Żel kupiłam w drogerii, ponieważ był w promocji. Wybrałam ten zapach bo nie miałam okazji wcześniej go wypróbować, a wiem, że żele Dove zawsze się w tej kwestii sprawdzają. Żele Dove lubię że względu na przyjemne ich używanie bo i Konsystencja jest dla mnie idealna, i wcześniej wspomniany zapach, cena oraz to, że super się pienią. Dla m ie to kosmetyki, które dobrze się spisują choć skład mają niezbyt dobry. Dodam, że mam skórę ciała suchą, nie obejdzie się bez balsamów i olejków po kąpieli, ale dodatkowo staram się wybrać taki żel żeby nie pogłębiał tego uczucia suchości i z Dove tak jest (mimo, że skład nie jest świetny).
#OPAKOWANIE
Jest typowe, bardzo charakterystyczne, przypomina mi kształtem kroplę. Jest to biała, plastikowa butelka z prostą szatą graficzną, na której jest owy miód i owies. Całość wygląda ładnie bo i estetycznie. Butla łatwo się otwiera i porządnie zamyka, nie luzuje w trakcie używania zbytnio, otwór jest dość duży i trzeba uważać żeby za dużo nie wylać na rękę.
#KONSYSTENCJA
Jest treściwa, kremowa, lekko żółta, wystarczy niewielka ilość by dokładnie umyć ciało. Łatwo się rozprowadza i dzięki temu też ułatwia na przykład golenie. Kąpiel jest bardzo przyjemna kiedy używa się kosmetyki do mycia z Dove. Tutaj piana nie jest największa, ale jest większa niż w wersji klasycznej, gdy użyje się go więcej to ona jest już satysfakcjonująca.
#ZAPACH
Żele Dove mają bardzo ładne zapachy i tu też się nie zawiodłam. Jest on słodki, kremowy, czuć połączenie owsianki z miodem z naciskiem na to drugie. Mi przypadł do gustu bo tego typu słodkie nuty są moimi ulubionymi. Zapach zostaje jakiś czas na skórze po myciu, jednak jest niwelowany przez kosmetyki typu balsam/olejek, czyli ten zapach nie kłóci się z innymi kosmetykami czy perfumami. Zapach nie jest drażniący, sztuczny czy powodujący ból głowy, choć wiadomo, jest to rzecz gustu.
#DZIAŁANIE
Żel bardzo dobrze myje, zmywa brud, pot, zapachy, zanieczyszczenia z całego dnia. Skóra jest miękka, miła w dotyku, świeża i pachnąca bo zapach zostaje na skórze. Używanie żelu sprawia przyjemność i jest bardzo relaksujące. Naprawdę jestem wielką fanką kąpieli z żelem Dove bo zapewnia to czego oczekuję od tego typu produktów. Jestem zadowolona z właściwości myjących tego kosmetyku, z konsystencji i zapachu. Jedeninus to składa, nie jest eko i naturalny, a w czasach kiedy jest sporo przyjaznych produktów to trochę szkoda.
#NIEPORZĄDNE
Mnie żel nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje jakiś reakcji alergicznych czy pieczenia, nie zapycha skóry, nie powoduje swędzenia, krostek, zaczerwienienia. Nic złego się nie działo u mnie. Mogę przy jego użyciu golić nogi i nie ma zacinania skóry maszynką.
#WYDAJNOŚĆ
W zależności od pojemności jaką się ma, ale żel jest na tyle kremowy, że niewielka ilość wystarczy by umyć całe ciało. Ja przyznam że nie żałuję bo lubię kiedy jest podczas kąpieli dużo piany, w łazience unosi się zapach i to gwarantuje dobry relaks po całym dniu.
#CENA
Kupiłam w promocji za ok 10 złotych więc nie jest to dużo.
Zalety:
- Dobrze myje i oczyszcza z brudu, potu, zapachów
- Skóra jest miękka i miała w dotyku, ładnie pachnie
- Konsystencja
- Nie podrażnia
- Nie uczula
- Nie wysusza skóry
- Nie powoduje pieczenia i reakcji alergicznych
- Nie zapycha
- Nie powoduje krostek
Wady:
- Skład choć niby sls w składzie nie ma