Szczotki do włosów

Tangle Teezer Back - Combing and Voluminising Hairbrush Szczotka do włosów nadająca objętość

hairstore.pl

Design produktu:
    Azuyano
    31 października 2021 o 10:47
    Fajne 2 w 1
    Kupiłam, bo należę do osób, które nie cierpią, jak szczotka ciągnie i wyrywa połowę włosów. Akurat była promka, no to hop do koszyczka. Z racji, że spełnia swoje zadanie, staram się ją zabierać nawet na wakacje czy jakieś wyjazdy, mimo że mam Tangle Teezer Orginal Mini - ale chwilowo nie mam jak jej ocenić, gdyż nie dodano jej do produktów na wizazu. Na początku się bałam, że będę miała odczucie, że ciągnie jak grzebień, ale na szczęście tak nie było. Po rozczesaniu mam wrażenie, że zwiększyła się ich objętość.
    Zalety:
    • kolorystyka
    • rozczesywanie (wspomagam się co prawda odżywką w sprayu)
    • dostępność (zakupiona w Rossmanie)
    • łatwe mycie szczotki
    • jakość (mam jakiś rok i wygląda jak nowa)
    • kształt
    • zwiększona objętość włosów
    Wady:
    • wielkość (na szybki wypad zajmuje trochę miejsca)
    • cena (bez promocji troszkę kosztuje)
  • 22 lipca 2021 o 21:57
    tapir
    Tradycyjne szczotki TT już dawno wylądowały w koszu na śmieci zastąpione zwykłymi puddle brush. Jednak jeśli chodzi o ten grzebień to jest on zdecydowanie warty uwagi. Wad nie widzę, jest według mnie dużo lepszy od tych cienkich grzebyków ze szpikulcem do tapirowania. -ładnie wykonana -nadaje włosom objętość -wygodny szpikulec -dobrze rozczesuje -nie wyrywa włosów
  • 2 maja 2021 o 14:48
    Przydatny drobiazg
    Bardzo ułatwia układanie wszelkiego rodzaju fryzur z długich włosów - oczywiście ze względu na spiczastą końcówkę, którą szybko i dokładnie można oddzielać poszczególne pasma lub dodawać objętości zaplecionym włosom. „Ząbki” grzebyko-szczotki (bo jak to inaczej nazwać?) są dosyć miękkie i elastyczne, nie uszkadzają włosów i nie drapią skóry. Duży plus! Trwałość - świetna, używam od dwóch lat i wciąż wygląda jak nowa.
  • 10 marca 2021 o 12:16
    I LIKE IT!
    Moje włosy (zdrowe -w ocenie Trychologa) : cienkie, oklapnięte . Rozczesanie na mokro graniczy z cudem, rozczesanie na sucho (bez odżywki w pantene w spray'u) graniczy z cudem. Bez zabiegów chemicznych moje włosy to koszmar. Z polecenia Trychologa kupiłam to cudeńko. Ta szczotka jest dla mnie zbawieniem bo już nie stosuję chemii !! Bez problemu rozczesuję włosy na mokro i na sucho. Włosy są zadbane, uniesione, przyjemne w dotyku. Za każdym razem zastanawiam się, jak to w ogóle możliwe! Oszczędzam pieniądze, dzięki temu że nie wydaję na odżywki w spray'u.
    Zalety:
    • łatwe rozczesywanie
    • uniesione włosy
    • wygodna rączka
    Wady:
    • brak jak dla mnie
  • 6 lutego 2021 o 0:34
    Poprawna szczotka do włosów
    Tangle Teezer w tej wersji używam od ponad dwóch lat. Czasami mam wrażenie, że bardziej lubię tę wersję od tej pierwotnej którą wszyscy znają. Szczotkę wygodnie trzyma się w dłoni. Rozczesuję ją wilgotne jak i suche włosy. Nie plącze, radzi sobie z trudniejszymi kołunami. Mam długie, gęste włosy a od niedawna grzywkę więc mam ją ciągle w torebce. Zajmuje mało miejsca. Wygodnie można zrobić nią przedziałek, końcówki nie deformują się z biegiem czasu nawet gdy szczotkę rzucam po prostu do torebki czy plecaka. Ładnie rozczesuje włosy, nie elektryzuje. Widzę opisywaną 'objętość' po zwykłym przeczesaniu włosów. Również nie wymaga zbyt wielu ruchów i talentu przy lekkim tapirowaniu włosów. Jestem z niej zadowolona.