Szampony do włosów

Marion Professional, Color Esperto, Szampon srebrny ultra mocny do włosów blond

Marion Szampon Srebrny Ultra Mocny Do Blondu 200ml

• 18 czerwca 2022 o 11:14
    Ma swoje plus, ale i też munusy
    Szampon znajduje się w białej, plastikowej tubie o pojemności 200 ml, zamykany na tradycyjny klik. Szata graficzna to same napisy informujące o produkcie. I muszę bo się uduszę. Mam kilka uwag do opakowania. Tuba jest miękka za co w sumie plus, ale strasznie się odkształca, klik nie do końca jest fajny, nie jest szczelny, co skutkuje ze z niego kąpię jak woda się dostanie i robi fioletowe plamy, z powodu tego, że cieknie. O wiele lepszym rozwiązaniem jeżeli chodzi o opakowanie byłaby zwykła butelka, bo jak się tubę odwróci i postawi na zamknięciu to niestety trzeba pilnować i dobrze wytrzeć żeby nie było po nim śladu. Konsystencja szamponu jest rzadka, kolor tradycyjny w tego typu produktach jest fioletowy. Zapach totalnie mi nie podszedł, jest chemiczny, ja wyczuwam lekki aromt denaturatu, serio. Jeżeli chodzi o jego działanie to trzeba z nim uważać, ponieważ można zrobić sobie krzywdę. Sugerowanie się zaleceniem producenta i trzymaniem go 5-10 min to stanowczo za długo. Przede wszystkim, jest bardzo intensywny i włosy robią się fioletowe. Ja nim przemywam tylko rozjaśnione włosy i go spłukuje. Jak go zostawi al na zalecany czas 5 min miałam fioletowe włosy z domieszką zieleni. Także przestrzegam, wiem, że każdy ma inne włosy, ale wypróbujcie go najpierw w zaciszu domowym tak, żeby w razie czego go wymyć a nie rzucać się na używanie go przed np większym wyjściem. Ja go stosuje raz w porywach do 2 razy w tygodniu ( ale to bardzo rzadko się zdarza) dlatego, że on niemiłosiernie wysusza włosy, rozczesanie włosów bez odżywki nie jest wykonalne, włosy się płaczą i robią się sianowate. Jeśli chodzi o ilość stosowania, mało, naprawdę mało, szampon dobrze się pieni a przy okazji rozchlapuje po całej łazience. Ja za pierwszym razem więcej poświęciłam czasu na mycie łazienki niż samych włosów. Jedt to szampon, który tonuje włosy, lekko je przyciemnia (mówię tu o blondach), pozybwa się żółtych tonów i je ochładza. Nie pozwólcie, żeby miał kontakt że skórą głowy, no będzie fioletowa. Moja ogólna ocena jest taka 3/5, trzeba być ostrożnym z tym produktem i go się nauczyć i wyczuć. Raz na jakiś czas ok, do codziennego użytku nie polecam.
  • 29 listopada 2020 o 16:15
    Jest ok
    Skusił mnie niską ceną. Koleżanka poleciła stosować go po zmieszaniu z maską i jak dla mnie bomba. Taki mix nie wysusza włosów, a jak czuję przy spłukiwaniu że jest trochę szorstko to stosuję znowu samą maskę czy odżywkę i jest ok. Dobrze przywraca chłodny odcień jednak trzeba go dobrze i skrupulatnie w te włosy wmasować. Nie mam porównania z innymi, bo to mój pierwszy i narazie przy nim zostałam.
    Zalety:
    • Niska cena
    • Działa jak powinien
    Wady:
    • póki co nie widzę żadnych
  • 6 listopada 2020 o 17:55
    Może być
    Szampon przepięknie pachnie - tak kosmetycznie :) Jest dosyć lejący i ma fioletowy kolor. Wiąże się to niestety z brudną łazienką. Co do działania to faktycznie sprawia, że nasz odcień włosów jest ładniejszy i nie trzeba być totalną blondynką, gdyż z bronzem na włosach nic się nie dzieje. Dodatkowo odżywia i chroni. Minusem jednak jest to, że nie da się po nim rozczesać włosów więc jak ktoś nie używa odżywek lub masek może mieć problem. Poza tym jest tani jednak nie należy do zbyt wydajnych.
  • 1 kwietnia 2020 o 22:52
    Kiepskiej jakości szampon do włosów blond
    Witam jakiś czas temu zakupiłam ten produkt w promocji w Naturze. Spodziewałam się lepszych efektów niż w rzeczywistości . Szampon mimo wszystko ładnie pachnie to włosy po nim miałam suche A efekt po pierwszym użyciu- średni mało widoczny. Wcześniej stosowałam inne lepsze szampony. Mimo swej niskiej ceny nie polecam.
    Zalety:
    Wady:
    • Efekt końcowy
    Drogeria Natura
    aguuess
    3 listopada 2019 o 8:43
    ekspert dla blodynek
    Ten szampon to złoto ! Sprawdza się u blondynek (moja siostra), ale i u mnie - mam sombre. Miesiąc po farbowaniu zawsze pojawiał się problem, że blond, który początkowo prezentował się pięknie, niestety zaczynał żółknąć. Ten szampon to rozwiązanie tego problemu. Wystarczy go użyć co 2 mycie, a już widać efekt. Włosy odzyskują platynowy odcień i wyglądasz jak po wizycie u fryzjera. Można trochę przełożyć w czasie farbowanie . Szampon trochę wysusza włosy, lecz jego działanie to rekompensuje. Wystarczy nałożyć dobrą odżywkę i zniwelować ten problem.