Żele pod prysznic

Organic Shop Macadamia & Avocado, Nourishing Shower Gel Odżywczy żel pod prysznic 'Kenijskie orzechy macadamia'

• 30 września 2022 o 23:49
    jest okay
    Orzeźwiający zapach pobudza i daje siłę na cały dzień. Żel o lekko połyskującej się strukturze odżywia skórę, zmiękcza i wygładza ją, nadając jej miękkość i elastyczność. Gęsta konsystencja starcza na długo, pieni się idealnie, pod wpływem wody wytwarza dużo piany, wystarczy odrobina żelu aby dosłownie umyć całe ciało.
  • 21 czerwca 2022 o 12:28
    Fajny żel pod prysznic
    Żel z wygodną pompką, ładnie pachnie, z bardzo dobrym składem. Odkąd go używam nie muszę nawilżać skóry ciała - jest delikatna i nawilżona. Ładnie pachnie ale niestety przez chwilę. Używa go cała rodzina - w tym dzieci od 1 roku życia i nigdy nie podrażnił. Można go dostać w bardzo dobrej cenie w aptekach, Biedronce czy Lidlu. Polecam
    Zalety:
    • Wygodna pompka
    • Nie podrażnia i nie wysusza
    • Ma bardzo dobry skład (bez SLS)
    Wady:
    _inga
    11 października 2021 o 2:40
    Odżywczy żel pod prysznic Kenijskie orzechy macadamia, Organic Shop
    Żel pod prysznic kupiłam na na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie to butelka z pompka o pojemności 280 ml zapłaciłam około 9 zł Żel ma dość przyjemny zapach mi kojarzy się z pistacjami, ma oleistą konsystencję, słabo się pieni, jego wydajność jest dość przeciętna. Skóra po prysznicu z tym żelem jest miękka, nawilżona i odżywiona. Plus za skład 98 % składników pochodzenia naturalnego, brak w składzie SLS, parabenów i silikonów oraz wygodne praktyczne opakowanie z pompką. Podsumowując żel nie jest zły jednak niezbyt przypadł mi do gustu głownie przez swój zapach, dobry przyzwoity kosmetyk, nie uczula, nie podrażnia, nie wiem czy go jeszcze kiedyś go kupię.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza skórę
    • nawilża
    • odżywia
    • skład 98 % składników pochodzenia naturalnego
    • nie zawiera SLS, parabenów i silikonów
    • praktyczne, wygodne opakowanie z pompką
    Wady:
    • słabo się pieni
  • 2 sierpnia 2021 o 11:37
    Nie dla mnie
    Żel zamknięty jest w estetycznej butelce o dużej pojemności z solidną pompką. Dozowanie jest łatwe i produkt nie marnuje się. Jest delikatny i dobrze myje. Nie byłam jednak w stanie zdzierżyć zapachu. Jak dla mnie po prostu okropny. Dość długo utrzymywał się na skórze i zużyłam z cierpieniem. Mam zbyt wrażliwy nos, nie wrócę.
  • 8 lipca 2021 o 11:30
    Marcepanowa kąpiel... niestety nie moja bajka!
    Słowem wstępu: dobre doświadczenia z poprzednim żelem Organic Shop zaowocowały w kolejną próbę romansu, choć tym razem przyznam skusiła mnie przede wszystkim wręcz śmieszna cena na wyprzedaży... Orzechy macadamia z awokado, pomyślałam, będzie dobrze, a tu niespodzianka - w efekcie marcepanowe, dość słodkie nuty, nie przypadły mi do gustu. Moja skóra: sucha, sucha i jeszcze raz sucha, do tego wrażliwa i dość reaktywna, z tendencją do uczuleń. #OPAKOWANIE: Podobnie jak poprzednik, a więc wysoka smukła butelka z czarną ramką etykiety oraz czarną pompką - nowoczesny design z elementami kolorystycznymi. Pojemnościowo dla mnie za mało, bo żel kończy się stosunkowo szybko. Pompka również działała bez zarzutów, aż do samego denkowania produktu. #PRODUKT/WRAŻENIA: ????Od żelu pod prysznic oczekuję przede wszystkim delikatności i ten również krzywdy mojej skórze nie zrobił. Skład jest dość delikatny, możliwie krótki, nie zawiera SLS, parabenów i silikonów, jest też certyfikat. ????W tym żelu zdecydowane wyraźnie zaznacza się jego zapach i mamy tu dość intensywny... marcepan! Może z moim nosem jest coś nie tak, ale jak wół nie mogłam się oprzeć wrażeniu że myję się marcepanem, a ja raz że za nim w ogóle nie przepadam, a dwa że zbyt słodko dla mnie w węchowych wrażeniach. Na szczęście zapach nie utrzymywał się zbyt długo na ciele, ale jednak mnie irytował, nie ukrywam. ???? Konsystencja ponownie z tych średnio-gęstych, przez to też żel nie jest nadzwyczaj wydajny, ale łatwo się rozprowadza, delikatnie pieni i przyjemnie myje. ???? O dziwo, dla mnie czuć było oleje w składzie, bo skóra po myciu pozostawała przyjemnie miękka i odżywiona. ????Nie wysuszył mojej skóry, nie podrażnił, nie uczulił. #EXTRAS: Dostępny w drogeriach stacjonarnych i on-line, w cenie standardowej jest przyjazny dla portfela. Podsumowując: kurczę no, to jest kolejny ciekawy żel w stosunkowo niskiej cenie od Organic Shop, ale mnie ten marcepan powalił na kolana, bynajmniej nie z zachwytu i to główny powód dla którego nie mam ochoty się z nim ponownie spotkać. Ale polecam zwolenniczkom słodkich zapachów, bo na pewno Wam się spodoba :)
    Drogeria Super-Pharm