemnym zapachem, nie pozostawia żadnej powłoczki na skórze, nie podrażnia, a świeży zapach długo się utrzymuje. Stosuję go również do butów i pantofli, dobrze je odświeża i nie pozostawia śladów. Podsumowanie: Polecam, zdecydowanie pomaga w utrzymaniu higieny stóp i zapewnia długotrwały orzeźwiający zapach. Jest to wersja "Zaawansowana", choć szczerze mówiąc dla mnie jego działanie jest dokładnie takie samo jak innych dezodorantów z serii Feet Up.
    • Działanie
    • Poręczna butelka
    Wady:
  • 15 listopada 2020 o 14:03
    Idealny
    Ogólnie używam tego dezodorantu w pracy. Ze względu na obuwie bhp które muszę nosić. Idealnie chroni moje stopy przed otarciami. Nawilża ale nie wysusza skóry. Zapach jest delikatny i przyjemny. Nie pozostowia białych śladów. Mój mały pomocnik w pracy.
    Zalety:
    • Zpach.
    • Opakowanie.
    • Ochrona.
    monu92
    4 stycznia 2020 o 8:43
    Spełnia swoje zadanie.
    Otarcia na stopach niestety występują u mnie bardzo często. Nie ważne, czy but nowy, czy nie, nierzadko powoduje u mnie otarcia i odciski. Spray spełnia swoje zadanie, dzięki niemu mniej odczuwam obcieranie na stopach. Do tego ma świeży, miły zapach. Wygodne i ładne opakowanie.
    Zalety:
    • jest skuteczny
    • ładnie pachnie
    • odświeża stopy
    • wygodne i fajne opakowanie
    Adashi
    2 listopada 2018 o 12:17
    Tragedia
    O MNIE Mam 30 lat. Moje stopy są zadbane, nie znoszę uczycie suchości na stopach i suchych drapiących skórek. WARUNKI TESTU Sprayu używam systematycznie 1-2 razy dziennie. Preparat nanoszę na oczyszczona skórę stóp. O KOSMETYKU Produkt zakupiłam u konsultantki za około 9,99 zł. Jest to moje pierwsze opakowanie. Opakowanie: W opakowaniu jest 100 ml produktu. Opakowanie jest dość ładne. Na opakowaniu nie ma opisu w języku polskim. Produkt: Produkt jest w sprayu. Łatwo się nakłada i jest dość wydajny (w tym wypadku niestety). Rozpylony produkt nie pozostawia tłustych śladów. Zapach kosmetyku jest okropnie duszący. JAK STOSUJE Rano: po prysznicu spryskuję stopy, przed wyjściem z domu. DZIAŁANIE I EFEKTY Nie zauważyłam żadnego pozytywnego działania. Produkt nie nawilża, bardziej natłuszcza przez co po założeniu butów jest niekomfortowo i niebezpiecznie. Po użyciu sprayu nie zauważyłam działania ochraniającego prze otarciami, wręcz przeciwnie obtarły mnie nawet moje ulubione, wygodne buty. Stopa w butach „ślizgała” się, a obuwie zeskakuje ze stopy. PORÓWNANIE DO INNYCH KOSMETYKÓW Ten produkt to tragedia. Przed otarciami dobrze zabezpiecza np. NIVELAZIONE Zasypka w aerozolu do stóp (https://farmona.pl/produkty/pielegnacja-ciala/nivelazione-do-pielegnacji-stop/skuteczna-ochrona-zasypka-w-aerozolu-do-stop/) i PharmaCF, No36 dezodorant do stóp, odświeżający z talkiem (http://www.no36-kosmetyki.pl/odswiezajacy-dezodorant-do-stop/).
    Wady:
    • Nie działa
    • Powoduje ślizganie stopy w bucie
    • Po rozpyleniu sprayu nie da się oddychać, drapie w gardle jeszcze prze pół dnia.
  • 16 stycznia 2018 o 20:29
    To działa!
    Problem otarć na stopach, to moja zmora. Obcierają mnie praktycznie każde nowe buty, ale też te stare zakładane pierwszy raz w sezonie. Albo mam takie delikatne stopy, albo chodzić nie potrafię. Raczej obstawiam drugą opcję. ;-) Spray rozpyla konkretną mgiełkę, dzięki czemu szybko i łatwo aplikuje się go na stopy. Na skórze tworzy się coś a'la sylikonowa powłoczka. Od razu po spryskaniu stóp ubieram buty i idę w drogę. I przyznam szczerze, że odkąd mam ten produkt, to ani razu nie skończyłam z pozdzieranymi albo obolałymi stopami. A bardzo dużo chodzę na piechote. Film na skórze nie jest nieprzyjemny lub lepiący i nie zbiera wszelkich zanieczyszczeń z ziemii. Spray nie podrażnia. Puszka jest niewielka, więc śmiało można ją wrzucić do torebki, żeby ponowić aplikację w razie potrzeby. Atomizer nie zacina się i nie zapycha. Zapach jest przyjemny, nieduszący i delikatny. Ja płaciłam za spray jakieś kilkanaście złotych, ale wart jest każdych pieniędzy. Mam nadzieję, że Oriflame nie wpadnie na głupi pomysł, żeby wycofać z produkcji to cacko.
    U konsultantki

Zobacz także inne Dezodoranty i mgiełki do stóp