Balsamy do ust

Carma Laboratories Carmex, Moisturising Lip Balm Classic Nawilżający balsam do ust w tubce

CARMEX Nawilżający Balsam do Ust Classic
Carmex Classic Balsam do ust 10 g

• 10 kwietnia 2025 o 20:55
    carmex
    Chciałabym dać tej pomadce milion gwiazdek! Próbowałam wielu różnych pomadek: Eos o różnych aromatach, Nivea i pomadki oparte na naturalnych olejach, które kosztowały 300 hrywien, ale żadna z nich nie pomogła moim ustom tak jak ta Carmex! Podczas zimowego sezonu moje usta nie tylko się wysuszają, ale także strasznie pękają, zwłaszcza w kącikach. Jednak jeśli nałożę grubą warstwę Carmexu na noc, to rano czuję, jakby moje usta zostały wymienione na nowe - żadnych ran, łuszczenia ani suchości, tylko doskonałe zdrowie. Sama pomadka jest przezroczysta, gęsta i nie spływa z ust. Powoduje przyjemne mrowienie i uczucie chłodzenia dzięki mentolowi, a zapach przypomina mi wanilię (przechodnie często go zauważają i komplementują). Aplikator jest wystarczająco wygodny, równomiernie nakłada odpowiednią ilość na całe usta, a pomadka utrzymuje się bardzo długo. Jedna tubka wystarcza mi około sześciu miesięcy, a nawet dłużej. Polecam kupować Carmex w tubce, ponieważ jest o wiele bardziej opłacalny niż w sztyfcie (produkt jest mniejszy w sztyfcie i szybko się kończy, ponieważ pomadka jest zbyt miękka). Oczywiście, ta pomadka ma kilka drobnych wad: jest lepka i wiatr może do niej przykleić luźne włosy. Po nałożeniu na usta, trochę pomadki może dostać się do ust i mieć nieco gorzkawy smak, ale zazwyczaj szybko znika. Jednak nawet nie zwracam uwagi na te wady, ponieważ najważniejsze dla mnie jest efekt, i zawsze jest doskonały! P.S. Mały trik ode mnie: Gdy pomadka przestaje wypływać, przekrój tubkę na pół, a zobaczysz, że w środku jest jeszcze dużo pomadki.
    Zalety:
    • bardzo nawilza
    Wady:
    • bardzo lepka
    Yose13
    3 lutego 2025 o 22:50
    Mój ulubiony
    Wydaje mi się, że to mój ulubiony balsam. Dobrze nawilża usta i zapobiega pękaniu. Ma fajną konsystencję, chociaż czasem łatwo go wytrzeć, np. w szalik. Jest bardzo wydajny. W opakowaniu fajne jest to, że można wycisnąć tyle produktu ile potrzeba - zamiast dotykania sztyftem ust (pomocne, gdy wyskakują na ustach jakieś niedoskonałości). Jedyną wadą jest to, że nie widać ile produktu zostało w środku. Na szczęście opakowanie można przeciąć i zużyć produkt w 100%.
    Zalety:
    • nawilża
    • zapobiega pękaniu
    Wady:
    • nie widać ile produktu jest w tubce
    agam93
    6 grudnia 2024 o 18:37
    Nie dla mnie
    Balsam kupiłam z ciekawości. Kolor opakowania przyciągnął mój wzrok. Konsystencja żelowa, która wylatuje z maleńkiej dziurki w plastikowym opakowaniu. Jeśli za bardzo się przyciśnie opakowanie wyleci za dużo produktu. Zapach jest dziwny, niby miętowy ale taki nienaturalny, jakiś chemiczny. Nawilża usta ale użytkowanie jest nieprzyjemne że względu na zapach i strukturę opakowania. Ucieszyłam się jak produkt się skończył, nie lubię wyrzucać kosmetyków, które kupiłam.
    Zalety:
    • Nawilża usta.
    Wady:
    • Nieprzyjemny, dziwny zapach.
    • Budowa opakowania - przy mocniejszym przyciśnięciu opakowania wylatuje za dużo produktu.
    ItaNera
    29 października 2024 o 14:05
    Nie zachwycił mnie
    Kupiłam go na wyjeździe bo potrzebowałam balsamu który nawilży mi usta, przeziębiłam się i oddychałam przez usta co powodowało ich wysuszenie. Cena była podobna do tej w Polsce, kupiłam bo byłam też ciekawa o co jest tyle szumu. Wybrałam wersję klasyczną. Opakowanie było ok, takie normalne, aplikator też ok, jednak posmak samej pomadki już nie. Nie wiem co to jest: połączenie mięty z jakimiś ziołami? Może jednak tobie była wersja klasyczna ale potem żałowałam że nie wzięłam zwykłej wazeliny. Kolor był przezroczysty, utrzymywał się na ustach dość długo, miałam wrażenie że trochę szczypały. Ale koniec końców wywaliłam ją po 3 dniach. Leciutki błyszczyk który zawsze zmieścił by się do torebki nie przypasował mi więc nie będę ryzykować i kupować wersji smakowych.
    • lekki
    • kolor wyróżnia się w torebce
    Wady:
    • smak
    • szczypie
    • ma się ochotę go zmyć niedługo po zaaplikowaniu
  • 25 października 2024 o 9:12
    Preferuję klasyczne sztyfty
    Tak jak pisałam przy opinii Carmex Classic wersja w słoiczku. Klasyczna wersja pomadki Carmex to mój ulubieniec z produktów tej marki. Wersja w tubce jednak przegrywa w moim teście. Co prawda nie pod kątem samej jakości produktu, a pod kątem aplikacji. Moim zdaniem brzydko wygląda na ustach. Nakładając ją bez lusterka, zawsze kończy się to brzydko podkreślonymi brzegami ust, ponieważ grubsza warstwa pomadki właśnie tam się zbiera. Ogólnie sama jakość produktu jest fajna. Pomadka faktyczne wygładza, nawilża i odżywia usta, jednak te opakowanie nie jest dla mnie. Nie kupię kolejny raz wersji w tubce.
    Zalety:
    • Skutecznie nawilża usta
    • Odżywia
    • Fajny mentolowy zapach
    • Uczucie schłodzenia
    • Niska cena
    • Łatwa dostępność
    Wady:
    • Nieodpowiedni jak dla mnie sposób aplikacji